Varier helgetacoen med en vegetarisk (vegansk) variant, med spicy og crispy blomkål og kikerter - toppet med en nydelig mango- og tomatsalat og andre gode grønnsaker. Prøv denne oppskriften neste gang du skal lage taco - det er stor risiko for at du blir hekta du også!

Ingredienser

SPICY BLOMKÅL OG KIKERTER

1 stor blomkål , i jevnstore buketter
200 g kikerter (ca.), ferdig kokt
3-4 ss olivenolje eller annen matolje
2 ts røkt paprikapulver
2 ts malt spisskummen
1 1/2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1/2 ts chilipulver
1/2 ts flaksalt
1/4 ts kajennepepper

MANGO- OG TOMATSALAT

1 mango , i terninger
8-10 cherrytomater , i biter
1/2 rødløk , i små terninger
1/2 rød chili , finhakket
1 ss limesaft
frisk koriander , grovt hakket

ØVRIG TILBEHØR

8-12 tortillas , kjøpt etter hjemmelaget
2 avokado , i skiver
150-200 g rød spisskål , finsnittet (eller bruk salat isteden)
1 glass tacosaus , kjøpt eller hjemmelaget
1-2 lime , i båter
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Blomkåltaco med kikerter og mangosalat

Lag tacosaus og tortillas, eller kjøp ferdig. Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Bruk måleskje og mål opp krydder og salt. Del blomkålen i små, jevnstore buketter og ha dem i en bolle. Skyll kikertene under rennende vann og la overskuddsvannet dryppe av. Ha kikertene i bollen sammen med blomkålen. Drypp olivenoljen over, rør sammen og strø deretter krydderblandingen oppå. Vend forsiktig sammen slik at krydderet fordeler seg noenlunde jevnt utover blomkålbukettene og kikertene.

Blomkåltaco med kikerter og mangosalat

Fordel blomkål- og kikertblandingen på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter, til blomkålen har tatt litt farge i kantene. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden for ovner steker ulikt.

Blomkåltaco med kikerter og mangosalat

Mens blomkål- og kikertblandingen koser seg i stekeovnen kan du lage mango- og tomatsalaten. Rens mangoen og skjær den i små terninger. Ha mangoen i en liten bolle sammen med rødløk, cherrytomater og rød chili. Drypp litt limesaft over og ha i grovt hakket koriander. Vend salaten forsiktig sammen.

Skjær opp rød spisskål (eller bytt den ut med salatblader), avokado og lime som angitt, og ha på serveringsfat eller i små boller.

Blomkåltaco med kikerter og mangosalat

Server blomkål- og kikerterblandingen varm eller lun i tortillas sammen med resten av tilbehøret. Drypp litt limesaft over det hele – og nyyyt!

TIPS

  • Ta gjerne en titt på denne korte filmen på Instagram for å se hvordan jeg lager denne retten.
  • Varier med tilbehør etter smak og det du har tilgjengelig. Alle tex-mex-oppskrifter på bloggen finner du samlet her.
  • Dersom du ikke er så glad i kikerter kan du bytte dem ut med ca. 1/2 blomkål.

Blomkåltaco med kikerter og mangosalat

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste