PANERT SEI MED RATATOUILLE

Panert sei vekker gode minne fra barndommen, mammas panerte sei. Panert sei på 70-tallet ble servert med poteter, gulrøtter og remulade som tilbehør. Panert sei anno 2016 er blant annet panert med litt finrevet parmesan og får selskap av en fargerik og smakfull ratatouille. Begge variantene kan anbefales - hvilken liker du best?

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: 45 - 60 minutter
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

PANERT SEI

600 g seifilet (eller torsk), i serveringsstykker
1/2 sitron , saften (smak til)
2 egg , sammenvispet
5 ss griljermel/brødrasp eller panko
50 g parmesan , finrevet
5 ss hvetemel
nøytral olje , til steking
salt og pepper

RATATOUILLE

1 rødløk , i terninger (ca. 1 x 1 cm)
2 paprika (gjerne rød og gul), i terninger (ca. 2 x 2 cm)
1 squash , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
300 g hermetiske tomater , hakket
1 ts tørket timian (smak til)
1 ss balsamicoeddik , vellagret type (smak til)
1-2 ts sukker (smak til)
salt og pepper
frisk basilikum eller persille

TILBEHØR

1 sitron , i båter
4 porsjoner poteter , ris eller pasta

SLIK GJØR DU

Lag ratatouille etter oppskriften, samt kok poteter, ris eller pasta.

Panert sei med ratatouille

Skjær opp fisken i jevnstore biter og drypp over litt sitronsaft. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha griljermel og parmesan i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere! (Hvis du vil lage panert sei a la 70-tallet kan du droppe parmesan og erstatte den med griljermel/brødrasp/panko.)

Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi parmesanblandingen slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.

Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje på litt over middels temperatur, ca. 2-3 minutter på hver side, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er gjennomstekt.

Server fisken umiddelbart, med rykende varm ratatouille, en sitronbåt og poteter/pasta/ris som tilbehør.

VELBEKOMME!

  1. Nydelig rett! Paneringen ble sprø og smakte uendelig mye bedre enn ferdigpanert sei. Personlig syns jeg pasta er klart å foretrekke fremfor ris/potet til denne retten, men det er smak og behag:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits