Vi hilser våren varmt velkommen med en enkel og smakfull kyllingsalat med quinoa, grillet paprika og ristede hasselnøttkjerner. Det hele toppes av en deilig parmesandressing. Prøv den du også!

Ingredienser

KYLLINGSALAT

3-4 kyllingfileter
4 porsjoner quinoa , bulgur eller couscous
2 grillet paprika , i strimler
75 g hasselnøtter (ca.)
100 g småbladsalat (ca.)
4 ss extra virgin olivenolje
1/2 sitron , i båter
parmesan , smuldret

PARMESANDRESSING

150 g majones
25 g parmesan , finrevet
1 fedd hvitløk , knust
1-2 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kyllingsalat med quinoa, grillet paprika og parmesandressing

Lag grillet paprika etter denne oppskriften, eller kjøp ferdige på glass.

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i middels varm stekepanne på begge sider i ca. 2 minutter, til filetene er gylne og fine på begge sider. Legg kyllingen over på et ildfast fat og la den steke ferdig i stekeovnen, til den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 10–15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på filetene og hvor lenge du har forstekt dem i stekepannen. Alternativt kan du steke ferdig kyllingen i stekepannen (bruk gjerne steketermometer). La kyllingen hvile i ca. 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver. Du kan også skjære kyllingen i strimler og steke den i stekepannen, eller benytte ferdig grillet/stekt kylling.

Kok quinoa etter anvisningen på pakken, og la den avkjøles noe. Ha quinoaen i en stor salatbolle eller på et stort fat, eller fordel den på fire tallerkener.

Rist hasselnøttene i varm stekepanne, under stadig omrøring, til skallet begynner å sprekke opp. La det avkjøles noen minutter og ha deretter nøttene i et rent kjøkkenhåndkle. Gni nøttene mot hverandre slik at det brune skallet løsner. Plukk ut nøttene og legg til side.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bruk gjerne stavmikser dersom du ønsker en slett dressing.

Skyll salaten og kjør den gjerne i en salatslynge. Ha salaten oppå quinoaen, drypp over litt av din beste olivenolje og vend forsiktig sammen. Fordel deretter kylling, grillet paprika, hasselnøtter og parmesan på salaten. Krydre gjerne med litt nykvernet sort pepper, og server parmesandressing og en sitronbåt ved siden av.

Kyllingsalat med quinoa, grillet paprika og parmesandressing

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste