Ingredienser
2 1/2 dl | kremfløte |
2 1/2 dl | helmelk |
100 g | sukker |
35 g | maisenna |
4 | eggeplommer |
1 | vaniljestang |
SLIK GJØR DU
Ha 2 dl melk, fløte og sukker i en tykkbunnet kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Kjelen bør ikke være mer enn halvfull. Varm forsiktig opp til kokepunktet. Ha deretter 1/2 dl melk og maisenna i en stor bolle og visp sammen. Visp deretter inn eggeplommene. Hell ca. 2/3 av den varme væsken, litt etter litt, oppi eggeblandingen og rør godt hele tiden med en visp. Sil deretter blandingen og hell den tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp og la blandingen småkoke mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen slik at kremen ikke brenner seg. Kremen skal nå begynne å tykne. Rør godt sammen og hell kremen umiddelbart over i en vid bolle/dyp tallerken og legg plastfolie direkte på vaniljekremen for å unngå at det danner seg snerk. La vaniljekremen hvile ca. 15 minutter på kjøkkenbenken, og sett den deretter i kjøleskapet for videre avkjøling. Vaniljekremen kan gjøres ferdig et par dager før den skal serveres, men bør spises innen 3-4 dager etter at den er laget.
Dersom du ønsker en luftigere vaniljekrem kan du vende inn ca. 1 1/2 dl stivpisket kremfløte når vaniljekremen er helt avkjølt.
TIPS OM OPPSKRIFTER MED VANILJEKREM
- Fransk jordbærterte med vaniljekrem
- Skolebrød
- Blåbærsnurrer med vaniljekrem
- Solskinnsboller
- Miniterter med jordbær og vaniljekrem
- Alle oppskrifter med vaniljekrem finner du samlet her.