Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl helmelk
100 g sukker
35 g maisenna
4 eggeplommer
1 vaniljestang

SLIK GJØR DU

Vaniljekrem

Ha 2 dl melk, fløte og sukker i en tykkbunnet kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Kjelen bør ikke være mer enn halvfull. Varm forsiktig opp til kokepunktet. Ha deretter 1/2 dl melk og maisenna i en stor bolle og visp sammen. Visp deretter inn eggeplommene. Hell ca. 2/3 av den varme væsken, litt etter litt, oppi eggeblandingen og rør godt hele tiden med en visp. Sil deretter blandingen og hell den tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp og la blandingen småkoke mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen slik at kremen ikke brenner seg. Kremen skal nå begynne å tykne. Rør godt sammen og hell kremen umiddelbart over i en vid bolle/dyp tallerken og legg plastfolie direkte på vaniljekremen for å unngå at det danner seg snerk. La vaniljekremen hvile ca. 15 minutter på kjøkkenbenken, og sett den deretter i kjøleskapet for videre avkjøling. Vaniljekremen kan gjøres ferdig et par dager før den skal serveres, men bør spises innen 3-4 dager etter at den er laget.

Dersom du ønsker en luftigere vaniljekrem kan du vende inn ca. 1 1/2 dl stivpisket kremfløte når vaniljekremen er helt avkjølt.

TIPS OM OPPSKRIFTER MED VANILJEKREM

LYKKE TIL!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste