Jordbærsesongen er rett rundt hjørnet, og da er kunsten å nyte bærene mens de er på sitt aller beste. Her serveres jordbærene sammen med en deilig, sprø tertebunn og en silkemyk vaniljekrem. En skikkelig godbit er det, sånn i all beskjedenhet!

Ingredienser

TERTEBUNNENE

300 g hvetemel
200 g smør , i terninger
50-75 g sukker
2 ss vann kaldt (ca.)

FYLL OG DEKOR

1 kurv friske jordbær i skiver
5 dl vaniljekrem (ca.)
melisdryss
frisk mynte (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Jordbærterte med vaniljekrem

Ha hvetemel og sukker i en kjøkkenmaskin og tilsett smøret. Kjør til det akkurat er godt blandet, og tilsett deretter kaldt vann til deigen samler seg. Ikke kjør deigen mer enn det som er strengt nødvendig. Pakk deigen inn i litt plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time. I mellomtiden kan du lage vaniljekremen, hvis du vil satse på den hjemmelagede versjonen. Jeg kan imidlertid først som sist bryte sammen og innrømme at jeg i denne oppskriften har jukset bittelitt ved å benytte ferdigkjøpt vaniljekrem i stedet for å lage den selv. Det må jo være lov av og til i en hektisk hverdag, men det er ikke til å komme fra at tertene blir aller best dersom du ikke jukser og lager vaniljekremen fra bunnen av.

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Ta deigen på melet bakebord og del den i 4 like store emner. Kjevle hvert av emnene til 10-12 cm i diameter. Legg tertebunnene på bakepapirkledd stekebrett. (Dersom du ønsker det kan du heller lage en stor terte. Det kan da være en fordel å kjevle ut deigen direkte på bakepapiret.)

Fordel 2-3 ss vaniljekrem på hver av tertebunnene, men la det være igjen en kant på ca. 2 cm ytterst. Fordel jordbærene oppå kremen, og brett deigkanten godt innover slik at den så vidt dekker de ytterste bærene. Du kan gjerne bytte ut jordbærene med for eksempel bringebær, dersom du heller foretrekker det.

Stek tertene midt i ovnen (over- og undervarme) ved 200 grader i ca. 25 minutter, til tertebunnen er gyldenbrun. (Dersom du lager en stor terte må du beregne noe lengre steketid, ca. 30-40 minutter.)

Server tertene lunkne med et lite melisdryss og gjerne med litt frisk mynte, hvis du har.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laget denne i går, og underveis stusset jeg over at terten skulle stekes med fyllet oppi. Jeg syns jordbærene ble vasne og bunnen veldig tung. Jeg tror denne faktisk er mye bedre hvis man steker bunnen i en paiform, avkjøler den og så legger kremen og jordbærene oppi etterpå.

  2. Min ble skikkelig våt. Deigen ligger å bader i jorbærsaft etter 40 min ovnen. Kanskje lurere å legge fyllet/bæra på etter steking? Eller er det noe jeg gjør feil??

    1. Det er vanskelig for meg å si hva du har gjort galt, hvis du har fulgt oppskriften. Bærene vil naturlig nok avgi litt væske under steking. En annen variant er selvsagt å steke tertedeigen og deretter tilsette vaniljekrem og jordbær, men da blir det også en annen type kake.

  3. Hei 🙂 hvor lenge kan den stå uten at den blir slapp? Tenkte lage en kake til nattevaktene som jobber 17.mai som takk for at jeg fikk fri men rekker ikke komme innom med den 17. Så trenger en kake som holder seg i kjøleskapet et døgn. Evt har du noen andre forslag til kake?❤️

    1. Du kan lage tertedeigen uten kjøkkenmaskin. Bruk hendene og kna deigen raskt sammen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste