I dag er det pasta all' arrabbiata, eller rettere sagt "sinna pasta", som står på menyen. Retten har sitt opphav i Roma og regionen Lazio, og det er nok chilien som må ta på seg skylden for dette tilnavnet. Dette er kjapp, rimelig og god mat! Her er min variant.

Ingredienser

1-2 gulrøtter , i små terninger
1 rødløk , i små terninger
1 rød chili , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 boks hermetiske tomater
nøytral olivenolje
salt og pepper
400 g pasta
1 dl pastavann (ca.)
parmesan , revet
1 neve frisk basilikum , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Pasta arrabbiata

Skjær opp alle ingrediensene som angitt over, slik at du har alt klart før du setter i gang. Surr løk og gulrøtter i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett chili og hvitløk, og la det surre med et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater. Bruk tomater av god kvalitet! La tomatsausen koke i 15-20 minutter. Spe med litt av pastavannet (se nedenfor) når sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen et par minutter mindre enn det som er angitt på emballasjen. Hell av pastavannet, men ta vare på 1-2 dl (som skal benyttes til å spe ut tomatsausen, se ovenfor). Bland tomatsaus og pasta, og la det hele putre på lav varme, til pastaen er al dente.

Server pastaen med rikelig med grovt hakket basilikum og revet parmesan, og med godt brød til – for eksempel eltefritt italiensk landbrød.

Pasta arrabbiata 2

Buon appetito!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei 🙂 Smakte denne retten i Italia i sommer, kjempegod 🙂 Jeg lurer også på det som er spurt om tidligere her, hva slags pasta du har brukt?

  2. Er det veldig viktig å ha med pastavannet?
    Jeg har så mye resepasta og tenkte jeg skulle bruke det, men da har jeg jo ikke noe pastavann.

  3. Flott oppskrift 🙂 Lurer på om det hadde vært godt å ha svinestrimler eller kjøttdeig til denne retten?

  4. Takk for en nydelig oppskrift! Det var kjempegodt. Tilsatte i tillegg en pakke stekt bacon, nam!!

  5. Hei,
    dette er ikke en ekte italiensk pasta all’arrabbiata. Du kan kalle det Trines’ pasta.
    I Italia bruker vi ikke: løk, gulrot, basilikum og parmesan.
    Vi bruker alltid bare ekstra virgin olivenolje.
    I Roma, hvor oppskrift kommer fra, bruker man bare pecorino romano.
    den mest pastaformen som man bruker er penne.
    Takk
    Daniela

    1. Makan på frekkhet. Du kan ordlegge deg på en mer vennlig måte og fremdeles få sagt hva du har på hjertet. Oppskriften din smakte fantastisk som alltid trine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste