Det er alltid stas å sette en lubben og fin fletteloff på bordet når du for eksempel har dekket til rekefest eller en buffet. Javel, er det litt retro, men er uansett kjempegodt på smak og ser imponerende ut. Hemmeligheten bak ekstra luftige og smakfulle brød er å elte inn smøret helt til slutt, som jeg gjør i bolleoppskriftene.

Ingredienser

950 g hvetemel (ca.)
2 ts sukker
25 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
3 dl vann
3 dl melk
1 egg
1 ts salt
50 g smør

SLIK GJØR DU

Varm opp væsken til ca. 20 grader. Bland alle ingrediensene, med unntak av smøret, i bakebollen og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten noe og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og kjør deigen til alt smøret er eltet godt inn i deigen, og du har en elastisk og smidig deig, etter ca. ytterligere 10 minutter. Ha på plast eller lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-2 timer.

Del deigen i to like deler, og del hver av disse i tre like store deler. Trill hver av deigklumpene til ca. 40 cm lange pølser. Flett tre av deigpølsene til en fin flette og legg på bakepapirkledd bakebrett. Klem godt sammen i begge ender. Gjør tilsvarende med de tre gjenværende deigpølsene. Pass på at du ikke legger brødene for tett inntil hverandre, for da vil de kunne klistre seg sammen etter at de er ferdighevet. Strø litt mel på fletteloffene, legg over et rent klede og etterhev dem i 45-60 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 35-45 minutter, til brødene er gylne og gjennomstekte. Du kan sjekke om brødene er ferdige ved å banke på undersiden av brødet, og det avgir en “hul” lyd når det er ferdigstekt. Avkjøl fletteloffene på rist.

Sett gjerne hele loffen på en skjærefjøl på bordet, slik at gjestene selv kan skjære sitt eget brød og få helt ferske skiver til rekesmørbrødet eller buffetmaten. Oppskriften har tidligere vært publisert her og i Trines mat 2.

TIPS

 • Lag gjerne rundstykker av halve deigen (ca. 9 stykker). Rundstykkene stekes ved 225 grader i 12-14 min.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg bruker denne oppskriften til å lage frøloff. Fått veldig skryt av de 🙂
  Blir utrolig gode.

   1. Jeg droppet egget og stekte brødet i vår steinovn, sykt godt! Liten utfordring å få brødet inn i ovnen uten at det faller sammen. Men deilig sprø skorpe
    Men hva slags egenskap har egget i denne oppskriften?

 2. Alltid populært når denne står på bordet. Fint å ha med som en liten venninnegave sammen med en faske vin.

 3. Har lagd de mange gangerStor suksess til fiskesuppe bla. Nå lurer jeg på å lage de som suppeboller til Gulasjsuppe til 13 stk. Lurer da på om jeg kan kaldheve deigen over natten? På forhånd takk for svar.

 4. Der blir godt å ha revet sitronskall og litt ferskpresset sitronsaft i deigen. Sitronloff er supergodt til reker.

 5. Dette er en kjempegod loffoppskrift. Jeg pleier å dele loffene i 2 – 3 biter før jeg fryser dem. Tiner ganske raskt på benken, og er som nybakte. Etter at jeg oppdaget denne oppskriften har jeg alltid loff i fryseren.

  Godt som tilbehør til reker, supper, lasagne og gryteretter. Det smaker også fortreffelig påsmurt med godt pålegg. Jeg har også brukt loffen skorpeløse som ingrediens i kjøttboller.

 6. Lagde disse med (gryr sin) havremelk(melkeprotein allergi hos minsten) Ble helt nydelig Takk for mange fantastiske oppskrifter, som er lett og tilpasse allergener

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste