SJU KONFEKTFAVORITTER
En kveld i løpet av den siste uka før jul kommer døtrene mine Anette og Emilie på besøk for å lage konfekt. Vi lager store porsjoner som vi deler mellom oss. Det er både en hyggelig og ikke minst praktisk tradisjon. Her er noen av våre favoritter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for å komme til oppskriftene).
Bringebærtrøfler
Karameller med lakris og sitron
Fylt sjokolade med mint
Brente sjokolademandler
Fløtekarameller
Karamellfudge med vanilje
Rocky road
Hjemmelaget konfekt er en super førjulsgave, vertinnegave eller spiselig julegave under juletreet. Lag derfor gjerne litt ekstra når du først er i gang. Velg konfekt som er relativt holdbar. Konfekten bør være ganske nylaget når du gir den bort, og det er også viktig at du er nøye med hygienen både når du lager den og når du skal pakke den.
Legg konfekten i dekorative esker eller bokser med litt matpapir el. i bunnen og eventuelt mellom lagene. Karameller kan pakkes inn i cellofan eller mellomlagspapir. Knyt et fint bånd på esken og sett på et kort eller en etikett. På kortet kan du skrive hvordan konfekten skal oppbevares og cirka holdbarhetstid (eller når den ble laget).
TIPS
- Les mer om oppbevaring av og holdbarhet på konfekt her.
- Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
LYKKE TIL!
Foto (portrettet): Astrid Waller.