TAGLIATELLE MED SPINAT, RICOTTA OG TOMATER

Pasta med ricotta, spinat og tomat

Kjappe, enkle og gode pastaretter er kjærkomment i en hektisk hverdag. En av hovedingrediensene i den smaksrike sausen er ricotta, som tradisjonelt er fremstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Sammen med spinat, tomater og pasta blir dette en skikkelig høydare – en av mine hverdagsfavoritter! Til 3-4 porsjoner trenger du ca. 15 minutter og:

  • ca. 400 g Barilla tagliatelle (sponset)
  • nøytral olje
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 250 g spinat, renset og vasket
  • 250 g ricotta
  • ½-1 dl pastavann eller melk/fløte
  • 10-12 småtomater, delt i to
  • revet muskatnøtt
  • salt og nykvernet sort pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, men ta eventuelt vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Bruk en dyp panne eller gryte og fres rødløk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Rens spinaten og plukk vekk tykke stilker og stygge blader. Skyll godt og rist av mesteparten av vannet. Grovhakk spinaten og ha den i gryta sammen med løken. Tilsett eventuelt litt mer olje og la spinaten surre under omrøring, til den så vidt faller sammen. Rør sammen ricotta og litt av pastavannet (melk/fløte), og rør det sammen med grønnsakene. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Tilsett tomatene og la sausen stå å putre et par minutter, til tomatene er gjennomvarme.

Server pastaen med en raus øse med spinat- og ricottasaus, eller bland sammen pasta og saus, om du heller foretrekker det. Gi retten et par drag med pepperkverna og server gjerne godt brød som tilbehør, for eksempel eltefritt italiensk landbrød.

Ta gjerne en titt på YouTube-kanalen min for å se hvordan jeg lager denne pastaretten.

Ønsker du en ikke-vegetarisk utgave av denne retten, kan du ta en titt her.

VELBEKOMME!


, ,

8 Kommentarer

  1. Lina 28. april 2015 at 21:06 #

    This looks really good and simple to make – a perfect combination =)

  2. Trine - Klisjéhjemmet 29. april 2015 at 08:02 #

    Så deilig! Jeg er jo midt inni «pastauken» min, så må prøve denne også. Takk for tipset!

    Klem fra Trine

  3. Henning 29. april 2015 at 17:14 #

    Hvor ble det av løk og hvitløk? Blande det inn?

    • Trine ;) 29. april 2015 at 20:02 #

      Oppskriften er oppdatert. Takk for at du sa ifra.

  4. Tone K. Jensen 9. mai 2015 at 16:04 #

    Jeg forsøkte denne retten i dag, men her ble det ingen favoritt dessverre.
    Jeg synes den var veldig smakløs jeg. Jeg visste ikke noe om osten på forhånd, men tenkte kanskje det ville være mer smak i den.
    Mannen likte det ikke og guttungen på 15 år synes det var greit 🙂 Jeg havner vel midt mellom disse to 🙂 og er der at jeg ikke kommer til å gi den en ny sjanse.
    Men, det er jo nok av retter og ta av så vi gir oss ikke 🙂
    Takk for en super blogg ! 🙂

  5. Liv Tone 19. mai 2015 at 19:15 #

    Jeg slet med å finne ricotta på butikken, men etter litt googling ble det et alternativ med halvparten mager kesam og halvparten fetaost. Det funket bra. Eg testet denne da jeg har en datter som er vegetarianer, og da hun kommer hjem til sommeren er det greit med noen alternativer. Vi spiste denne med pannestekt laks til, og siden hun spiser fisk, kommer jeg nok til å servere den slik til henne.

  6. Julie 27. januar 2016 at 14:54 #

    Denne er supergod med litt trøffelsalt! Anbefales 🙂

  7. Lena 10. september 2016 at 13:31 #

    Dersom man ikkje får tak i ricotta, kan mascarpone være et alternativ?:)

Legg igjen en kommentar