Lasagne er utmerket å lage vegetarisk, med massevis av sunne og fargerike grønnsaker. Og så er det skikkelig godt! For at retten skal mette godt, bruker jeg ofte bønner eller linser sammen med grønnsakene. Vegetarlasagne er enkel og smakfull mat, som passer like godt både til hverdag som til fest. Det tar litt tid å lage, så lag derfor gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TOMATSAUS

1 rødløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i biter
1 gulrot , revet
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 1/2 dl kremfløte (smak til)
2 ts grønnsaksfond (smak til)
1 ts flytende honning
300 g hvite bønner (ferdig kokte), avrent
frisk basilikum (eller 1-2 ts tørket)

MELLOM LAGENE & TILBEHØR

1 aubergine , i ca. 1 cm tykke skiver på langs
6 lasagneplater (eller flere)
150 g cheddar , revet (eller annen smaksrik ost)
frisk basilikum , til dekor
småbladsalat
olivenolje
godt brød

SLIK GJØR DU

Vegetarlasagne med aubergine og paprika

Riv, skjær og hakk opp alle grønnsakene som angitt over, og riv osten, slik at du har mesteparten klart før du setter i gang.

Skjær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver. Vend skivene med litt olivenolje, salt og pepper, og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Bakes i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter (eller stek dem 3-4 minutter på hver side i stekepannen).

Fres løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Bruk gjerne en stekepanne med høye kanter eller en liten gryte. Mot slutten av steketiden tilsetter du også paprika og hvitløk, og lar det surre med. Tilsett tomatpuré, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt. Tilsett deretter revet gulrot, hermetiske tomater, fløte og (ca. en neve) frisk eller ca. 1 ts tørket basilikum, og la det koke uten lokk i ca. 10 minutter, til sausen tykner. Smak til med grønnsaksfond, flytende honning, salt og pepper. Hell av laken på bønnene og skyll dem godt under rennende vann til det slutter å skumme. Tilsett bønnene i tomatsausen og la det stå å trekke et par minutter.

Finn frem en ildfast form som er ca. 17 x 22 cm. Smør formen med litt nøytral olje og legg tomatsaus, aubergine, lasagneplater og ost lagvis i denne rekkefølgen. Avslutt med ett raust lag med tomatsaus og ost på toppen. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 25-30 minutter, til pastaen er gjennomkokt og lasagnen er fin og gyllen oppå.

La lasagnen stå å hvile ca. 5 minutter, og server den deretter umiddelbart sammen med en grønn salat, god olivenolje og godt brød som tilbehør.

Vegetarlasagne med aubergine og paprika

TIPS

 • Varier gjerne med andre grønnsaker, bytt for eksempel ut auberginen med squash (samme fremgangsmåte ift baking i ovnen). Bytt gjerne ut bønnene med linser.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne var utrolig god
  Det eneste er at jeg la osten rett oppå lasanjeplatene på det øverste laget. Det gikk veldig dårlig.
  Lurer på om man kan erstatte osten med noe så den blir helt vegansk?

  1. Vegansk ost: Synnøve Findens Go Vegan (revet vegansk ost som kjøpes på bl annet Rema1000) eller VioLife (vegansk ost som kjøpes på enkelte helsekost eller på nett) 🙂

 2. Hei Trine
  Familien blir helt henrykt når jeg lager en av dine lasagne’r.
  Men jeg ønsker meg veldig et godt tips til en form som er tilpassa standard lasagne-plate str. Det er så klønete å brekke opp platene…

 3. Hei:)
  Takk for magisk oppskrift! Kan den lages uten løk? Skal ha besøk og vedkommende reagerer på det. Her er det jo både rødløk og hvitløk. Smaken er jo så nydelig på denne retten. Vil ikke miste det:)

 4. Både jeg og kjæresten som begge er litt skeptiske til vegetarmiddager synes denne var veldig god! Kommer definitivt til å lages flere ganger. Byttet ut aubergine med squash, det var veldig godt 🙂

 5. Hei Trine, brukte du tørket lasange plater? Den ble ikke ferdig kokt og var helt rå i midten. Må jeg sette den i kokende vann før jeg setter i formen?

 6. Jeg har jobbet meg gjennom utallige lasagneoppskrifter, både med og uten kjøtt, i forsøk på å finne den perfekte oppskriften, og denne vinner soleklart!

 7. Denne ble helt nydelig! Og mannen (som er selverklært kjøttelsker) digget den også. Ville hatt to aubergine i, og litt mindre honning. Også ville jeg doblet oppskriften så man hadde mer rester, for her føyk det unna!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste