TAGLIATELLE MED SPINAT, RICOTTA OG TOMATER

Kjappe, enkle og gode pastaretter er kjærkomment i en hektisk hverdag. En av hovedingrediensene i den smaksrike sausen er ricotta, som tradisjonelt er fremstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Sammen med spinat, tomater og pasta blir dette en skikkelig høydare - en av mine hverdagsfavoritter! Til 3-4 porsjoner trenger du ca. 15 minutter og:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3-4 porsjoner
Annonse

Ingredienser

400 g Barilla tagliatelle (sponset) (ca.)
nøytral olje
1 liten rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
250 g spinat , renset og vasket
250 g ricotta
1/2-1 dl vann , van av pastavann eller melk/fløte
10-12 småtomater , delt i to
muskatnøtt , revet
salt og nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, men ta eventuelt vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Bruk en dyp panne eller gryte og fres rødløk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Rens spinaten og plukk vekk tykke stilker og stygge blader. Skyll godt og rist av mesteparten av vannet. Grovhakk spinaten og ha den i gryta sammen med løken. Tilsett eventuelt litt mer olje og la spinaten surre under omrøring, til den så vidt faller sammen. Rør sammen ricotta og litt av pastavannet (melk/fløte), og rør det sammen med grønnsakene. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Tilsett tomatene og la sausen stå å putre et par minutter, til tomatene er gjennomvarme.

Server pastaen med en raus øse med spinat- og ricottasaus, eller bland sammen pasta og saus, om du heller foretrekker det. Gi retten et par drag med pepperkverna og server gjerne godt brød som tilbehør, for eksempel eltefritt italiensk landbrød.

Ta gjerne en titt på YouTube-kanalen min for å se hvordan jeg lager denne pastaretten.

Ønsker du en ikke-vegetarisk utgave av denne retten, kan du ta en titt her.

VELBEKOMME!

  1. Jeg forsøkte denne retten i dag, men her ble det ingen favoritt dessverre.
    Jeg synes den var veldig smakløs jeg. Jeg visste ikke noe om osten på forhånd, men tenkte kanskje det ville være mer smak i den.
    Mannen likte det ikke og guttungen på 15 år synes det var greit 🙂 Jeg havner vel midt mellom disse to 🙂 og er der at jeg ikke kommer til å gi den en ny sjanse.
    Men, det er jo nok av retter og ta av så vi gir oss ikke 🙂
    Takk for en super blogg ! 🙂

  2. Jeg slet med å finne ricotta på butikken, men etter litt googling ble det et alternativ med halvparten mager kesam og halvparten fetaost. Det funket bra. Eg testet denne da jeg har en datter som er vegetarianer, og da hun kommer hjem til sommeren er det greit med noen alternativer. Vi spiste denne med pannestekt laks til, og siden hun spiser fisk, kommer jeg nok til å servere den slik til henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits