Torsk, rød curry, kokosmelk og paprika er en nydelig kombinasjon. Serveres med brokkolini, samt ris eller risnudler som tilbehør, alt etter hva du har mest lyst på.

Ingredienser

TORSK & CURRY

600 g torskefilet , i biter
salt
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
3 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
2-3 ss rød karripasta (ca.)
1 ss tomatpuré
500 ml kokosmelk
1 stilk sitrongress
1-2 ts asiatisk fiskesaus
1-2 ts brunt sukker
1/2 lime , saften

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller risnudler
200 g brokkolini eller brokkoli
1/2 lime , i skiver
1/2 rød chili , i skiver
cashewnøtter eller peanøtter
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering). Skjær også opp torsken i jevnstore biter, og krydre lett med litt salt.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Stek rødløken i nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter paprika og hvitløk, og la det stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett deretter karripasta (se tips) og tomatpuré, rør godt sammen og la det stå å surre i ca. ett minutt, før du tilsetter kokosmelk og sitrongress. Gi curryen et oppkok, smak til med (asiatisk) fiskesaus, brunt sukker,  limesaft og eventuelt litt mer karripasta, og la det stå å koke på svak varme i 8-10 minutter. Rør av og til. Fjern sitrongresset. Dytt fiskebitene godt nedi curryen, sett på lokk, og la det stå slik å trekke under kokepunktet i ca. 5 minutter, til fisken er gjennomkokt.

Mens curryen koker: Kok ris eller risnudler etter anvisningen på pakken. Kok brokkolini i lettsaltet vann til de er møre og fine, etter ca. 4 minutter. Hell av vannet.

Server curryen umiddelbart etter at fisken er ferdig. Gi retten et dryss med grovt hakkede cashewnøtter, frisk chili, grovt hakket frisk koriander og lime – og nyyyyt!

RØD CURRY MED TORSK, KOKOSMELK OG BROKKOLINI

TIPS

  • Vær obs på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
  • Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
  • Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste