ESPRESSOMOUSSE

Espressomousse

Jeg elsker sjokolade, og jeg elsker espresso – og denne desserten er derfor midt i blinken for meg! Prøv den du også, da vel! Til 6 porsjoner trenger du omtrent:

  • 200 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
  • 1 1/2 dl varm espresso (eller sterk kaffe)
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte, pisket til krem

espressomousse

Ha espresso og sjokolade i en bolle og rør til sjokoladen er helt oppløst. La blandingen avkjøles noe og tilsett deretter eggeplommene, en av gangen. Pisk fløten til en myk krem. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel kremen i 6 espressokopper eller egnede former og sett til avkjøling i minst to timer.

Pynt espressomousseen med mørk sjokolade eller bær, og server sammen med espresso eller kaffe.

Espressomousse

ENJOY!


,

11 Kommentarer

  1. Gunhild Sætre 8. mars 2015 at 10:57 #

    Hei, parkere, men likevel: mousse er fransk ord, det skrives uten aksent til slutt og e’en er stum. ( moss med rund o som i mos)

    • Helene 4. april 2016 at 14:52 #

      ?? Hvem har spurt om dette?

  2. Morten 8. mars 2015 at 15:33 #

    Kaffe og sjokolade blir ikke feil.

  3. Marianne Wilhelmsen 8. mars 2015 at 16:19 #

    Ser veldig godt ut! Og hva gjør man med eggehvittene? Jo, man smeller sammen disse nydelige kakene og legger de i en boks og har en annen dag! 🙂

    http://trinesmatblogg.no/2010/12/10/10-desember-marengs-med-sjokolade-og-mandler/

  4. Solveig 14. mars 2015 at 08:13 #

    Hei.
    Skal det altså ikke være noe sukker? Funker det da med sjokolade med 70 % kakaoinnhold, eller blir det for bittert?

    • Trine ;) 14. mars 2015 at 08:22 #

      Det kommer litt an på smak og behag. Dersom du benytter sjokolade med 70% kakaoinnhold kan du eventuelt tilsette litt melis i kremfløten før du stivpisker den, hvis du er redd den skal bli bitter.

      • carisma 25. august 2015 at 16:31 #

        Eller ha i litt naturlig vanilje eller vaniljedråper, det tar bitterheten. For egen del syns jeg det er veldig bra med slike oppskrifter uten sukker! 🙂

  5. Tina 22. juni 2015 at 19:18 #

    Kan man lage denne desserten dagen før feks?

  6. Kristine Risnes :) 16. mars 2016 at 09:21 #

    Er denne moussen ok å fryse?

  7. Susanne 9. april 2016 at 22:41 #

    Lagde denne moussen ikveld. Fulgte oppskriften. etter mange timer i kjøleskapet ble den helt perfekt. Helt til man puttet skjeen i bunn av skåla. Der var det da et tykt lag med vann! Hva har jeg gjort galt?

    • Christina 2. januar 2017 at 21:38 #

      Kan være det er eggehviten som har skilt seg viss du brukte hele egget. Eneste jeg kan komme på.

Legg igjen en kommentar