ESPRESSOMOUSSE

Jeg elsker sjokolade, og jeg elsker espresso - og denne desserten er derfor midt i blinken for meg! Prøv den du også, da vel! Til 6 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6 porsjoner
Annonse

Ingredienser

125 g kokesjokolade , hakket
1 1/2 dl espresso varm (eller sterk kaffe)
3 eggplommer
3 dl kremfløte , pisket til krem

SLIK GJØR DU

espressomousse

Ha espresso og sjokolade i en bolle og rør til sjokoladen er helt oppløst. La blandingen avkjøles noe og tilsett deretter eggeplommene, en av gangen. Pisk fløten til en myk krem. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel kremen i 6 espressokopper eller egnede former og sett til avkjøling i minst to timer.

Pynt espressomousseen med mørk sjokolade eller bær, og server sammen med espresso eller kaffe.

Espressomousse

ENJOY!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei, parkere, men likevel: mousse er fransk ord, det skrives uten aksent til slutt og e’en er stum. ( moss med rund o som i mos)

  2. Hei.
    Skal det altså ikke være noe sukker? Funker det da med sjokolade med 70 % kakaoinnhold, eller blir det for bittert?

    1. Det kommer litt an på smak og behag. Dersom du benytter sjokolade med 70% kakaoinnhold kan du eventuelt tilsette litt melis i kremfløten før du stivpisker den, hvis du er redd den skal bli bitter.

      1. Eller ha i litt naturlig vanilje eller vaniljedråper, det tar bitterheten. For egen del syns jeg det er veldig bra med slike oppskrifter uten sukker! 🙂

  3. Lagde denne moussen ikveld. Fulgte oppskriften. etter mange timer i kjøleskapet ble den helt perfekt. Helt til man puttet skjeen i bunn av skåla. Der var det da et tykt lag med vann! Hva har jeg gjort galt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.