Jeg elsker sjokolade, og jeg elsker espresso - og denne desserten er derfor midt i blinken for meg! Prøv den du også, da vel!

Ingredienser

125 g kokesjokolade , hakket
1 1/2 dl espresso varm (eller sterk kaffe)
3 eggplommer
3 dl kremfløte , pisket til krem

SLIK GJØR DU

espressomousse

Ha espresso og sjokolade i en bolle og rør til sjokoladen er helt oppløst. La blandingen avkjøles noe og tilsett deretter eggeplommene, en av gangen. Pisk fløten til en myk krem. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel kremen i 6 espressokopper eller egnede former og sett til avkjøling i minst to timer.

Pynt espressomousseen med mørk sjokolade eller bær, og server sammen med espresso eller kaffe.

Espressomousse

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, parkere, men likevel: mousse er fransk ord, det skrives uten aksent til slutt og e’en er stum. ( moss med rund o som i mos)

 2. Hei.
  Skal det altså ikke være noe sukker? Funker det da med sjokolade med 70 % kakaoinnhold, eller blir det for bittert?

  1. Det kommer litt an på smak og behag. Dersom du benytter sjokolade med 70% kakaoinnhold kan du eventuelt tilsette litt melis i kremfløten før du stivpisker den, hvis du er redd den skal bli bitter.

   1. Eller ha i litt naturlig vanilje eller vaniljedråper, det tar bitterheten. For egen del syns jeg det er veldig bra med slike oppskrifter uten sukker! 🙂

 3. Lagde denne moussen ikveld. Fulgte oppskriften. etter mange timer i kjøleskapet ble den helt perfekt. Helt til man puttet skjeen i bunn av skåla. Der var det da et tykt lag med vann! Hva har jeg gjort galt?

  1. Kan være det er eggehviten som har skilt seg viss du brukte hele egget. Eneste jeg kan komme på.

 4. Hei! Er det riktig at det skal være 1 1/2 dl kaffe? Blir veldig flytende sjokolade-kaffe blandingen når jeg lager denne. Når den har stått i kjøleskapet flere timer er den fast på toppen og helt våt i bunn.

  1. Oppskriften skal være korrekt, den. Det er vanskelig for meg å si hva som kan ha gått galt her. Var sjokoladeblandingen din lik den som er på bildet (før eggeplommene tilsettes)? Kan det være at kremen ikke var pisket nok eller at sjokoladeblandingen ikke var avkjølt før du tilsatte fløten?

 5. Denne er helt fantastisk, har servert den ved flere anledninger med stort hell.
  Perfekt hver eneste gang.

 6. Takk for nydelig oppskrift! Har laget den mange ganger, men har samme problem som Kine,- at kaffe-sjokoladeblandingen blir veldig flytende med 1,5 dl kaffe. Jeg har redusert til 0,75 dl, og selv da blir den mye mer flytende enn på bildet ditt. Jeg bruker vanlig kaffe, ikke espresso, om det kan ha noe å si? Uansett blir den god, men stusser bare på mengde kaffe:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste