KREMET FISKESUPPE MED DILL

Kremet fiskesuppe med dill

Fiskesuppe er en favoritt hjemme hos oss – og hos mange av dere, vet jeg. Her kommer oppskrift på en kremet fiskesuppe hvor fisken får selskap av rikelig med gode rotgrønnsaker – som er på sitt aller beste akkurat nå. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 600 g fiskefilet, gjerne ulike sorter, i terninger
  • 100 g rensede reker
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 150 g sellerirot, i tynne staver
  • 1 persillerot, i tynne staver
  • 1 liten fennikel, i strimler
  • 1 liten purreløk, i ringer
  • 8 dl vann
  • 2 terninger fiskebuljong/fiskefond
  • 2 dl melk
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 3 ss mykt smør
  • 3 ss hvetemel
  • litt sitronsaft
  • pepper og salt
  • gressløk og dill

Kremet fiskesuppe med dillKutt opp alle ingrediensene som angitt ovenfor. Skjær grønnsakene opp i omtrent like tykke staver, slik at de blir ferdige omtrent samtidig. Skjær fisken opp i omtrent like store terninger også. Du kan gjerne benytte ulike fiskesorter, jeg benyttet her for eksempel torsk, laks og sei.

Finn frem en vid gryte og fres sellerirot, persillerot og gulrøtter i litt nøytral olje – i et par minutter, før du tilsetter fennikel og purreløk, og lar det frese noen minutter til. Tilsett vann, melk, buljongterningene og ca. 1 ss finhakket dill, og la grønnsakene småkoke i ca. 5 minutter. (Har du fiskekraft tilgjengelig erstatter du selvsagt vann + buljong/fond med 8 dl kraft.)

Sil av fiskekraften oppi en bolle eller lignende, legg grønnsakene til side, og hell væsken tilbake i gryta. Rør sammen mykt smør og hvetemel til en jevn masse og tilsett oppi fiskekraften sammen med fløten, mens du rører godt. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tilsett grønnsakene og gi suppen et lite oppkok, og tilsett deretter fisketerningene. La det hele trekke (uten å koke) i ca. 4 minutter, til fisken er ferdig og grønnsakene er passe møre. Tilsett rekene og litt sitronsaft mot slutten av trekketiden. Ikke rør i gryta mer enn nødvendig, slik at fiskebitene holder seg hele.

Kremet fiskesuppe med dill

Gi retten et dryss med friske krydderurter og server umiddelbart, gjerne med godt brød eller knekkebrød som tilbehør.

VELBEKOMME!


, ,

9 Kommentarer

  1. Laila 27. august 2014 at 15:26 #

    Både denne og teriyaki laksen ser nydelige ut. De kommer nok på menyen neste uke. I dag skal jeg introdusere mamma for en av mine favoritter; fyldig laksesuppe med dill. Og siden jeg har besøk, hva passer vel bedre enn å drikke opp det som blir igjen av vinflasken 🙂

  2. Eli 28. august 2014 at 16:21 #

    Hei, Kan man bruke frossen fisk?

    • Trine ;) 28. august 2014 at 16:23 #

      Ja, det går fint, men la den tine opp først. Lykke til!

  3. Mia 31. august 2014 at 09:44 #

    Hei 🙂 Dette blir dagens rett, med grønnsaker jeg har tilgjengelig i kjøleskapet. Hva er hensikten med akkurat dette: »Sil av fiskekraften oppi en bolle eller lignende, legg grønnsakene til side, og hell væsken tilbake i gryta.»

  4. Nina 2. oktober 2014 at 12:35 #

    Tusen takk for en lekker og inspirerende blogg <3
    Når du skriver at oppskriften holder til 4 porsjoner, tenker du da at den bør dobles når vi er to voksne og to barn? En porsjon suppe er jo gjerne litt lite – iallefall hvis den er veldig god 😉

  5. Britt Frøyseth 10. oktober 2014 at 14:25 #

    En kjempegod fiskesuppe som absolutt skal lages igjen

  6. Saira 19. mars 2015 at 18:04 #

    Hei 🙂 kan denne lages glutenfri? Med evt potetmel eller maisenna?

    • Anonym 19. juli 2016 at 12:39 #

      Eg lager alltid denne glutenfri, bytter ut mel med maiszena (bruker litt mindre).
      Men da er det lurt å blande ut maizenaen i noen SS av væsken før man har det i suppen, så det ikke klumper seg.

  7. Caroline 15. november 2016 at 20:50 #

    Hvordan tror du denne er å lage dagen i forveien, for å så gi den ett oppkok å trekke fisken rett før servering? 🙂

Legg igjen en kommentar