Fiskesuppe er en favoritt hjemme hos oss - og hos mange av dere, vet jeg. Her kommer oppskrift på en kremet fiskesuppe hvor fisken får selskap av rikelig med gode rotgrønnsaker - som er på sitt aller beste akkurat nå.

Ingredienser

600 g fiskefilet , gjerne ulike sorter, i terninger
100 g rensede reker
2 gulrøtter , i tynne staver
150 g sellerirot , i tynne staver
1 persillerot , i tynne staver
1 liten fennikel , i strimler
1 liten purreløk , i ringer
8 dl vann
2 terninger fiskebuljong /fiskefond
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
3 ss smør mykt
3 ss hvetemel
sitronsaft litt
pepper og salt
gressløk og dill

SLIK GJØR DU

Kremet fiskesuppe med dill

Kutt opp alle ingrediensene som angitt ovenfor. Skjær grønnsakene opp i omtrent like tykke staver, slik at de blir ferdige omtrent samtidig. Skjær fisken opp i omtrent like store terninger også. Du kan gjerne benytte ulike fiskesorter, jeg benyttet her for eksempel torsk, laks og sei.

Finn frem en vid gryte og fres sellerirot, persillerot og gulrøtter i litt nøytral olje – i et par minutter, før du tilsetter fennikel og purreløk, og lar det frese noen minutter til. Tilsett vann, melk, buljongterningene og ca. 1 ss finhakket dill, og la grønnsakene småkoke i ca. 5 minutter. (Har du fiskekraft tilgjengelig erstatter du selvsagt vann + buljong/fond med 8 dl kraft.)

Sil av fiskekraften oppi en bolle eller lignende, legg grønnsakene til side, og hell væsken tilbake i gryta. Rør sammen mykt smør og hvetemel til en jevn masse og tilsett oppi fiskekraften sammen med fløten, mens du rører godt. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tilsett grønnsakene og gi suppen et lite oppkok, og tilsett deretter fisketerningene. La det hele trekke (uten å koke) i ca. 4 minutter, til fisken er ferdig og grønnsakene er passe møre. Tilsett rekene og litt sitronsaft mot slutten av trekketiden. Ikke rør i gryta mer enn nødvendig, slik at fiskebitene holder seg hele.

Gi retten et dryss med friske krydderurter og server umiddelbart, gjerne med godt brød eller knekkebrød som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Både denne og teriyaki laksen ser nydelige ut. De kommer nok på menyen neste uke. I dag skal jeg introdusere mamma for en av mine favoritter; fyldig laksesuppe med dill. Og siden jeg har besøk, hva passer vel bedre enn å drikke opp det som blir igjen av vinflasken 🙂

  2. Hei 🙂 Dette blir dagens rett, med grønnsaker jeg har tilgjengelig i kjøleskapet. Hva er hensikten med akkurat dette: ”Sil av fiskekraften oppi en bolle eller lignende, legg grønnsakene til side, og hell væsken tilbake i gryta.”

  3. Tusen takk for en lekker og inspirerende blogg <3
    Når du skriver at oppskriften holder til 4 porsjoner, tenker du da at den bør dobles når vi er to voksne og to barn? En porsjon suppe er jo gjerne litt lite – iallefall hvis den er veldig god 😉

    1. Eg lager alltid denne glutenfri, bytter ut mel med maiszena (bruker litt mindre).
      Men da er det lurt å blande ut maizenaen i noen SS av væsken før man har det i suppen, så det ikke klumper seg.

  4. Hvordan tror du denne er å lage dagen i forveien, for å så gi den ett oppkok å trekke fisken rett før servering? 🙂

  5. Denne fiskesuppen altså! Helt nydelig! Og ikke vanskelig å lage, selv for meg som egentlig er ganske håpløs på kjøkkenet

  6. Jeg må bare si at det er en veldig god suppe! For ikke så lenge siden spiste vi fiskesuppe på Vitos Vollen i Asker. Suppen var saltet alt for mye og jeg fikk nesten magebesvar. Så tung magen føltes etterpå.
    Denne suppen er mye mye bedre og jeg skal gjerne lage den hjemme isteden for å gå på restaurant.

Leave a Reply to Britt Frøyseth Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste