Grillspyd med svinefilet, aprikos og hot mangosaus

Det smaker utrolig godt med frukt som tilbehør til svinekjøtt, slik som for eksempel tørket aprikos i denne deilige grillretten, som er en fryd for øyet så vel som ganen. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Grillspydene

  • ca 600 gram svinefilet, i biter
  • 1 paprika, i biter
  • 1/2-1 squash, i biter
  • ca 12 tørkede aprikoser

Hot mangosaus

  • 3-4 ss mangochutney
  • 1,5-2 ss flytende honning
  • ca 1/2 rød chili, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • ca 1/2 ts paprikapulver

Skjær kjøtt og grønnsaker i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.)

Rør sammen ingrediensene til mangosausen. Smak deg frem til ønsket styrke.

Pensle grillspydene med mangosausen, og grill spydene ca 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile noen minutter før servering.

Server grillspydene med resten av mangosausen ved siden av. Som tilbehør smaker det godt med for eksempel ris eller tabbouleh, og godt brød (for eksempel pitabrød).

Kanskje noe å tenke på til St. Hans festen?

Enjoy!


, , ,

3 Kommentarer

  1. Lena 29. juni 2012 at 10:01 #

    Å, dette så utrolig godt ut! Håper på noen varme sommerkvelder, så grillen kan bli flittig brukt.

    Vil bare si at jeg er veldig glad for denne bloggen. Er innom daglig og får tips og inspirasjon!

  2. Eirin 12. juli 2012 at 09:55 #

    Dette ble utrolig godt! Anbefales :)

  3. Jorunn B 22. juli 2012 at 20:28 #

    Er ganske ny bruker av bloggen. Jeg finner utrolig mye fristende. Og denne oppskriften ble en suksess.

Legg igjen en kommentar