Grillspyd med svinefilet, aprikos og hot mangosaus

Det smaker utrolig godt med frukt som tilbehør til svinekjøtt, slik som for eksempel tørket aprikos i denne deilige grillretten, som er en fryd for øyet så vel som ganen. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4
Annonse

Ingredienser

Grillspydene

700-800 g svinefilet , i biter
2 paprika (gjerne en rød og en gul), i store biter
1 squash ,i biter
16-20 tørkede aprikoser

Hot mangosaus

4-5 ss mangochutney
2 ss flytende honning (ca.)
1/2 rød chili (ca.) , finhakket
4 ss olivenolje
1/2 ts paprikapulver (ca.)

SLIK GJØR DU

 

Skjær kjøtt og grønnsaker i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.)

Rør sammen ingrediensene til mangosausen. Smak deg frem til ønsket styrke. Ta ca. halvparten av mangosausen til side.

Pensle grillspydene med resten av mangosausen, og grill spydene ca. 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile noen minutter før servering.

Server grillspydene med resten av mangosausen ved siden av. Som tilbehør smaker det godt med for eksempel ris eller tabbouleh, og godt brød (for eksempel pitabrød).

Enjoy!

  1. Å, dette så utrolig godt ut! Håper på noen varme sommerkvelder, så grillen kan bli flittig brukt.

    Vil bare si at jeg er veldig glad for denne bloggen. Er innom daglig og får tips og inspirasjon!

  2. Dette ble søndagsmiddagen hos oss. Helt perfekt var kommentaren fra mannen min – som i utgangspunktet er skeptisk til nye retter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits