TABBOULEH

Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen, og passer godt til stekte og grillede retter. Hovedingrediensen i tabbouleh er bulgur, som fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Bulguren tilsettes tradisjonelt persille, mynte, tomat, vårløk, sitronsaft og olivenolje. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
Annonse

Ingredienser

3 dl bulgur
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
3 gode tomater uten kjerne, i små terninger
1 liten rødløk , i små terninger
1/2 agurk , i små terninger
1 neve bladpersille , finstrimlet
8-10 mynteblader , finstrimlet
1/2 sitron , saften (ca.)
3-4 ss god olivenolje
pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp vannet sammen med buljongterningen (eller tilsvarende mengde grønnsaksfond). Tilsett bulguren og la den småkoke under lokk ca. 8 minutter. Ta av lokket og la bulguren dampe et par minutter på lav varme til alt vannet er fordampet. Avkjøl.

Del tomatene i to og grav ut kjernene med en teskje. Skjær tomater, løk og agurk i små terninger. Rødløken kan eventuelt erstattes med vårløk. Bland bulgur, grønnsaker og urter, og bland inn olivenolje. Smak til med presset sitron, (salt) og pepper. Tabbouleh kan fint forberedes flere timer før servering.

Tabbouleh

Serveres som den er sammen med for eksempel pitabrød, eller som tilbehør til kjøtt og fiskeretter, for eksempel grillede kyllingspyd. Hummus smaker også godt sammen med tabbouleh.

VELBEKOMME!

  1. Jeg elsker Tabbouleh. Har du fått det servert utenfor Norge? For at dette skal være en ordentlig Tabbouleh må du nemlig bruke mer MYE mer persille. Bare et tips.
    Tabbouleh skal nesten være grønn…på bilde ligner dette ike på en Tabbouleh for meg.
    Hilse Lina opprinnelig fra Tunis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits