Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen, og passer godt til stekte og grillede retter. Hovedingrediensen i tabbouleh er bulgur, som fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Bulguren tilsettes tradisjonelt persille, mynte, tomat, vårløk, sitronsaft og olivenolje.

Ingredienser

3 dl bulgur
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
3 gode tomater , i små terninger
1 liten rødløk , i små terninger
1/2 agurk , i små terninger
1/2-1 potte bladpersille , finstrimlet (smak til)
1/2 potte mynteblader , finstrimlet (smak til)
1/2 sitron , saften (smak til)
3-4 ss god olivenolje
pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp vannet sammen med buljongterningen (eller tilsvarende mengde grønnsaksfond). Tilsett bulguren og la den småkoke under lokk ca. 8 minutter. Ta av lokket og la bulguren dampe et par minutter på lav varme til alt vannet er fordampet. Avkjøl.

Del tomatene i to og grav ut den bløte kjernen med en teskje. Skjær tomater, løk og agurk i små terninger. Rødløken kan eventuelt erstattes med vårløk. Bland bulgur, grønnsaker og urter, og bland inn olivenolje. Smak til med presset sitron, (salt) og pepper. Tabbouleh kan fint forberedes flere timer før servering.

Tabbouleh

Serveres som den er sammen med for eksempel pita, eller som tilbehør til kjøtt og fiskeretter, for eksempel grillede kyllingspyd. Hummus smaker også godt sammen med tabbouleh.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg elsker Tabbouleh. Har du fått det servert utenfor Norge? For at dette skal være en ordentlig Tabbouleh må du nemlig bruke mer MYE mer persille. Bare et tips.
  Tabbouleh skal nesten være grønn…på bilde ligner dette ike på en Tabbouleh for meg.
  Hilse Lina opprinnelig fra Tunis

  1. Helt enig! Det stemmer IKKE at hovedingrediensen er bulgur, det er urtene som skal stå i sentrum.

  2. Enig med deg! Jeg har spist det MYE i midt-østen, og den er helt grønn. Persille er hovedingrediensen, og bulgur er vel tilsatt (litt!) for konsistensens skyld?

   1. Det er slik jeg liker å spise den, og jeg vil tro at det finnes utallige varianter av tabbouleh. Hvis du tar en titt i ingredienslisten ser du at det er angitt vesentlige mengder med urter der, så her kan man tilsette så mye eller lite urter man vil.

 2. Hei, jeg er fra Libanon, der tabboule stammer fra. Det du lager er ikke tabboule, kall det noe annet.. Tabboule er laget av persille, mynte, vårløk, tomat og bulgur. Sitronsaft og olivenolje
  og salt. Kun det og ikke det du har skrevet. Tar du bort en ingridens, eller tilsetter noe annet så er det ikke tabboule lenger.. Foresten så skal tabboule se grønt ut!!

 3. Denne retten (uavhengig av navn og opprinnelse )er helt nydelig, både som tilbehør eller bare for seg selv. Elsket av både store å små hjemme hos oss 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste