KANELSNURRER

Kanelsnurrer

Kan jeg få friste med deilig gjærbakst? Prøv disse nydelige kanelsnurrene! Som utgangspunkt benytter jeg grunnoppskriften min på søt gjærdeig. Ta gjerne en titt på matkanalen min på YouTube for å se hvordan jeg gjør det. Finn frem:

Bolledeig

 • 950-1000 g hvetemel
 • 5 dl melk (ca. 25 grader)
 • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
 • 125-150 g sukker
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1/4-1/2 ts salt
 • 1 egg
 • 150 g smør, i terninger
Kanelfyll

 • 125 g mykt smør
 • 2 ss kanel
 • 6 ss (brunt) sukker

Til pensling og pynt

 • 1 egg, sammenvispet
 • perlesukker (kan sløyfes)

kanelsnurrerHa alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker. La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. (Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint lage bollene for hånd. Ta en titt her for nærmere beskrivelse.)

Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving, i ca. en times tid. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over (eller du kan røre sammen ingrediensene og bre det utover).

Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem, se bildene under.

Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.

Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under.

Avkjøl kanelsnurrene på rist. Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen! Oppskriften gir ca 24 kanelsnurrer.

Enjoy!

(TIPS: En leser tipset meg om at denne oppskriften fint kan gjøres glutenfri. Erstatt melet med Semper glutenfri mix + tilsett 1 egg og 1 ts bakepulver i tillegg.)


, ,

174 Kommentarer

 1. Marit Maurstad 8. april 2012 at 11:29 #

  Hei, jeg er takknemlig og veldig begeistret for din matblogg. Jeg har aldri vært noe god baker, men med dine oppskrifter får jeg det til. Tusen takk! Jeg skal forsøke de andre oppskriftene dine også. Finner masse inspirasjon til å lage god mat på din blogg!!

 2. Hilde 8. april 2012 at 11:43 #

  Herlig!!!
  Kanelsnurrer er noe av det beste jeg vet!!!

 3. bakeguri 8. april 2012 at 12:33 #

  Fantastisk gode kanelsnurrer…!! Hvilken type perlesukker er det du bruker?? (merke på perlesukkeret) har bare fått tak i perlesukkeret som er blankt og smelter i ovnen.. Så vil gjerne få tak i den typen du bruker her…det ser så delikat ut…

  • Trine ;) 8. april 2012 at 19:05 #

   Perlesukkeret har jeg kjøpt i Sverige.

   • Ellie 19. november 2014 at 12:06 #

    Vet du om perlesukker av samme type/kvalitet er å få tak i her i Norge? De typene jeg finner smelter bare under steking…

    • Lena 25. oktober 2015 at 19:56 #

     Dan Sukker Perlesukker fra norge og sverige ser akkurat like ut på pakningen. Men innholdet er forkjellig 🙂

 4. Vera 8. april 2012 at 13:28 #

  Gjærdeiger er ikke som de var….. liker tipsene dine best – alltid vellykket.
  Flere stjerner får du for glutenfrie tips.
  Jeg heier på deg og bruker sidene dine på mac’n som kokebok. Den digitale verden har inntatt kjøkkenet mitt.

 5. Julianne 8. april 2012 at 16:18 #

  Deigen står og hever på badet. Byttet ut hvetemelet med fullkorn hvetemel! Spent på resultatet. Ha ei fortsatt god påske!

  Julianne 🙂

 6. Julianne 8. april 2012 at 19:07 #

  Resultatet ble vellykket! Deigen ble smidig og bollene kjempegode 🙂 De ble nok ikke like fine som dine, men snurret ble de.. Takk for super oppskrift!

 7. Ingun 9. april 2012 at 00:51 #

  Hei, følger bloggen med stor interesse og har prøvd flere av oppskriftene dine med like stort hell hver gang..
  Når jeg lager kanel i svingen, strør jeg litt hornsalt oppå melet på bakebordet, før deigen kjevles ut.. Da blir de fantastisk luftige.. Prøvde en gang uten og det var ikke det samme…
  Skal nok prøve din oppskrift også… Baker forresten bare med spelt selv, det går kjempefint på de fleste oppskrifter.. Stå på…

  • Amanda 16. mars 2017 at 14:58 #

   Så når du kjelver ut deigen, så har du mel blandet med litt hornsalt som underlag?😃

 8. Hilde 9. april 2012 at 09:20 #

  Laget disse i går. Knallgode! så luftige og fine!!!
  Og ikke minst, så enklet å snurre de sammen på den måten!!

  Tusen takk for flotte tips!!!

 9. Heidi 10. april 2012 at 20:06 #

  Tusen takk for mange inspirerende oppskrifter! Nå kan også jeg lage gjærbakst. Jeg lurer på hvor du får tak i det hvite perlesukkeret, og hva heter det? Det jeg bruker oppå blir mere blankt når det er stekt..

  På forhånd takk 🙂

  • Trine ;) 10. april 2012 at 22:08 #

   Perlesukkeret er kjøpt i Sverige. Jeg husker ikke hva det heter, for nå er jeg tom 🙂

   • Josefine 14. januar 2016 at 19:57 #

    Hej! Här är en svensk läsare som både har bott i Norge och han er norsk man.
    Tyvärr finns inte den typen av pärlsocker i Norge, utan bara i Sverige. Det heter bara Pärlsocker och det vanligaste märket är Dan sukker. 🙂 Finns på alla matbutiker.

 10. Anne Marie 10. april 2012 at 22:27 #

  Hei!

  Takk for en fantastisk blogg! Har vært fast leser et par år, og prøvd mange av oppskriftene dine. Gjærbaksten pleier jeg å se glatt forbi, siden jeg spiser glutenfritt og har en datter med cøliaki. Men det var noe med bildene her som gjorde at jeg leste meg gjennom, drømte meg bort i luftige nydelige bakverk – og så fant jeg glutenfri tipset på slutten 🙂 Baker mye glutenfritt, men søt gjærbakst har nesten aldri vært noen suksess. Det blir somregel hardt og lite luftig.
  Metoden du beskrev med å tilsette smøret i klatter etter at deigen er eltet en stund, har jeg aldri førsøkt, og tenkte jeg kunne gi det en prøve.
  Fulgte oppskriften og fikk fantastisk gode, luftige kanelsnurrer. Ikke like vakre av utseende som dine, men det er noe med gummihansker på hendene og utbaking av klissete glutenfri deg, hvor man på et tidspunkt gir litt beng i at de skal bli så perfek pene…. 😉

  Har en egen blogg hvor jeg deler mine (og lilles) glutenfrie favorittoppskrifter, og jeg vil gjerne legge ut denne med link og kudos tilbake til deg såklart. Håper det er i orden?!

  Anne Marie 🙂

  Perlesukkeret kommer nok forresten fra DANSUKKER. Jeg brukte tilsvarende rosa/hvitt på mine. Dekorations Pärl, Dekorations Perle, Dekorasjons Perle, Koristerac – står det utenpå!

  • Trine ;) 10. april 2012 at 22:42 #

   Så gøy å høre at de glutenfrie kanelsnurrene også ble vellykket. Jeg har jo ikke prøvd det selv, men videreformidlet tips fra en leser siden jeg får en del spørsmål om glutenfri bakst. Det er selvsagt helt i orden at du deler oppskriften med dine lesere, og fint om du linker tilbake til meg.

   Strøsukkeret kommer trolig fra Dansukker, men jeg kjenner ikke tgjen teksten du refererer til på pakken. 🙂

 11. Synnøve Olderkjær 12. april 2012 at 16:44 #

  Fantastisk oppskrift på søt gjærdeig og enkel måte å «snurre» på;-)
  No liker eg og å bake gjærdeig, deigen var fantastisk å jobbe med!!!
  Knallgode;-))

 12. M&A 18. april 2012 at 14:53 #

  Hei!

  Vi sitter hjemme på «hjemmecafe» med nylagde kanelsnurrer og kaffelatte til mor og barnekaffe til min datter. Storkoser oss! Nydelig oppskrift! Også så saftige!

  • Trine ;) 22. april 2012 at 00:51 #

   Høres koselig ut! Og så bra at snurrene ble vellykket! 🙂

 13. Marte 24. april 2012 at 12:35 #

  Fantastiske kanelsnurrer 🙂

 14. The Daily Meals 24. april 2012 at 20:19 #

  They look fantastic!

 15. Anne-Grete 26. april 2012 at 19:37 #

  Hei!
  Eg laga desse snurrane til barneselskap nylig. Har (utrulig nok) aldri laga kanelsnurra i mitt voksne liv, er 32 år, og har aldri vore noke veldig på bakst sjølv om eg er veldig glad i å både kokkelere og lage kaker og konfekt. Vel, fulgte oppskrifta til punkt og prikke bare at eg brukte vanlig fint farin istaden for brunt sukker, og WOW! Har aldri smakt et så perfekt bakverk før! Fraus dei ned og tinte dei og varma på varmluft som du har beskrevet, og eg fekk så mange flotte kompliment på desse snurrane, både smak og utsjånad 🙂 Fortalte sjølvsagt kor eg hadde funne oppskrifta.
  No sitter eg og koser meg med et nytt temablad frå Foreldre&Barn; Mat&Helse, og jammen dukker du ikkje opp der med et par raske og deilige oppskrifter, gøy! 🙂 Du har en virkelig flott og ryddig blogg, og du er ei veldig inspirerande dame! Håpa du vil blogge leeeeeenge!
  Helsing Anne-Grete.

  • Trine ;) 28. april 2012 at 23:09 #

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Så bra at kanelsnurrene falt i smak! 🙂

 16. tanja semb wever 4. mai 2012 at 14:43 #

  Hei, jeg lurer på om smøret i terninger skal være mykt eller kalt fra kjøleskapet? digger bloggen din!! nam nam nam

  • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:39 #

   Smøret bør være romtemperert, eller du kan benytte Bremykt rett fra kjøleskapet. Lykke til!

 17. Sonja 9. mai 2012 at 13:59 #

  Nydelige kanelsnurrer. Den beste deigen jeg har jobbet med på leeeenge! Denne blir nok en HIT i heimen.
  Kjempefin blogg,forresten. Spesielt begeistret for ukes menyen din.

  Hilsen Sonja 🙂

 18. Totte 9. mai 2012 at 18:38 #

  Jeg har nettopp bakt disse; himmel og hav så gode de ble 🙂 Tusen takk for kjempe fin oppskrift!

 19. Hana 12. august 2012 at 17:25 #

  God deig, men syns de ble litt lite søte jeg. Hjelper nok med perlesukker på toppen tenker jeg..

  • Trine ;) 16. august 2012 at 00:39 #

   Ja, det er jo smak og behag. Jeg forsøker å redusere sukkermengden i bakverk der jeg kan, og synes som regel at det ikke gjør noe. Et lite ekstra dryss med perlesukker, eller litt melisglasur på toppen, vil nok hjelpe på! 🙂

 20. Marte 9. september 2012 at 09:43 #

  Super oppskrift som jeg koser meg med nå! Jeg skal prøve den glutenfrie varianten senere, men tar en sjangs på Toro-mix og litt Fiberhusk i deigen. Men det stemmer nok at denne vil fungere også til glutenfri bakst.

 21. Linn 16. september 2012 at 18:50 #

  Hei.
  Kom åver denne siden og fant ut at jeg skulle prøve og lage disse snurrene. Og de var himmelsk god 🙂
  Lagde dobbel posjon, og ha tørrgjær i baksten ( en pose gjær) men deigen hevde ikke så alt for mye ennå jeg lot den stå i en time og vell det :p Men ble nå kanelsnurrer uansett 🙂

 22. Uline 5. oktober 2012 at 08:52 #

  Er ikke dette oppskriften fra Åpent Bakeri, med noen små justeringer? I så fall bør de vel krediteres.

  • Trine ;) 5. oktober 2012 at 10:44 #

   Dette er i utgangspunktet min egen bolleoppskrift gjennom 30 år, men hvor jeg etter inspirasjon fra Morten Schakenda (som vel har gått i «lære i Åpent bakeri) har begynt å elte deigen lengre + å elte inn smøret til slutt. Dette har jeg skrevet mye om i en del andre bolleoppskrifter, se feks her: http://trinesmatblogg.no/2011/10/25/rosinboller/.

  • Stein Vindel 20. mars 2015 at 20:13 #

   Minimale justeringer… 800 g mel, 35 g gjær og 15 g salt 🙂 ellers identisk. Anbefaler åpent bakeri sin originaloppskrift. Den gir fantastiske boller!

   Det er ikke ulovlig å stjele oppskrifter, men å bytte ut noen få ingrediensmengder for å kalle den sin egen. Jaja det får folk gjøre seg opp sin egen mening om.

   • Trine ;) 22. mars 2015 at 22:26 #

    Som jeg skriver ovenfor er dette en bolleoppskrift jeg har benyttet i mer enn 30 år, og som jeg har fått av min mor. Det eneste jeg har endret på er gjærmengden og fremgangsmåten, dvs langvarig elting og at smøret eltes inn til slutt, noe jeg har lært etter å ha lest Schakenda og Åpent bakeris bøker. Når det gjelder bolleoppskrifter er det nok mye likt rundt omkring.

 23. Kathrine 5. oktober 2012 at 16:38 #

  Jeg har ALDRI noensinne fått til gjærbakst! Og jeg som er så glad i det.
  Heldigvis har jeg i dag satt heverekord, og rekord i letteste kanelsnurrene noensinne – tusen takk for super oppskrift! 🙂

  • Trine ;) 7. oktober 2012 at 23:30 #

   Så bra! 🙂

 24. Kaya 26. oktober 2012 at 15:41 #

  Hei, hvor tykke leiver lager du? Jeg har ikke plass til så stor leiv som du beskriver på kjøkkenbenken min, så jeg må heller lage flere små, men sist tror jeg det ble for tynt, ettersom de hevet dårlig etterpå.

 25. Kristin 30. oktober 2012 at 13:15 #

  Hei og tusen takk for gode oppskrifter! 🙂
  Om en skal lage disse nydelige kanelsnurrene som kringle; er det noe spesielt man bør gjøre annerledes, annet enn å lage kringleformen..? 😉

 26. Ranveig Jøssund 7. november 2012 at 15:19 #

  Hei! Tusen takk for en oppskrift på KANLLGODE kanelsnurrer:) Sønnen ihuset sitter nå og spiser på både min og sin kanelsnurr:P Ha en fin dag 🙂

 27. Elin 12. november 2012 at 11:37 #

  Nydelig og enkel oppskrift! Siden min samboer er så glad i kanelsnurrer med vaniljekrem måtte jeg nesten prøve med en liten klatt vaniljekrem i midten. Ble fantastisk gode! Takk for mange gode oppskrifter og en inspirerende blogg 🙂

 28. Trude 9. januar 2013 at 11:25 #

  Hei,
  Mine er ikke ferdige ennaa men jeg bor i Austalia og maatte derfor bruke toerrgjaer (1 pk). Jeg hadde bare tid til aa la deigen heve i 1 time og den hevde ikke mye i det hele tatt. Jeg vet ikke hva problemet er for forrig uke lagde jeg lussekatter og de hevde ikke de heller. Jeg bruker akkurat samme gjaeren til pizza og broed og det gaar kjempe bra men ikke soete ting viser det seg! Har du noen gode raad eller tips?
  Paa forhaand takk
  Trude

  • Chriss 13. september 2016 at 07:41 #

   Tørrgjær og fersk gjær er litt forskjellige. Det ene man må tenke på er at tommelfingerregelen for fersk gjær er at deigvæsken skal holde ca 37 C, mens for tørrgjær skal den holde ca 42 C. Man må selvfølgelig også huske at når man elter i maskin istedenfor for hånd så stiger temperaturen på deigen under elting, noe som gjør at man må ha lavere temperatur på deigvæsken fra begynnelsen for ellers blir deigen så varm at gjæren blir ødelagt (både tørr og fersk). Det resulterer i en deig som ikke vil heve og bakverk som blir misslykkede. Det andre man må tenke på er at tørrgjær trenger litt lenger tid på seg for å heve bakverket enn fersk gjær, spesielt søte og derved tunge deiger. Bruk tommelfingerregelen at deigen skal heve til dobbel størrelse istedet for å se på klokken. Hvis deigvæsken ikke ble for varm og deigen ikke ble overopphetet under elting i maskin så burde deigen ha hevet fint opp på ca 1,5 time. Men, som sagt, tiden er ikke viktig, det man skal se på er at deigen skal dobles i størrelse. Lykke til!

  • Helene 23. september 2016 at 20:39 #

   Kan sende deg norsk gjær.

 29. Mora 10. januar 2013 at 23:17 #

  Superduperfine oppskrifter her!!! 🙂

  Ikveld bakte jeg disse for ente gang. Men jeg glemte sukker, ruste ned på butikka for å handle inn. Kom hjem til halvheva (dobbel) deig. Kjevla etterhvert utover som jeg bruker, men så visst ut som jeg hadde glemt en hel del mel også! Ble bare griseboller i kveld. Føttene mine sitter forsåvidt også klistra fast til bakken etter mine kokkeleringer, så jeg må nesten skrape meg løs pr skritt jeg tar. Skulle egentlig bare takke deg for at du deler dette, det blir vellykka her i gården en av 10 ganger, og det holder hittil 😉

 30. Tia 12. januar 2013 at 23:02 #

  Fantastisk oppskrift! Har aldri bakt kanelsnurrer før, men de ble helt perfekte. Vår lille sønn på 2,5 ble overlykkelig over varm kanelsnurre i lanken… Også smakte de jo helt nyyyydelig da.

 31. Karina Våreng 20. januar 2013 at 17:51 #

  Deigen var som fløyel! Helt fantastisk å jobbe med!! Kanelsnurrene ble luftige og kjempegode. Vi klarer ikke skaffe hvitt perlesukker her,så de ble bakt uten.. Nydelig var de uansett. Tusen takk 🙂

 32. Ragnhild 2. februar 2013 at 16:19 #

  Kanelbollene ble utrolig saftige og gode! Takk for gode bilder og bra info når det gjaldt flettingen. De har aldri sett bedre ut! 🙂 Jeg kommer nok til å teste denne med glutenfritt mel, spent!

 33. IWONA 14. februar 2013 at 21:15 #

  kanelboller var nydelig godt både saftige og luftige , forsvant med en gang, så måtte baket igjen, Takk for god oppskrift:)

 34. Karianne 21. februar 2013 at 15:49 #

  Disse blir alltid så nydelige å se på og smaker helt himmelsk! Det dufter godt her nå, bollene skal nytes etter å ha sett det første VM gullet trille inn 😉 Tusen takk for herlige oppskrifter Trine!

 35. Liv 27. februar 2013 at 16:13 #

  Har nettopp oppdaget bloggen din, og har fått matlagingsmojoen min tilbake etter noen litt uinspirerte år. Familien spiser seg gjennom oppskriftene dine og jeg koser meg med å lese kokebøker igjen. Tusn takk for det!
  Fantastisk oppskrift på kanelsnurrer – visste ikke at jeg var så flink til å bake, jeg 😉

 36. Solfrid 17. mars 2013 at 14:33 #

  Det er de beste kanelsnurrene jeg har laget i hele mitt liv. Takk for at du deler gode oppskrifter med oss

 37. Bente Bruvold 25. mars 2013 at 16:16 #

  Hei Trine, du har så flott matblogg!
  Jeg lurer på om du har oppskrift på «sukkersnurrer»?
  Har bakt noen, der jeg vender de ferdig stekte snurrene først i smeltet smør, og så i en blanding av sukker og vaniljesukker.

  • Trine ;) 25. mars 2013 at 18:19 #

   Jeg har ingen oppskrift på sukkersnurrer på bloggen, men dette høres jo veldig spennende ut. Kanskje det kommer?

 38. may lene 29. mars 2013 at 19:55 #

  FANTASTISK oppskrift 🙂 Tusen tusen takk! Det er den beste gjærbaksten jeg har lagd noen gang 🙂

 39. Kathrine My 29. mars 2013 at 23:47 #

  Vi har bakt disse i dag, og det ble veldig godt mottatt av både store og små her hjemme. Jeg gjorde en test, laget dobbelt porsjon og stekte to av brettene i vanlig stekeovn ( uten varmluft)og de to andre brettene i dampovn. Og det ble en markant forskjell. De som er stekt i dampovn ble mye luftigere og høyere enn de andre. Brukte samme temperatur i begge ovner, de i dampovn fikk noe kortere steketid.

  Så nå koser vi oss med gode kanelsnurrer 🙂

 40. Henriette 28. mai 2013 at 23:59 #

  Hei, bor i Slovakia, og disse er perfekte å varme opp under eksamenslesing! Tusen takk for super oppskrift! Neste gang må jeg prøve dobbel porsjon – de går som varmt hvetebrød i bygget jeg bor i 🙂
  Ser at det er en annen nordmann i «utlendighet» over som sliter med det samme som meg – heving med tørrgjær. Løsningen vi har kommet frem til her er at væsken må holde høyere temperatur enn det som står i oppskriften, gjerne litt høyere enn kroppstemperatur (litt over 37 grader).

 41. Cecilie 18. juni 2013 at 14:56 #

  Hei Trine, vet du om jeg kan lage denne oppskriften med havremelk og plantemargarin?
  Har en datter som ikke skal ha kumelk..

  Takk for svar 🙂

 42. Elise 24. juni 2013 at 09:38 #

  Inspirerende blogg!

  Jeg har aldri fått til gjærbakst, men med denne oppskriften ble det bra. Skikkelig gode kanelsnurrer. 5 korn brødet har jeg også prøvd, og de ble også kjempe gode!

  Du har inspirert meg til mere baking 🙂

  Takk!!

 43. victoria 11. august 2013 at 14:43 #

  Veldig godt skrevet, bildene og den detaljerte fremgangsmåten du presenterer på, skal du virkelig ha ros for! Dette gjør det jo også mulig for alle, også de mindre bakevante, å oppnå de samme resultatene. Kjempebra! Skal sjekke ut flere oppskrifter her 🙂

  Ser det er noen som skriver at de kunne vært litt søtere, da har jeg et tips!
  Når jeg lager kanelsnurrer, hender det jeg legger litt vaniljekrem i gropen på knuten. Bruk en skje eller fingerne til å utdype gropen litt, slik at ikke kremen flyter ut når bollene stekes.
  Fantastisk resultat! Dette er selvfølgelig smak og behag, så det går jo an å lage noen med og noen uten.

 44. Marte Hansen 21. august 2013 at 21:42 #

  Takk for fantastisk oppskrift. Beste kanelsnurrer jeg noen gang har laget. Må nå desverre legge bort bestemors gamle bolleoppskrift, din er sååå mye bedre. Takk for flott blogg;)

 45. Adriana 14. september 2013 at 09:54 #

  Vi spiste dem til frokost i dag! En nydelig start på dagen. God helg og takk for inspirasjon!

 46. Marie Aure 25. september 2013 at 20:42 #

  For en fantastisk bra oppskrift!
  Endelig fikk jeg til å lage perfekte kanelboller.
  Takk! 😀

 47. Johanna 30. september 2013 at 18:27 #

  Hei, holder på å baker dine kanelsnurrer etter oppskriften i boken Men der ser det ut som at du har glemt å få med at bollene skal etterheve under klede 30-60 min.. Går ut ifra at de skal gjøre det 🙂

  • Trine ;) 30. september 2013 at 21:28 #

   Korrekt observert, etterhevingen falt dessverre ut. Det er heldigvis blitt rettet opp i de senere utgavene av boken. 🙂

 48. Helena 20. oktober 2013 at 13:24 #

  Hei..
  Prøvde oppskriften din i dag. Da min sønn ikke tåler melk. Byttet jeg melk med soyamelk (vanilje) og melkefritt smør.. Ble fantastisk gode de også!!
  Takk skal du ha
  Helena

 49. Maria 26. oktober 2013 at 10:25 #

  Hei! Jeg er stor fan og bruker oppskriftene dine ofte. Fikk nettopp boken i gave og bakte kanelsnurrer i dag. Reagerte på at det ikke står at de skal etterheves i boken og sjekket opp mot oppskriften på bloggen din. Her står det at de skal etterheves. Er det en grunn til at det ikke står i boken?
  Takk for inspirasjon og fantastiske oppskrifter:)

  • Trine ;) 26. oktober 2013 at 13:09 #

   Det stemmer at etterheving av kanelsnurrene har falt ut, men det er nå rettet opp i tredje opplag og utover. Så bra at du sjekket med bloggen! Håper det smakte! 🙂

 50. Therese 29. oktober 2013 at 16:13 #

  Dine oppskrifter har gitt meg bakergleden tilbake! Tusen takk!:)
  Dette er de peneste og beste kanelsnurrene jeg har bakt! 🙂
  Prøvde også med blåbær/jordbærfyll,og de ble skikkelig saftige!
  Takk for inspirasjon! 🙂

 51. Bjørg 13. januar 2014 at 23:32 #

  Hei!:) hvordan blir resultatet hvis man kutter ut egget? Blir det vanskelig å kjevle ut deigen og lage knutene? Har en liten gutt som er allergisk. På forhånd takk for svar 🙂

  • Trine ;) 14. januar 2014 at 11:04 #

   Det går fint, men du trenger da litt mindre mel i deigen.

 52. Karina 19. januar 2014 at 20:01 #

  Jeg virkelig bare elsker denne oppskriften! Blir perfekt resultat hver gang. Har bakt 5-6 ganger og samboer og venner digger det :).

 53. May Linda 19. januar 2014 at 21:22 #

  Mmmmm, desse er berre fantastiske gode 😛 Den beste kveitedeiga eg nokon gong har prøvd, lett å jobbe med utan å vere klissete! MY FAVORIT:)

 54. Anette 30. januar 2014 at 11:05 #

  Hei,
  du har så mange deilige oppskrfter 😉

  Tenkte å bake disse til barna i klassen min, men kunne tenke meg å vite om de er like gode dagen etter…? Om du evnt har noen tips når de skal spises neste dag?

  – Anette

 55. cecilie linn 4. februar 2014 at 12:54 #

  jeg bruker å lage en tilnærmet samme deig, men jeg hakker opp eple i små biter og strør over sammen med kanel og sukker. blir enda saftigere og supergodt 🙂

 56. Sunniva 20. mars 2014 at 17:38 #

  Kanelsnurrene ser nydelige ut! 🙂 Hvor mange snurrer blir det ca. tilsammen hvis jeg følger oppskriften?

  • Trine ;) 20. mars 2014 at 18:51 #

   Hvis du leser oppskriften ser du at det blir ca. 24 kanelsnurrer. 🙂

 57. Linda 23. mars 2014 at 12:11 #

  Hei! Når jeg lagde kanelbollene så smeltet smøret og rant mye utover når jeg stekte de. Skal de gjøre det? Tenkte å prøve igjen nå og håper ikke det skjer igjen. Kjempegode boller! 🙂

  • Trine ;) 24. mars 2014 at 18:32 #

   Huffda. Jeg antar at årsaken til dette er at du ikke eltet inn smøret godt nok. Eltet du i 10 minutter etter at du tilsatte smøret?

   • Linda 24. mars 2014 at 19:07 #

    Å he he, jeg mente det smøret som du smører utover leiven før du har på sukker og kanel. Ikke fra selve deigen.

    • Trine ;) 24. mars 2014 at 19:13 #

     Hehe, men da er nok årsaken at du har benyttet for mye smør, eller at du ikke har smurt dette godt nok utover. 😉

     • Linda 24. mars 2014 at 22:03 #

      Å men da skal jeg prøve å smøre det bedre utover og se om det hjelper. 🙂 takk for tipset! 🙂

 58. Hegeee 7. april 2014 at 18:11 #

  Disse er de beste kanelbollene jeg har laget og smakt ! Faller i smak for både små og stor i vårt hjem. Liker bloggen din 🙂

 59. Torhild 4. mai 2014 at 12:56 #

  Beste kanelbollene! Og, dine oppskrifter får jeg til! 🙂 Jippi!

 60. Kari 22. mai 2014 at 21:09 #

  Kjøpte boka di for litt siden, og har akkurat prøvd oppskriften på kanelsnurrer.
  Sist jeg bakte, måtte brødet deles med stikksag! 🙂

  Kan med hånden på hjertet si at det er første gang jeg har lykkes med gjærbaks, så tusen, tusen takk! 🙂

 61. Marit 4. juli 2014 at 21:29 #

  Har aldri fått til gjærbakst MEN fulgte oppskrifta de og jaggu ble det ikke store, gode, luftige kanelsnurrer!! Du sku sedd skillingsbollene mine fra tidligere forsøk.. 😉

  • Trine ;) 4. juli 2014 at 23:52 #

   Så gøy! Gratulerer, nå har du «knekt koden» og lagt grunnlaget for massevis av god gjærbakst i fremtiden! 🙂

 62. Anders 22. august 2014 at 22:52 #

  Hei, Trine! Nå sitter vi og koser oss med kanelsnurrer. De ble så gode. Har lenge vurdert å begynne på konditorstudiet, men har slitt litt med dårlig selvbilde, du har gitt meg troen tilbake. Takk for en herlig blogg, jeg er innom hver dag.

  • Trine ;) 24. august 2014 at 23:41 #

   Så hyggelig å høre! Lykke til videre! 🙂

 63. Susi 24. august 2014 at 13:39 #

  Hei.
  Disse må jeg prøve 😀
  Jeg må ha det litt inn med teskje her, så lurer på: Når du har laget to rektangulære leiver, smører du på halve leiven, og så bretter den over? Eller smører du på hele den ene leiven og legger den andre leiven(usmurt)over?
  De ser kjempegode ut – gleder meg til å prøve! 🙂

  • Trine ;) 24. august 2014 at 23:29 #

   Jeg smører på halve leiven og bretter deretter den usmurte delen (av den samme leiven) over. Lykke til!

   • juliet 24. oktober 2014 at 00:56 #

    Det burde kanskje stå i oppskriften? Jeg ser hva du gjør nå når jeg leser oppskriften, men det gjorde ikke mamma da hun brukte oppskriften :)Syns det så ut til å være litt klissete at man skulle «snurre» deigen som var smurt med smør og sukker sånn ;). Men utrolig gode ble de uansett.

 64. Tone 9. september 2014 at 08:49 #

  hei Trine, har et spørsmål om eltekrok:) Har ikke intrykk av at min maskin elter deigen. Mer at deigen fester seg på kroken og snurrer rundt og rundt i samme posisjon. Skal det være sånn?

  • Ragnhild 30. november 2014 at 12:23 #

   Sånn er det hos meg også! Har Kenwood major og det samme skjer både med eltekroken og k-«vispen». Når jeg da skal tilsette smøret til slutt blir det bare gris – det går ikke inn i deigen så det må jeg ta for hånd. I dag ble nok melka vesentlig varmere enn 25gr også så da ble det enda mer klin… Hvilken kjøkkenmaskin/eltekrok funker?

   • Turid 18. mars 2015 at 18:47 #

    Jeg prøvde nettopp å lage deigen og det gikk veldig fint. Ble litt bekymret for den da jeg hadde i smørret, men ett ørlite dryss med mel løste det problemet. Deigen ble kjempefin 🙂

 65. Heidi 17. september 2014 at 21:26 #

  Fulgte oppskriften på kanelsnurrer til punkt og prikke, har fått meg kjøkkenmaskin og har aldri lykkes så godt som i dag! Tusen takk for god og lett forklaring med bilder(;

 66. Therese 17. september 2014 at 22:18 #

  Jeg må si det samme som mange av de andre, ENDELIG kan jeg OG bake! Takk, Trine. Super matblogg!! Første gang jeg har laget like gode kanelboller som bakern! 😀

 67. Jeanette 17. september 2014 at 22:42 #

  TUSEN takk for oppskrift på verdens beste gjærdeig! Har aldri fått helt dreisen på det før, men når jeg testet denne oppskriften (med fremgangsmåten der jeg elter for hånd, og elter smøret til slutt) har det blitt suksess hver eneste gang. Plutselig er det en lek å bake, og alltid med vellykket resultat! 🙂 Vil også skjenke et stort takk for en superinspirerende blogg og mange gode oppskrifter, svinger ofte innom når min egen fantasi ikke strekker til! 🙂

 68. Kamilla 28. september 2014 at 15:32 #

  Denne oppskrften gir fantastisk gode boller og er en sikker vinner her hjemme. Vil også bare benytte anledningen til å skryte av bloggen. Bloggen har gjort vår mathverdag så utrolig mye enklere. Bruker bloggen både til matretter og bakst. Har aldri opplevd at oppskriftene ikke gir godt resultat. Forklaringene er utrolig gode og enkle og med fine bilder. Stå på videre og lykke til i konkurransen som årets matblogg (som vi her i huset mener du soleklart fortjener) 🙂

 69. Kristin 5. oktober 2014 at 13:54 #

  Bakte disse i går kveld, ble kjempegode! Fantastisk deig å jobbe med 🙂

 70. Anita 8. oktober 2014 at 18:05 #

  Disse prøver jeg meg på nå i høstferien 🙂 har bakt dem ut og de står nå til heving. Jeg brukte mye mindre smør på leivene enn det står i oppskriften, ble liksom altfor mye. Håper at det ikke har noe å si for smaken 😉 Gleder meg til de er ferdige 🙂 🙂

 71. Hilde 10. oktober 2014 at 15:35 #

  Hei Trine! 🙂

  Tusen takk for at du deler oppskriften! Jeg har fått laget disse fremragende og smakfulle kanellsnurrene.Det ble en suksess! Nå i skrivende stund, har jeg sjokolade/rosinboller i ovnen av samme bolledeig oppskrift.Gleder meg til å smake på om de blir like bra suksess som snurrene.
  Ha en finfin helg og keep up with the good work! 🙂
  Vennlig hilsen bakeglade Hilde.

 72. Kari 23. oktober 2014 at 22:08 #

  Tusen takk for en flott matblogg. Bruker den til mange anledninger, morsomt å prøve nye ting. Oppskriftene er utrolig godt forklart og har fine bilder.
  Dette er de beste kanelsnurrene! Synes jeg hadde en god oppskrift før, men denne er himmelsk! Har bakt de mange ganger, med like godet resultat hver gang. Ulempen er at de er veldig udrøye 🙂
  Hilsen Kari

 73. inger håvås 2. november 2014 at 23:51 #

  Det sto «Kanelsnurrer med vaniljekrem», men sto ingenting om det i oppskrifta. Smører du det på kakeleiven eller?
  Hilsen Inger

  • Trine ;) 2. november 2014 at 23:59 #

   Jeg har ikke skrevet noe om vaniljekrem i oppskriften, så det har du kanskje sett et annet sted?

 74. Bella 4. desember 2014 at 17:40 #

  Hei
  Hvis de skalserveres til lunsj dagen etter, bør de da fryses, eller kan de pakkes i tett pose og ligge fremme? Jeg baker de seint i kveld.

  Mvh Bella

 75. Anita 15. desember 2014 at 14:08 #

  Fantastiske kanelsnurrer!!! Klarte å få 43 svært luftige kanelsnurrer av oppskriften din:) Elsker bloggen din. Som andre har skrevet før; blir alltid perfekt resultat når jeg bruker oppskriftene dine:) Nå står brownies med oreokrem for tur, en stor favoritt i ethvert selskap her hjemme!

 76. Janne 20. desember 2014 at 11:33 #

  Jeg testet å bytte ut kanel og sukker med vaniljesukker. Verdt å teste!

 77. Kjersti 1. januar 2015 at 18:04 #

  Hei!
  Takk for super blogg. Har endelig fått meg en kjøkkenmakin, KitchenAid Artisan. Ser at du har samme type på kjøkkenbenken. Har nå laget denne oppskriften med 1000g hvetemel som jo også er maksimum grensen i følge instruksjonsboken. Min maskin slet veldig med å elte deigen. Hva er din erfaring ved bruk av KitchenAid på denne mengden med hvetemel?
  Mvh, Kjersti

  • Trine ;) 1. januar 2015 at 18:23 #

   Ja, det stemmer at jeg har en KitchnAid på kjøkkenbenken, men jeg benytter en Kenwood Major til brød- og bolleoppskriftene. KitchnAiden benytter jeg mest til kaker, krem og mindre deiger. Jeg har også en KitchnAid på hytta, og da lager jeg av og til mindre gjærdeiger (ca. halvparten).

 78. Cecilie 10. januar 2015 at 23:57 #

  Hei! Jeg ville bare si at dette er den beste gjærdeigen jeg har prøvd, og kanelsnurrene smakte fantastisk!! Har alltid smeltet smøret og blandet med melken, men etter denne oppskriften så gjør jeg ikke det igjen! Super å jobbe med!! 🙂

 79. Hege Annette 18. januar 2015 at 19:37 #

  Prøvde oppskriften din i dag- en suksess: de beste jeg har smakt, sier sønnen min. Jeg har tidlugere bakt dem med kulturmelk. Da blir de også himmelsk gode☺️

 80. kristi 21. januar 2015 at 13:03 #

  Hei, lurer bare på om du bruker ekte smør eller margarin 🙂

  Skal bake disse til helgen tenkte jeg

  • Trine ;) 21. januar 2015 at 17:40 #

   Jeg benytter aldri margarin, kun meierismør eller Bremykt steke og bake. Lykke til!

 81. Silje 22. januar 2015 at 21:40 #

  Hurramærundt! Beste oppskrifta:-)

  • Trine ;) 22. januar 2015 at 22:01 #

   😉

 82. Mona Wahlstrøm 31. januar 2015 at 12:20 #

  God oppskrift. Har laget disse flere ganger. Egner seg utmerket å varme opp i ovnen. Foretrekker å smuldre inn smøret i melet. Og jeg greier ikke annet enn å blande gjæren i melk slik jeg pleier. Bruker alltid fersk gjær for søte deiger.

 83. Elin 11. mars 2015 at 03:51 #

  Kan noe av melet byttes ut med havregryn uten at resultatet endres?

 84. Marianne 13. mars 2015 at 23:53 #

  Beste snurrene jeg har smakt. Jeg tåler ikke hvete, men brukte spelt isteden…det ble fantastisk godt. Men måtte gå ned litt på melmengden:) Tusen takk for knakende god oppskrift;)

 85. Mari 3. april 2015 at 19:07 #

  Takk for en super oppskrift! Deigen ble kjempe fin, og snurrene smeltet (nesten) i munn. Nam, nam;)

 86. Marion 22. mai 2015 at 20:07 #

  Lagde disse i dag, og det er virkelig de beste kanelsnurrene jeg har smakt noengang trur jeg!! Fulgte det skremmende tipset om å bare smuldre opp fersk gjær rett i melet, og det funket som bare rakker’n!

 87. Sundus 3. juli 2015 at 16:33 #

  Disse var virkelig gode! Skal fortsette å lage mat fra bloggen din. 🙂

 88. gunn 26. juli 2015 at 12:36 #

  Hei

  kan en bytte ut hvetemelet med speltmel i denne oppskriften?

  • Trine ;) 26. juli 2015 at 13:48 #

   Ja det kan du, men da må du redusere eltetiden noe. Lykke til!

 89. Elisabeth Sandbakken 11. september 2015 at 15:19 #

  er en dame over de åtteti og bakte kanelbollerer for første gang. Nydelige! Har en winerkringle jeg har bakt utallige ganger der jeg kjevler inn smøret. Tror du det. Ville være greiere å arbeide det inn slik som til kanelbollene? Takknemlig for svar.

  • Trine ;) 29. september 2015 at 01:34 #

   Jeg har ikke så mye erfaring med wienerkringle, men pleier selv også å elte inn smøret når jeg lager hvetekringler – med godt resultat. Det er jo bare å prøve det på wienerkringleoppskriften din også! Godt blir det uansett, selv om du kanskje ikke får den riktige konsistensen. Lykke til!

  • Minni 21. februar 2016 at 09:44 #

   Nei, wienerdeig og kveitedeig er ikkje det samme. Det er innkjevlinga av smør og bretting som gjer at det blir så mange lag i wienerdeiga. Det ferdige resultatet vil ikkje bli så bra om du brukar kveitedeig.

 90. Mona 27. september 2015 at 12:13 #

  Jeg må lage med speltmel pga hveteintoleranse her i huset. Synes ofte at speltmel i gjærbakst gir klissete deig. Ser du skriver kortere eltetid, men hvor mye kortere? Og bruker jeg samme mengde speltmel som du har hvetemel?

 91. Elisabeth 5. oktober 2015 at 13:53 #

  Jeg er veldig glad i denne bolleoppskriften. 🙂 Vet du om det går an å kaldheve ferdig utrulla kanelboller over natta, og steke dem om morgenen? vh Elisabeth

 92. Beate 7. oktober 2015 at 20:47 #

  Ville halvert steketiden, bollene ble helt svidd :-/

 93. Trude 5. november 2015 at 11:29 #

  Hei Trine. Stemmer det med 2ss kanel i fyllet? Ser i filmen som du har lagt ut på you tube at du bruker 2ts i fyllet.

  • Marthe 6. mars 2016 at 14:22 #

   Lurer veldig på det samme?!

 94. Sigrid 6. november 2015 at 19:43 #

  Hei! Først: Tusen takk for en super og inspirerende matblogg! I dag prøvde jeg meg på kanelsnurrer for første gang. Har fått de servert en gang (etter din oppskrift), og vet at de er supergode. Men da jeg og datteren min skulle bake ut deigen i ettermiddag, så slet vi skikkelig. Den var skikkelig klissete, og ble dessverre ikke noe enklere etter å ha spedd i ekstra mel. Å kjevle en stor flat rektangel var så og si umulig. Det ble bare hull. Og krøll. Hva kan ha gått galt? Leser jo her at nesten alle er fornøyde med deigen. Smøret var ikke romtemperert da jeg hadde i det. Kan det påvirket deigen? Jeg måtte også spe på litt melk mens den var i kjøkkenmaskina, ellers fordi det ble en så massiv deigklump at hele kjøkkenmaskina sleit med å holde seg på kjøkkenbenken. Men vi fikk da surra sammen noe, og tipper at alle bollene vil få bein å gå på i løpet av helga! Var bare så kjipt at bakeprosessen var så vanskelig (noe jeg ikke bruker å oppleve!) Vennlig hilsen Sigrid

 95. Karine 8. november 2015 at 21:10 #

  Lagde akkurat disse snurrene. Ble veldig skeptisk da deigen ble skikkelig hard før jeg hadde smøret i, samt at det var litt vanskelig å få smøret til å blande seg inn i deigen(sikkert for kaldt).
  Men etter å ha latt deigen stå og hvile i 1 time , så det lysere ut:) Deigen ble til slutt elastisk og fin – og snurrene ble veldig gode! Jeg varierte litt med sjokoladebiter i halvparten – samboeren ble storfornøyd:) Takk for god oppskrift:)

 96. Tonje 30. desember 2015 at 18:21 #

  Åååå, kunne ønske du hadde en glutenfri variant av disse 🙂

  Hilsen mor og datter med cøliaki 🙂

  • Frank 16. november 2017 at 13:22 #

   Se litt lenger oppe i komentarfeltet 😉.

 97. Julie 5. januar 2016 at 21:17 #

  Hei Trine. Dobler du gjærmengden når du dobler oppskriften, eller foretrekker du fortsatt å bruke 25 g gjær?

 98. Caroline 9. januar 2016 at 11:32 #

  Noen som kan si meg hvordan de fikk melka til 25 grader? Varmet dere den i en kjele? Det sier oppskriften eller videoen ikke noe om.
  Hilsen en nybegynner 🙂

  • Trine ;) 9. januar 2016 at 12:00 #

   Ja, du varmer den opp i en kjele, til ca. 20-25 grader. Lykke til!

 99. Joy 18. januar 2016 at 20:51 #

  Jeg lagde kanelsnurrer i går og det var faktisk min første gang.Veldig gode og jeg er så fornøyd..Tusentakk!

  • Trine ;) 18. januar 2016 at 21:01 #

   Gratulerer! 🙂

 100. Hanne 4. februar 2016 at 15:08 #

  Farlig gode kanelsnurrer! Noe av det beste jeg har spist. Dumme meg lagde boller fra Grete Roede oppskrift og i dag. Vel. Det er noe med egenskapene til smør og sukker som gjør gjærbaksten så sykt god. Bedre med en god en to kjipe magre!

 101. Siv Maren 9. februar 2016 at 17:44 #

  Hei. Lurer om man kan sette de ferdigrullete bollene kaldt og steke de dagen etter?

 102. Bertine 25. februar 2016 at 12:40 #

  Er klar til og lage dem nå. Vi får besøk i ettermiddag hoper de liker dem.

 103. Marthe 4. mars 2016 at 19:33 #

  Hei. På oppskriften på bloggen står det 2 ss kanel, mens på YouTube sier du 2 ta kanel. Hva blir riktig?

  • Marthe 6. mars 2016 at 14:18 #

   mente at på
   YouTube sier du 2 ts kanel 🙂

  • Trine ;) 10. mars 2016 at 08:19 #

   Det skal være 2 ss kanel. Det er for øvrig presisert på filmen og står i oppskriftene. 🙂

 104. Carina Jo 16. mars 2016 at 09:55 #

  Helt nydelige, eneste oppskriften jeg bruker. Men nå har min kitch’n aid bukket under for presset for andre gang under elting av akkurat disse boller. Jeg vet du bruker både kitch’n aid og en større type kjøkken,askin, men hva er din erfaring, skal kitch’n aid klare denne oppskriften?

  • Trine ;) 16. mars 2016 at 18:56 #

   Så dumt at kjøkkenmaskinen din har takket for seg. Jeg benytter aldri KA til denne oppskriften. Jeg pleier å benytte ca. 3 dl væske – noe a la denne: http://trinesmatblogg.no/2016/01/22/sjokoladestjerne/ som er mer tilpasset maskinens kapasitet. Det er alltid lurt å sjekke bruksanvisningen for å se hvilken kapasitet maskinen har.

 105. Hege 23. mars 2016 at 21:52 #

  Hei!
  Kom over oppskriften din ved en ren tilfeldighet, og må bare få si TUSEN TAKK!
  De kanelbollene ble helt fabelaktige, og min meget kresne bakemor ble over seg av begeistring.
  Så nå er kaffeslaberaset i morgen mer enn reddet 😀 😀

 106. Lena 12. april 2016 at 20:35 #

  Hei

  Jeg skal bake disse bollene til en bursdag på lørdag, og lurer på om det gjør noe om jeg setter deigen om morgenen og lar de heve lenger enn en time. Evt hvor lenge kan de heve? Har opplevd å få bedre resultat til lenger jeg hever, men jeg har bare prøvd i to- tre timer ekstra (vil jo ha bra resultat siden de skal serveres til gjester).

  Mvh
  Lena

  • Trine ;) 13. april 2016 at 09:50 #

   Du kan for eksempel kaldheve deigen i kjøleskapet over natten, la deigen hvile 1-2 timer i romtemperatur før utbaking, og ellers følge denne oppskriften?

 107. Małgorzata 4. mai 2016 at 19:01 #

  Beste norsk blogg ☺

  • Trine ;) 4. mai 2016 at 19:02 #

   🙂

 108. Ida Helmersen 14. mai 2016 at 17:06 #

  Dette er de aller beste kanelbollene jeg har smakt noen gang. Har nå laget dem flere ganger og fått masse skryt hver gang 😀 Tusen takk for oppskriften!

 109. Kristin 6. juli 2016 at 23:08 #

  Hei Trine!

  Jeg er enda en fornøyd leser av blogg og bøker, og har fått masse skryt av kanelknutene.

  Nå har jeg tittet litt på youtube-kanalen din, og lurer på hva slags brunt sukker du bruker?
  Er det demerarasukker eller brun farin?

 110. Nous 27. september 2016 at 15:28 #

  Hi,
  I was wondering if you have any tips for doing all the work the night before and only bake it in the morning: I am preparing for kids bake sale and I have no clue about storage or heating up so its as fresh as possible when selling. I am mainly asking about the søt gjærdeig to make boller, kanelsnurrer, etc

 111. Zara 12. oktober 2016 at 00:00 #

  Hei,
  Jeg lurer på hva slags fersk gjær du pleier å bruke i søt gjærbakst? I oppskriften står det bare fersk gjær. Har det noe å si om man bruker fersk gjær for vanlig bakst (f. eks. pizza), eller bør man bruke den spesifikke for søt gjærbakst?

  • Trine ;) 12. oktober 2016 at 00:35 #

   Jeg bruker vanligvis rød type til søt gjærbakst, og blå type til annen bakst. Blå type kan også fint benyttes til søt gjærbakst. Lykke til!

 112. Leah 7. desember 2016 at 10:38 #

  Noen som vet sånn ca. hvor lang tid dette tar?

 113. Hege 29. januar 2017 at 13:15 #

  Hei. Jeg har en egg allergiker i huset. Hvordan er det å bake disse uten egg? Bør jeg i så fall erstatte med noe annet?

  • Trine ;) 29. januar 2017 at 17:51 #

   Du kan droppe egg både i deigen og til pensling. Du kan evt justere deigen med litt mer melk, og du kan også pensle bakverket med melk. Lykke til!

 114. Liv 6. februar 2017 at 09:12 #

  Hei!

  Har prøvd denne oppskriften tidligere og kanelsnurrene ble kjempegode.
  Nå har jeg lyst til å prøve oppskriften med surdeig i stedet for gjær som hevemiddel, men er usikker på hvor mye surdeig jeg skal bruke. Har du noe tips angående dette?
  På forhånd takk for tilbakemelding!

 115. J. 7. april 2017 at 06:27 #

  Hei! Jeg har litt krise og håper du kan svare! Jeg skal lage mange av disse til et 60-årslag og trenger å fryse de ned. Problemet er at jeg ikke kan bruke en varmluftsovn for å varme de opp igjen. Vet du hva jeg kan gjøre istedet?

  (Og så lurer jeg på om det er lurt å steke de ganske kort første gang før nedfrysning?)

 116. J. 7. april 2017 at 07:11 #

  Og omtrent hvor lenge før spising/oppvarming bør jeg ta de ut av fryseren? Kan jeg la de være i poser eller burde de få luft under opptining?

 117. Monica 1. juni 2017 at 14:45 #

  Hei! Jeg har nå forelsket meg i denne kanelsnurr oppskriften og får masse gode tilbakemeldinger fra kunder😊 jobber i en aldri så liten Café. Til nå har jeg varmet opp de frosne kanelsnurrene i 1min + litt i mikro, på high. Men forstår at dette ikke er den ideelle måten å gjøre det på. Hvordan vil du anbefale å varme de opp når de er frosne og trenger å tines på max.5 min? 🤔

 118. Karoline 1. juni 2017 at 21:18 #

  Hei! Leste litt om det du skrev om kaldheving. Er det mulig å lage snurrene, så ha de i kjøleskapet over natten, for så å steke de dagen etter? Håper på svar :))

 119. Brita 3. november 2017 at 22:25 #

  Disse bollene er rett og slett fantastiske. Får så mye skryt hver gang. Og så er det genialt å bake i helga, hive i fryseren og ta med på skoleavslutning / jobb / korpskonsert osv i stedet for langpannekake. Blir alltid borte først!

Tilbaketråkk/Pingbacks

 1. Cinnamon Sunday « Pot & Pie - 27. januar 2013

  […] and these ones are especially delicious. I found them on one of my favorite Norwegian foodblogs, Trines matblogg, and I have just translated it into English for those of you who might struggle a tad with that […]

 2. Årets matblogg-finalist: Trines matblogg - 22. september 2014

  […] som utgangspunkt for alle «bolleoppskriftene» mine. Jeg har her tatt utgangspunkt i min gode gamle bolleoppskrift, nedjustert sukker- og gjærmengden noe og benytter fremgangsmåten jeg har adoptert fra Åpent […]

Legg igjen en kommentar