Lyst på en kjapp, enkel og smakfull pastarett som er ferdig på et kvarter? Da bør du teste Pasta Arrabiata! Retten har sitt opphav i Roma og regionen Lazio, og er også omtalt som "sinna pasta", da den blant annet består av en fyldig og spicy tomatsaus tilsatt chili.
Hovedingrediensen i Pasta Arrabiata er tomater, og ingredienslisten ellers er kort. Da er gode tomater helt avgjørende for et godt resultat. Jeg bruker her Mutti passata, som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Mutti passata er ferdig til bruk og trenger ikke å koke lenge for å få frem den gode tomatsmaken, og er derfor perfekt å bruke når du har det travelt og ønsker noe kjapt uten at det går utover smaken. I tillegg til pasta og passata benytter jeg løk, hvitløk - og ikke minst chili, både frisk og tørket. Og når det gjelder chilien, så bestemmer du jo selv hvor "sinna" du vil at retten din skal være. Prøv det du også!
Ingredienser
400 g | pasta , gjerne penne |
1 | løk , finhakket |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket |
3-4 ss | olivenolje |
500 g | Mutti passata |
1-2 ts | sukker |
1-2 ss | sitronjuice |
1/2 ts | sort pepper , nykvernet |
1/2 ts | flaksalt |
50-100 g | parmesan , revet |
chiliflak etter smak | |
basilikumblader |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente (det vil si myk, men fortsatt har litt tyggemotstand).
Skjær opp løk, hvitløk og chili som angitt. Stek løken i oljen på middels varme til den er blank og myk. La hvitløk og chili steke med de siste minuttene. Tilsett Mutti passata og la det koke 5-10 minutter. Smak til med sukker, sitronsaft, salt, pepper og chiliflak.
Vend nykokt pasta og tomatsausen forsiktig sammen. Gi retten et dryss av frisk basilikum (hvis du har), og server umiddelbart, med finrevet parmesan og godt brød som tilbehør.
TIPS
- Visste du at Mutti også har en egen ketchup, med fyldig og intens smak – perfekt for voksne som ønsker ketchup av høy kvalitet. Hver flaske (300 gram) inneholder 750 gram frisk tomat, noe som gir en autentisk og god tomatsmak. Prøv den neste gang du skal servere noe med ketchup eller hvis du ønsker å smaksette en saus, gryterett eller lignende.
Buon appetito!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti passata og Mutti ketchup. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.
Hvor mange personer er denne beregnet til? Klarte ikke å se det noe sted 🙂
Oppskriften gir 4 porsjoner. Det står under innledningen når du leser oppskriften på mobil, og øverst i høyre hjørne når du leser oppskriften på desktop. 🙂