Pad thai er populær gatemat, men du trenger slett ikke å reise til Thailand for nyte denne retten. Pad thai er en kjapp wokrett med risnudler, grønnsaker, egg og med en litt skarp saus, som du enkelt lager selv. Hemmeligheten bak en god pad thai er å få en god balanse mellom det søte, salte og syrlige. Her er min variant av pad thai, med fargerike og sprø grønnsaker, nudler og kylling. Prøv den du også!

Annonse

Ingredienser

PAD THAI

175-200 g risnudler (brede)
600 g kylling(lår)filet , i biter
salt
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne strimler
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
4 vårløk , finsnittet
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts finrevet ingefær
100 g bønnespirer
2 egg , sammenvispet

TAMARINDSAUS

1-3 ss tamarindpaste , smak til
3-4 ss flytende honning eller brunt sukker, smak til
3-4 ss asiatisk fiskesaus , smak til
1 ss Sriacha , smak til
4-6 ss vann , smak til

TILBEHØR

1 lime , i båter
1 neve usaltede peanøtter , grovt hakket
1 neve frisk koriander , grovt hakket
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt over. Visp sammen eggene.

Rør sammen ingrediensene til sausen. Det finnes ulike typer tamarindpaste, så det kan være lurt å begynne med 2 ss og heller øke på. Rør godt sammen og smak deg frem til du får en fin balanse mellom søtt, salt, sterkt og syrlig. Sett til side.*

Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken, hell av vannet og skyll dem under rennende kaldt vann. Sett til side.

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter, en vid gryte eller wokpanne. Krydre kyllingen med litt salt og stek den i to omganger i litt nøytral olje, til den har en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Sett til side.

Stek rødløken til den er blank og myk, og tilsett deretter gulrot, paprika og vårløk. Stekes på relativt sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden (men pass på slik at det ikke blir brent). Ikke stek grønnsakene for lenge, de skal fortsatt ha litt “spenst”. Sett til side.

Stek de ferdigkokte nudlene på middels varme 1-2 minutter. Tilsett tamarindsausen og rør godt sammen. Skyv nudlene til side og tilsett de sammenvispede eggene. La det steke i ca. 1/2 minutt, og rør deretter eggene sammen med nudlene. Tilsett deretter kylling, grønnsaker og bønnespirer, og smak eventuelt til med litt mer asiatisk fiskesaus, om nødvendig. Dryss over hakkede peanøtter, limebåter, chiliflak (kan sløyfes) og grovt hakket frisk koriander – og server umiddelbart.

Pad thai med kylling

TIPS

  • Tamarindpaste får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hos grønnsakshandlere og i etniske butikker. Dersom du ikke får tak i tamarindpaste kan du istedet å smake til sausen med litt lime og litt mer honning (eller brunt sukker).
  • Varier og bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel brokkoli, kål, sukkererter, reddiker og squash. Kyllingen kan erstattes med for eksempel reker, som tilsettes sammen med bønnespirene.

VELBEKOMME!

* Oppskriften på tamarindsausen er blitt oppdatert. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var en ok oppskrift, men den var ikke strålende. Jeg ville kuttet ut bønnespirer som ble litt for dominerende i smaken. Jeg ville også tilsatt mer chili og hvitløk. Videre er ikke beskrivelsen av prosedyren fullstendig. Du skal legge tilside både kylling og grønnsaker, men når skal dette blandes sammen med resten? Jeg fikk heller ikke tak i tamarindpasta, men -saus. Smaken ble sånn passe mellom alt mulig. Litt soyasaus ville passet til, eller litt salt, ganske enkelt. Videre skal man ha en ufattelig stor gryte hvis man skal ha 150 gram nudler som skal legges til side før man steker opp eggene, ferdig pisket sammen. Tidsbruken er også for lavt anslått Trine. Dette tar en time å lage og forberede. Du kapper litt for ofte ned på tiden. Slutt med det.
    Ellers er jeg fornøyd med sidene dine. Men du bruker litt for ofte retter med litt for mange ingredienser. Slutt med det også. 🙂

    1. Takk for din tilbakemelding. Jeg ser at det ikke fremkommer når kylling og grønnsaker skal blandes inn, og har oppdatert oppskriften ift det. Det med tidsangivelse er alltid vanskelig, og hadde det vært opp til meg hadde jeg sluttet med det. Men det er et ønske fra mange av mine lesere. Slike tidsangivelser må man alltid ta med en klype salt, og uansett bør man beregne mer tid første gang man lager en rett. Det gjør i alle fall jeg.

      Så dumt at oppskriften ikke traff deg helt. Jeg tror imidlertid at det kan skyldes at du ikke benyttet tamarindpaste, som det står i oppskriften. Når det gjelder mengden salt og chili så står det ift sausen at du må smake deg frem, og tilslutt står det også presisert at du kan smake til med fiskesaus (som er det man vanligvis salter asiatisk mat med) og chiliflak. Det er vanskelig å angi eksakte mengder på slike ingredienser da råvarenes styrke varierer, og så har vi jo alle ulik smak/ulike preferanser.

      Når det gjelder bruk av ingredienser så finner du oppskrifter med få og mange ingredienser blant de mer enn 2000 oppskriftene jeg har på bloggen. I asiatiske retter blir det nesten alltid mange ingredienser fordi man må benytte ulike sauser og smakstilsetninger. De er heldigvis holdbare, så man kan ha dem i mange måneder og lage mye godt. Når det gjelder de øvrige ingrediensene her så skriver jeg avslutningsvis at du kan variere grønnsakene etter hva du har tilgjengelig, så du må ikke slavisk følge den oppgitte ingredienslisten.

  2. Leste nettopp igjennom oppskriften og fant den fristende til lørdagskos, har aldri blitt skuffet av det smaksbildet som fremkommer i dine retter. Men det er vel fritt fram for alle å tilpasse etter egen smak, uten det ene eller andre er «riktig». Synes derfor det virker litt arrogant å be deg slutte med både ditt og datt. «Til lags åt alle kan ingen gjera»….tusen takk for flotte oppskrifter og mye inspirasjon til kreativitet. Hold fram som du stevner, Trine hilsen Marit

  3. Denne var kjempegod! Hadde ikke tamaridpaste, men det gjorde ingenting syns vi! Også kjempegod kald som nistemat på tur!

  4. Hei, Trine! Vi hadde tamarindpaste, men lurer på om det skulle ha vært teskjeer og ikke spiseskjeer av nettopp tamarind, for retten ble ufattelig sur? Vennlig hilsen, Ingrid

    1. Oppskriften er slik jeg laget den. Som du ser skal det også være en del honning i oppskriften, smakte du til med det, slik det står angitt? Sausen skal ikke være sur, men ha en fin balanse mellom det syrlige, søte, salte og sterke.

    2. Hei Ingrid,

      Jeg har laget retten på nytt og testet en annen type tamarindpaste. Den var mye mer syrlig enn den forrige, så jeg har derfor endret noe på oppskriften på tamarindsausen. :).

  5. Mannen elsker denne type retter, så lagde denne i dag og den var kjempegod! Så ikke at eggene skulle steke alene først, så blandet rett i nudlene, men det gjorde ikke noe egentlig. Denne skal vi ha flere ganger!

  6. Hei
    Dette ble godt
    Jeg har aldri hørt om Sriacha, og ble ganske oppgitt da det stod 4-5 ulike typer i butikkhylla. Det var ulike smaker, og alle het Sriacha. Det ble til at jeg ikke kjøpte noen av dem. Hadde vært greit om det hadde stått hvilken Sriacha jeg skulle ha kjøpt.

    Jeg lagde søtpotetsuppa tidligere denne uka, og den ble kjempegod. Ristede gresskarkjerner gjorde seg

    1. Hvis du velger en type som bare heter Sriracha, så skal det gå bra. Det finnes også typer som inneholder tilsetning av feks. hvitløk og ingefær, men det er ikke de jeg mener når jeg kun skriver sriracha i en oppskrift.

      Så bra at søtpotetsuppen falt i smak. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.