Pad thai er populær gatemat, men du trenger slett ikke å reise til Thailand for nyte denne retten. Pad thai er en kjapp wokrett med risnudler, grønnsaker, egg og med en litt skarp saus, som du enkelt lager selv. Hemmeligheten bak en god pad thai er å få en god balanse mellom det søte, salte og syrlige. Her er min variant av pad thai, med fargerike og sprø grønnsaker, nudler og kylling. Prøv den du også!

Ingredienser

PAD THAI

175-200 g risnudler (brede)
600 g kyllinglårfilet , i biter
salt
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne strimler
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
4 vårløk , finsnittet
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts finrevet ingefær
100 g bønnespirer
2 egg , sammenvispet

TAMARINDSAUS

1-3 ss tamarindpaste , smak til
3-4 ss flytende honning eller brunt sukker, smak til
3-4 ss asiatisk fiskesaus , smak til
1 ss Sriacha , smak til
4-6 ss vann , smak til

TILBEHØR

1 lime , i båter
1 neve usaltede peanøtter , grovt hakket
1 neve frisk koriander , grovt hakket
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt over. Visp sammen eggene.

Rør sammen ingrediensene til sausen. Det finnes ulike typer tamarindpaste, så det kan være lurt å begynne med 2 ss og heller øke på. Rør godt sammen og smak deg frem til du får en fin balanse mellom søtt, salt, sterkt og syrlig. Sett til side.*

Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken, hell av vannet og skyll dem under rennende kaldt vann. Sett til side.

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter, en vid gryte eller wokpanne. Krydre kyllingen med litt salt og stek den i to omganger i litt nøytral olje, til den har en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Sett til side.

Stek rødløken til den er blank og myk, og tilsett deretter gulrot, paprika og vårløk. Stekes på relativt sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden (men pass på slik at det ikke blir brent). Ikke stek grønnsakene for lenge, de skal fortsatt ha litt «spenst». Sett til side.

Stek de ferdigkokte nudlene på middels varme 1-2 minutter. Tilsett tamarindsausen og rør godt sammen. Skyv nudlene til side og tilsett de sammenvispede eggene. La det steke i ca. 1/2 minutt, og rør deretter eggene sammen med nudlene. Tilsett deretter kylling, grønnsaker og bønnespirer, og smak eventuelt til med litt mer asiatisk fiskesaus, om nødvendig. Dryss over hakkede peanøtter, limebåter, chiliflak (kan sløyfes) og grovt hakket frisk koriander – og server umiddelbart.

Pad thai med kylling

TIPS

 • Tamarindpaste får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hos grønnsakshandlere og i etniske butikker. Dersom du ikke får tak i tamarindpaste kan du istedet å smake til sausen med litt lime og litt mer honning (eller brunt sukker).
 • Varier og bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel brokkoli, kål, sukkererter, reddiker og squash. Kyllingen kan erstattes med for eksempel reker, som tilsettes sammen med bønnespirene.

VELBEKOMME!

* Oppskriften på tamarindsausen er blitt oppdatert. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette var en ok oppskrift, men den var ikke strålende. Jeg ville kuttet ut bønnespirer som ble litt for dominerende i smaken. Jeg ville også tilsatt mer chili og hvitløk. Videre er ikke beskrivelsen av prosedyren fullstendig. Du skal legge tilside både kylling og grønnsaker, men når skal dette blandes sammen med resten? Jeg fikk heller ikke tak i tamarindpasta, men -saus. Smaken ble sånn passe mellom alt mulig. Litt soyasaus ville passet til, eller litt salt, ganske enkelt. Videre skal man ha en ufattelig stor gryte hvis man skal ha 150 gram nudler som skal legges til side før man steker opp eggene, ferdig pisket sammen. Tidsbruken er også for lavt anslått Trine. Dette tar en time å lage og forberede. Du kapper litt for ofte ned på tiden. Slutt med det.
  Ellers er jeg fornøyd med sidene dine. Men du bruker litt for ofte retter med litt for mange ingredienser. Slutt med det også. 🙂

  1. Takk for din tilbakemelding. Jeg ser at det ikke fremkommer når kylling og grønnsaker skal blandes inn, og har oppdatert oppskriften ift det. Det med tidsangivelse er alltid vanskelig, og hadde det vært opp til meg hadde jeg sluttet med det. Men det er et ønske fra mange av mine lesere. Slike tidsangivelser må man alltid ta med en klype salt, og uansett bør man beregne mer tid første gang man lager en rett. Det gjør i alle fall jeg.

   Så dumt at oppskriften ikke traff deg helt. Jeg tror imidlertid at det kan skyldes at du ikke benyttet tamarindpaste, som det står i oppskriften. Når det gjelder mengden salt og chili så står det ift sausen at du må smake deg frem, og tilslutt står det også presisert at du kan smake til med fiskesaus (som er det man vanligvis salter asiatisk mat med) og chiliflak. Det er vanskelig å angi eksakte mengder på slike ingredienser da råvarenes styrke varierer, og så har vi jo alle ulik smak/ulike preferanser.

   Når det gjelder bruk av ingredienser så finner du oppskrifter med få og mange ingredienser blant de mer enn 2000 oppskriftene jeg har på bloggen. I asiatiske retter blir det nesten alltid mange ingredienser fordi man må benytte ulike sauser og smakstilsetninger. De er heldigvis holdbare, så man kan ha dem i mange måneder og lage mye godt. Når det gjelder de øvrige ingrediensene her så skriver jeg avslutningsvis at du kan variere grønnsakene etter hva du har tilgjengelig, så du må ikke slavisk følge den oppgitte ingredienslisten.

 2. Leste nettopp igjennom oppskriften og fant den fristende til lørdagskos, har aldri blitt skuffet av det smaksbildet som fremkommer i dine retter. Men det er vel fritt fram for alle å tilpasse etter egen smak, uten det ene eller andre er «riktig». Synes derfor det virker litt arrogant å be deg slutte med både ditt og datt. «Til lags åt alle kan ingen gjera»….tusen takk for flotte oppskrifter og mye inspirasjon til kreativitet. Hold fram som du stevner, Trine hilsen Marit

 3. Denne var kjempegod! Hadde ikke tamaridpaste, men det gjorde ingenting syns vi! Også kjempegod kald som nistemat på tur!

 4. Hei, Trine! Vi hadde tamarindpaste, men lurer på om det skulle ha vært teskjeer og ikke spiseskjeer av nettopp tamarind, for retten ble ufattelig sur? Vennlig hilsen, Ingrid

  1. Oppskriften er slik jeg laget den. Som du ser skal det også være en del honning i oppskriften, smakte du til med det, slik det står angitt? Sausen skal ikke være sur, men ha en fin balanse mellom det syrlige, søte, salte og sterke.

  2. Hei Ingrid,

   Jeg har laget retten på nytt og testet en annen type tamarindpaste. Den var mye mer syrlig enn den forrige, så jeg har derfor endret noe på oppskriften på tamarindsausen. :).

 5. Mannen elsker denne type retter, så lagde denne i dag og den var kjempegod! Så ikke at eggene skulle steke alene først, så blandet rett i nudlene, men det gjorde ikke noe egentlig. Denne skal vi ha flere ganger!

 6. Hei
  Dette ble godt
  Jeg har aldri hørt om Sriacha, og ble ganske oppgitt da det stod 4-5 ulike typer i butikkhylla. Det var ulike smaker, og alle het Sriacha. Det ble til at jeg ikke kjøpte noen av dem. Hadde vært greit om det hadde stått hvilken Sriacha jeg skulle ha kjøpt.

  Jeg lagde søtpotetsuppa tidligere denne uka, og den ble kjempegod. Ristede gresskarkjerner gjorde seg

  1. Hvis du velger en type som bare heter Sriracha, så skal det gå bra. Det finnes også typer som inneholder tilsetning av feks. hvitløk og ingefær, men det er ikke de jeg mener når jeg kun skriver sriracha i en oppskrift.

   Så bra at søtpotetsuppen falt i smak. 🙂

 7. Synes det var fint med et kritisk innspill. Men vi klarer alle å tenke selv, så det skremmer ikke meg fra å lage denne retten for første gang i kveld. Jeg har som mål å bli litt flinkere til å lage mat og utvide antall retter jeg «kan» og da er Trine og Jamie Oliver stedene jeg henter inspirasjon og oppskrifter.

 8. Heisann Trine.
  Jeg har funnet mange flotte oppskrifter på sidene dine. Phad thai er den retten jeg alltid kjøper på take out, så tenkte jeg kunne prøve å lage den selv. Nå er ikke jeg flink til å lage mat, så derfor liker jeg godt oppskrifter. Jeg forstår at det er litt forskjell på merker og type, men min begrensning kommer tydelig frem når det står «smak til». Det er jo det som er mitt problem: jeg kan kjenne dette ikke smaker helt rett, men vet ikke hva som trengs ekstra. Phad thaien ble for eksempel for mild. Da tenker jeg ikke det trengs mer chili, men mangler den litt spisse smaken jeg får når den er kjøpt ferdig. Jeg hadde 2ss paste, 3ss honning, 3ss fiskesaus, 1ss Sciacha og 5ss vann. Svigersønnen tok i soyasaus og sa det gjorde susen, men hvilken av de ingrediensene som står på, bør jeg bruke mer/mindre av om retten ble for søt og mild?

 9. Hei Trine.
  Jeg ser at en del kommenterer at tamarindpaste er vanskelig å få tak. Det synes jeg også. Men, pad thai-saus kan kjøpes i mange forretninger og da trenger man ikke skaffe seg tamarin. Den er også veldig god og kutter en del ned på tiden det tar å lage retten. Tusen takk for mange fine og gode oppskrifter.

 10. Kjempegod rett. Jeg lagde den uten nudler. Det ble kjempegodt det også. Blandet egg sammen ned saus og grønnsaker før jeg tilsatte kjøttet

 11. Jeg har prøvd meg på pad thai flere ganger etter at jeg har spist retten i én av restaurantene i Oslo. Jeg klarte aldri å lage den riktige smaken, og så fant jeg oppskriften din Trine, noe som jeg er veldig glad for! Det var nemlig tamrindpaste som gjorde at smaken ble plutselig helt perfekt! Nå blir det bare hjemmelaget pad thai fremover 🙂

 12. Jeg skjønner ikke at det skal bruke usaltede peanøtter også tilsette salt. Bruker alltid saltede peanøtter, det er faktisk ikke mye samt på de og salt er tross alt Sundt og essensielt.

  1. Det er en smaksak, og helt ok å benytte saltede peanøtter hvis du foretrekker det. T. o. så benyttes ikke saltet i oppskriften til å salte peanøttene, men til å krydre kyllingen.

 13. Denne var kjempegod! Fikk bare tak i tamarindsaus, men synes det fungerte fint. Tommel opp fra undertegnede mine to menn på hhv 4,5 og 36 år 😉 takk for gode og grundige oppskrifter!

 14. Veldig god og enkel og rett. Har laget en del aseatisk, men denne har jeg ikke prøvd før. Ny favoritt

 15. Har laget denne i dag og retten var kjempegod 🙂 elsker saus-smaken og kunne derfor tenkt meg å lage litt ekstra/litt sterkere saus neste gang, men smaken var helt perfekt, den skal i favorittlisten!
  Jeg har også kun en «normal» størrelse stekepanne, og for 4 porsjoner ville det vært lettere med en stor wok. Må skaffe meg en 🙂
  Lurer på om det er vanlig å ha paprika i Pad Thai? Alle som jeg hadde fra restauranter så langt hadde ikke paprika inn i, så det er derfor jeg lurer?

  1. Så hyggelig å høre at retten falt i smak. Paprika er nok ikke vanlig i autentisk Pad thai, men jeg synes den tilfører en god smak, fin farge og gjør at retten metter litt mer. Du kan selvsagt droppe den og eventuelt tilsette mer av de øvrige grønnsakene.

 16. Tusen takk for en strålende oppskrift! ser at det litt ymse kommentarer, men for min del fikk jeg alle ingredienser hos min lokale grønthandler her på bygda, jeg brukte nøyaktig 27 minutter fra start til slutt og smaken var prima! Vi brukte litt soya og chili til serveringen, og det var rett og slett KNALLGODT . Alle stiller ulikt på et kjøkken og som matblogger kan man vel ikke forventes å ta høyde for at folk ikke er like effektive, ikke kan smake til retten selv eller ikke finner de rette ingrediensene. Helt ærlig… Det er jo ingen voksenopplæring heller og det er vel ingen som har lovet at du finner alt du trenger på den nærmeste Joker-butikk.
  Prøv dere frem, jobb med smaken, ta inn over dere at råvarer har ulik styrke og smak (og det samme gjelder mennesker), la dere inspirere og lek dere litt på kjøkkenet. Legg alt frem på forhånd, ha ordentlig verktøy og les igjennom HELE oppskriften før dere starter. Kan hende at det ikke blir 100% match for din gane første gang, men du får du jobbe litt med smaken neste gang.
  Jeg takker for oppskriften og gleder meg allerede til neste gang .

 17. Hvis man har lyst på enda fyldigere saus så kan man slenge ei god spiseskje med peanøttsmør oppi og. 🙂

 18. Smakte kjempegodt og hele familien var fornøyd. Har laget den flere gang, men denne gang ble det brukt en ferdig pad thai-saus fra min lokale asiabutikk, og det fungerte helt utmerket. Jeg tilsatte litt ekstra fiskesaus og det ble veldig bra. Takk for så mange tips til gode middager

 19. Hei Trine!
  Jeg fant ikke tamarindpaste så jeg lagde den selv fra tamarind kjøpt på IMS. Oppskriften fant jeg på YouTube Det ble veldig godt og jeg er superstolt av å lage min egen Tamarind-paste. Det sies at den blir bedre om man lager selv enn om en kjøper ferdig paste

 20. Av alle dine oppskrifter er dette den jeg liker aller best! Den er bare så god! Hver gang jeg lager rette er jeg stolt over å servere den!

 21. Hvilken tamarindpaste bruker du, Trine? Gleder meg til å prøve oppskriften! Sist jeg prøvde (med oppskrift fra alt asiatisk), ble det rett og slett virkelig ikke godt. Altfor søtt, tilnærmet kvalmende. Presterte også å overkoke nudlene, som jeg tar på min kappe.. håper jeg lykkes med din oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste