Pad thai er populær gatemat, men du trenger slett ikke å reise til Thailand for nyte denne retten. Pad thai er en kjapp wokrett med risnudler, grønnsaker, egg og med en litt skarp saus, som du enkelt lager selv. Hemmeligheten bak en god Pad thai er å få en god balanse mellom det søte, salte og syrlige. Her er min variant av Pad thai, med fargerike og sprø grønnsaker, nudler og kylling. Prøv den du også!

Annonse

Ingredienser

PAD THAI

175-200 g risnudler (brede)
600 g kylling(lår)filet , i biter
salt
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne strimler
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
4 vårløk , finsnittet
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts finrevet ingefær
100-150 g bønnespirer
2 egg , sammenvispet

SAUSEN

4-5 ss tamarindpaste
4 ss flytende honning eller brunt sukker
3 ss asiatisk fiskesaus
1 ss Sriacha (sterk chilisaus)
1/2 lime , saften

TILBEHØR

1 lime , i båter
1 neve usaltede peanøtter , grovt hakket
1 neve frisk koriander , grovt hakket
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt over. Visp sammen eggene.

Rør sammen ingrediensene til sausen. Smak deg frem til en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig.

Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken, hell av vannet og skyll dem under rennende kaldt vann. Sett til side.

Finn frem en stekepanne med høye kanter, en vid gryte eller wokpanne. Krydre kyllingen med litt salt og stek den i nøytral olje til den har en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Sett til side.

Stek rødløken til den er blank og myk, og tilsett deretter gulrot, paprika og vårløk. Stekes på relativt sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden (men pass på slik at det ikke blir brent). Ikke stek grønnsakene for lenge, de skal fortsatt ha litt “spenst”. Sett til side.

Stek de ferdigkokte nudlene på middels varme 1-2 minutter. Tilsett tamarindsausen og rør godt sammen. Skyv nudlene til side og tilsett de sammenvispede eggene. La det steke i ca. 1/2 minutt, og rør deretter eggene sammen med nudlene. Tilsett deretter bønnespirene og smak eventuelt til med litt mer asiatisk fiskesaus, om nødvendig. Dryss over hakkede peanøtter, limebåter, chiliflak (kan sløyfes) og grovt hakket frisk koriander – og server umiddelbart.

Pad thai med kylling

TIPS

  • Tamarindpaste får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hos grønnsakshandlere og i etniske butikker. Dersom du ikke får tak i tamarindpaste kan du istedet å smake til sausen med litt ekstra lime (eller sitron) og honning (eller brunt sukker).
  • Varier og bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel brokkoli, kål, sukkererter, reddiker og squash. Kyllingen kan erstattes med for eksempel reker, som tilsettes sammen med bønnespirene.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.