Kjappe, enkle og smakfulle pastaretter har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Her får pastaen selskap av brokkoli og salsiccia, som er en italiensk rå pølse. Er du kjapp på labben står retten på bordet etter 15 minutter!

Annonse

Ingredienser

4 porsjoner pasta (gjerne med fullkorn)
250-300 g salsiccia eller annen rå pølse
300 g brokkoli , i små buketter
nøytral olje til steking
1 rødløk , i smale båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 ts rosmarin
chiliflak
2 dl kremfløte eller matfløte
50-75 g parmesan , finrevet
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt. Pass på at brokkolibukettene er omtrent jevnstore, slik at de blir ferdige samtidig. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente.

Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter. Stek rødløken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Legg til side. Klem ut farsen fra pølsen og ha i stekepannen, sammen med litt nøytral olje. Smuldres og stekes under omrøring i et par minutter. Tilsett brokkolibuketter, rosmarin og chiliflak, og la det steke med til kjøttet er gjennomstekt og brokkolien er passe mør. Tilsett løkblandingen, fløte og halvparten av parmesanen, og gi det hele et forsiktig oppkok. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer rosmarin og chiliflak.

Serveres umiddelbart med resten av parmesanen og godt brød.

Kremet pasta med salsiccia og brokkoli

TIPS

  • Salsiccia kan eventuelt erstattes med annen rå pølse, kylling- eller svinekjøttdeig.
  • Soltørkede tomater eller konfiterte tomater smaker også godt i denne retten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg lurer på om du vet hvilke butikker som har rå salsiccia! Jeg finner samme pølsa som brukes som pålegg og selges på Rema, men den er ikke rå.

Legg igjen en kommentar til Brita Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.