I dag vil jeg dele en av mine pizzafavoritter for tiden, og det er hvit pizza med bresaola. Bresaola er den italienske varianten av lufttørket saltet biffilet som har modnet i to-tre måneder til den er blitt hard og har fått en dyp rød, nesten lilla farge. Du får kjøpt bresaola, oppskjært i tynne skiver, i velassorterte dagligvareforretninger. Bresaolaen har her fått selskap av mozzarella, rødløk, tomater og frisk oregano.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PIZZABUNN

375 g pizzamel eller hvetemel
10 g gjær eller 1/3 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
2 1/2 dl vann , ca. 20 grader
1 ss extra virgin olivenolje

HVIT PIZZASAUS

200 g crème fraîche eller rømme
1 ss extra virgin olivenolje
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket
1 - 2 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper (smak til)
basilikum og/eller oregano, finhakket

TOPPING

6-8 skiver bresaola
1 stor rødløk, , i ringer
1 mozzarella , i skiver
5-6 cherrytomater , i skiver
parmesan , i flak
frisk oregano , basilikum eller ruccula
basilikumolje eller god olivenolje

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve i minst 1 time, til den har dobbel størrelse. Mens deigen står og hever lager du hvit pizzasaus. Skjær opp løk, tomater og mozzarella, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/bakebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når det har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av – kan du sette i gang å bake ut pizzaene.

Ha deigen på melstrødd bakebord, del den i to like store deler (eventuelt tre deler dersom du vil lage porsjonspizzaer), og kjevle deigen tynt utover. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd bakebrett (se nærmere beskrivelse nedenfor).

Fordel pizzasausen utover deigen og fordel løk, tomater og mozzarella utover pizzabunnen, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget. (Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.)

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har, hva du steker pizzaen på og hvor tykk pizzabunnen er. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden.

Fordel bresaola og frisk oregano (eller andre krydderurter), og gjerne litt frist ruccula, over pizzaen. Drypp noen dråper av din beste olivenolje eller litt basilikumolje over pizzaen – og nyt umiddelbart, gjerne med et glass med deilig rødvin.

TIPS

  • Pizzaen kan også stekes på grillen. Les mer her.
  • Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
  • Bresaola er også et smakfullt innslag på en italiensk antipastibuffet, ta en titt her for flere tips.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Du får blant annet tak i det på Meny og i andre velassorterte dagligvareforretninger, samt på Maschmanns matmarked og Mathallen. Lykke til!

  1. Hei, har du prøvd å lage pizza uten gjær tidligere eller evt. en oppskrift på det? Jeg har fått påvist gjær allergi og har testet ut pizza uten noe form for hevings-prosess eller gjær men dessverre uten hell.
    Setter stor pris på bloggen din og henter masse inspirasjon her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste