Pizza på grillen

UTSTYR

Du kan bruke både kull- og gassgrill til å bake pizza, bare varmen blir høy nok – opp mot 300 grader. Med høy varme får du en sprø og luftig pizza, som kan ta deg med til Italia dersom du lukker øynene idet du setter tennene i den. Pizzaen fylles med gode og få råvarer, og toppes gjerne med urter og/eller salat.

 

Når du skal steke pizza på grillen trenger du en bakesten. Det er dessuten viktig at både grillen og bakestenen er god og varm før du setter i gang med grillingen.

 

OPPVARMING AV GRILLEN

Fyr opp grillen/sett grillen på maksimal effekt, til 250-300 grader. Det er viktig at grillen er ordentlig varm. Legg deretter på bakestenen, og la den bli helt varm. Med min bakesten tar det ca. 10 minutter. Vær obs på at det er ulike typer bakesten, og at noen typer skal legges på mens grillen er kald (hvis ikke så sprekker den), så det er derfor viktig at du setter deg inn i brukerveiledningen til bakestenen din. Du bør ikke benytte bakestål på grillen.

Når bakestenen er varm gjør du grillen klar til indirekte varme. På en kullgrill fordeler du grillkullet på hver side, men beholder noen få midt på. Dersom du benytter gassgrill, som meg, skrur du ned den/de midterste brennerene, men beholder full effekt på de ytterste brennerene.

 

GRILLING AV PIZZAEN

Dersom du benytter pizzaspade lar du pizzaen gli ned på den varme bakesteinen. (Dersom du ikke har pizzaspade, se tips nedenfor.) Lukk umiddelbart lokket på grillen og la pizzaen steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden, etter 6-8 minutter. Hold lokket til grillen lukket under hele prosessen slik at du beholder varmen inni grillen (men du må selvsagt sjekke raskt en gang iblant). Dersom temperaturen går noe ned må du justere varmen på de midterste brennerene/flytte mer grillkull midt på grillen.

Ha deretter på resten av toppingen, og server og nyt pizzaen umiddelbart!

 

TIPS

  • Det beste resultatet får du dersom du topper pizzaen med få og gode ingredienser. Dersom du har på for mye fyll kan det hende at du ikke oppnår den sprø bunnen som gjør denne pizzaen så magisk. Du kan heller legge på flere ingredienser etter at pizzaen er ferdiggrillet.
  • Dersom du ikke har pizzaspade kan du legge pizzadeigen på et bakepapirkledd brett. Hold brettet inntil bakestenen og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på underlaget. Pass på så du ikke brenner deg! Etter et par minutter napper du raskt ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig. Hvis det ikke løsner lett venter du et minutt til, før du prøver på nytt. (Klipp gjerne av hjørnene på matpapiret, for å redusere risikoen for at bakepapiret tar fyr under grillingen.)
  • Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Pizza på grillen

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Min Handleliste