Idag kan jeg friste med en fargerik og smakfull hvit pizza, som er toppet med cherrytomater i ulike farger, bacon, pinjekjerner og en deilig basilikumpesto. Prøv den du også! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PIZZABUNN

450 g pizzamel (eller siktet hvetemel)
3 dl vann (ca. 20 grader)
1 ts salt
1 klype sukker
15 g fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær)
1 ss olivenolje

HVIT PIZZASAUS

300 g crème fraîche
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 ss god olivenolje
salt og nykvernet sort pepper

TOPPING

300 g cherrytomater i ulike farger
200 g mozzarella (ca.)
150 g bacon (kan sløyfes)
1 neve pinjekjerner (ristet)
litt flaksalt
basilikumpesto
frisk oregano (eller basilikum)

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til pizzadeigen, med unntak av olivenoljen, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør deigen på lav til middels hastighet i ca. 10 minutter. Juster eventuelt med mer mel/vann dersom deigen er veldig klissete eller virker kompakt. Tilsett olivenoljen og kjør deigen i ytterligere 5 minutter. Du skal nå ha en glatt og smidig deig. La deigen heve under plast/lokk til dobbel størrelse i ca. 1 time, men gjerne lengre. Du kan også lage deigen dagen før og la den kaldheves i kjøleskapet. (Du kan lese mer om kaldheving her.)

Mens deigen hever lager du pizzasausen. Rør sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lag basilikumpesto etter oppskriften. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Del baconskivene i tre biter, stek det sprøtt, og legg det deretter på litt kjøkkenpapir. Del tomatene i 3 skiver og la de renne av på litt kjøkkenpapir.

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/bakebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme), vanligvis 250-300 grader. Når det har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av, kan du sette i gang å bake ut pizzaene.

Ta den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i to eller fire jevnstore biter, og kjevle deigen tynt utover. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med litt mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd bakebrett (se «tips» nedenfor).

Bre pizzasausen utover pizzabunnen, fordel mozzarella og tomater over, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget.

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har, hva du steker pizzaen på og hvor tykk pizzabunnen er. I min ovn (300 grader på bakestål) tar det ca. 6 minutter. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden.

Fordel umiddelbart baconskivene, litt flaksalt, basilikumpesto, pinjekjerner og friske urter på den varme pizzaen, og nyt umiddelbart.

TIPS

  • Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du forsiktig ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.
  • Pizzaen kan også stekes på grillen. Les mer her.
  • Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Har du noe erfaringer med pizzaovn av den røde typen obh nordica pizza pronto? Den har jo steinplate i bunn og grillelement over

    1. Ja, jeg har testet en slik pizzaovn (husker ikke merket) for en del år siden, og synes at resultatet blir mye bedre i vanlig stekeovn med bakestål.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste