Det smaker utrolig godt med frukt som tilbehør til svinekjøtt, slik som for eksempel tørket aprikos i denne deilige grillretten, som er en fryd for øyet så vel som ganen.
Ingredienser
Grillspydene
700-800 g | svinefilet , i biter |
2 | paprika (gjerne en rød og en gul), i store biter |
1 | squash , i biter |
16-20 | tørkede aprikoser |
Hot mangosaus
4-5 ss | mangochutney |
2 ss | flytende honning |
1/2 | rød chili , finhakket |
4 ss | olivenolje |
1/2 ts | paprikapulver |
Tabbouleh
3 dl | bulgur |
6 dl | vann |
1 terning | grønnsaksbuljong |
3 | tomater , i små terninger |
1 liten | rødløk , i små terninger |
1/2 | agurk , i små terninger |
1/2-1 potte | bladpersille , finstrimlet (smak til) |
1/2 potte | mynte , finstrimlet (smak til) |
1/2 | sitron , saften (smak til) |
3-4 ss | extra virgin olivenolje |
salt og pepper (smak til) |
SLIK GJØR DU
Lag tabbouleh etter oppskriften.
Skjær kjøtt og grønnsaker i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.)
Rør sammen ingrediensene til mangosausen. Smak deg frem til ønsket styrke. Ta ca. halvparten av mangosausen til side.
Pensle grillspydene med resten av mangosausen, og grill spydene ca. 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile noen minutter før servering.
Server grillspydene med tabbouleh og resten av mangosausen ved siden av. Server gjerne pita eller annet godt brød som tilbehør.
Enjoy!
Å, dette så utrolig godt ut! Håper på noen varme sommerkvelder, så grillen kan bli flittig brukt.
Vil bare si at jeg er veldig glad for denne bloggen. Er innom daglig og får tips og inspirasjon!
Dette ble utrolig godt! Anbefales 🙂
Er ganske ny bruker av bloggen. Jeg finner utrolig mye fristende. Og denne oppskriften ble en suksess.
Dette ble søndagsmiddagen hos oss. Helt perfekt var kommentaren fra mannen min – som i utgangspunktet er skeptisk til nye retter?