SPAGETTI MED SALSICCIA, TOMAT OG LINSER

I dag kan jeg friste med en deilig pastarett med smakfulle salsiccia-kjøttboller, tomater, chili – og røde linser som gjør at den metter godt. En ny hverdagsfavoritt, kanskje?

Salsiccia er en italiensk rå, krydret pølse som er egnet å lage kjøttboller av. Får du ikke tak i salsiccia kan du benytte kjøttdeig av svin, kylling eller storfe isteden. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

PASTASAUSEN

  • 300 g salsiccia eller kjøttdeig av svin (ca.)
  • 1 rødløk, i små terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik (ca.)
  • 1 ts provencekrydder el.
  • 1/2 ts sukker
  • salt
  • pepper
  • 300 g ferdigkokte røde linser (ca.)
  • 1 dl av pastavannet (ca.)

TILBEHØR

  • 4 porsjoner spagetti
  • parmesan, revet
  • salvie, eller andre friske krydderurter
  • salat
  • godt brød

Skjær opp alle ingrediensene (med unntak av pølsen) slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha litt nøytral olje i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ha i tomatpuréen og la det surre et par minutter under omrøring, og tilsett deretter tomater, kyllingfond, provencekrydder (eller friske krydderurter, hvis du har) og hvitvinseddik. La det stå å småkoke/trekke i ca. 15 minutter.

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. Jeg har her brukt spagetti, men du kan selvsagt benytte en annen type dersom du ønsker det. Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Fjern skinnet på pølsen og smuldre den oppi gryta i jevnstore biter, og la det småkoke/trekke i 5 minutter under lokk. Dersom du benytter kjøttdeig isteden må du krydre den med salt, pepper og eventuelt litt provencekrydder, før du trekker kjøttbollene i tomatsausen.

Skyll linsene til det slutter å skumme og tilsett i gryta, og la det stå å småkoke/trekke i ytterligere 5 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte. Tilsett eventuelt litt av pastavannet dersom mye væske har fordampet underveis. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt litt mer provencekrydder.

Bland sammen pasta og saus, eller server det hver for seg. Nytes umiddelbart med litt revet parmesan, friske krydderurter og godt brød til.

TIPS

  • Når du skal koke pasta er det viktig at du benytter en stor kjele og rikelig med vann. Kok opp vannet, tilsett salt (ca. 1 ss pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at den kleber seg sammen.

VELBEKOMME!


, , ,

Én Kommentar

  1. Marita 1. november 2017 at 17:31 #

    God pastarett 🙂

Legg igjen en kommentar