GRILLET SJØKREPS MED URTESMØR

Når du får tak i fersk og fin sjøkreps, og du har lyst og anledning til å unne deg noe ekstra, er det bare å slå til! Denne sjøkrepsen fikk være med på hytta etter en møtedag i Oslo i forrige uke, og istedet for pizza på grillen så ble det grillet sjøkreps med urtesmør. Det var helt greit for junior også, som ikke hadde noe imot å utsette fredagspizzaen til søndag. Grillet sjøkreps med urtesmør er festmat – smakfull og enkel fastfood, rett og slett! Som forrett/smårett til 4 porsjoner trenger du omtrent:

SJØKREPS & URTESMØR

 • 4-8 (kokte) sjøkreps
 • ca. 100 g smør
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2 sitron, saft + revet skall
 • en neve friske urter

TILBEHØR

Del sjøkrepsen i to på langs, men la den gjerne henge sammen på den ene siden. Fjern tarmen og paven (det brune i hodet).

Lag urtesmør ved å røre sammen mykt smør, hvitløk, sitronsaft, finrevet sitronskall og friske urter etter smak og behag. Ta det du har – jeg brukte persille, basilikum og sitrontimian denne gangen. Krydre sjøkrepsen med salt og pepper, og fordel deretter urtesmøret over krepsekjøttet.

Legg sjøkrepsen med kjøttsiden opp på dobbelt lag med aluminiumsfolie. Grilles på direkte varme i ca. 3 minutter, til den er gjennomvarm og urtesmøret har smeltet. (Alternativt kan sjøkrepsen grilles i stekeovnen.)

Server sjøkrepsen umiddelbart, med godt brød, smør/aioli og sitronbåter som tilbehør.

Dersom du får tak i rå sjøkreps (som er det aller beste) bør du koke dem først (2-3 av gangen) i ca. 30 sekunder i saltet vann og deretter avkjøle dem i isvann. Du må også grille dem noe lengre, til krepsekjøttet blir hvitt og fast, etter ca. 10 minutter.

VELBEKOMME!


, , ,

2 Kommentarer

 1. Janne 23. august 2017 at 14:33 #

  Hvorfor koker du rå kreps? De smaker mye bedre om du legger dem direkte på grillen!

  • Trine ;) 28. august 2017 at 10:02 #

   Sånn gjør jeg det… De blir uansett ikke ferdigkokt etter 30 sekunder i kokende vann.

Legg igjen en kommentar