Når du får tak i fersk og fin sjøkreps, og du har lyst og anledning til å unne deg noe ekstra, er det bare å slå til! Denne sjøkrepsen fikk være med på hytta etter en møtedag i Oslo i forrige uke, og istedet for pizza på grillen så ble det grillet sjøkreps med urtesmør. Det var helt greit for junior også, som ikke hadde noe imot å utsette fredagspizzaen til søndag. Grillet sjøkreps med urtesmør er festmat - smakfull og enkel fastfood, rett og slett! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJØKREPS & URTESMØR

4-8 sjøkreps (kokte)
100 g smør (ca.)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 sitron (saft + revet skall)
1 neve friske urter

TILBEHØR

godt brød, for eksempel eltefritt landbrød
smør eller aioli
1/2 sitron (i båter)

SLIK GJØR DU

Del sjøkrepsen i to på langs, men la den gjerne henge sammen på den ene siden. Fjern tarmen og paven (det brune i hodet).

Lag urtesmør ved å røre sammen mykt smør, hvitløk, sitronsaft, finrevet sitronskall og friske urter etter smak og behag. Ta det du har – jeg brukte persille, basilikum og sitrontimian denne gangen. Krydre sjøkrepsen med salt og pepper, og fordel deretter urtesmøret over krepsekjøttet.

Legg sjøkrepsen med kjøttsiden opp på dobbelt lag med aluminiumsfolie. Grilles på direkte varme i ca. 3 minutter, til den er gjennomvarm og urtesmøret har smeltet. (Alternativt kan sjøkrepsen grilles i stekeovnen.)

Server sjøkrepsen umiddelbart, med godt brød, smør/aioli og sitronbåter som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. går det fint med ferdig kokt fra butikken, eller har de kokt for lenge slik at de blir seige ved varmebehandling?

 2. Hei Trine,
  Jeg har fått tak i en eske ferske, råfrosset sjøkreps fra Frøya som jeg ønsker å ta på grillen. Skal jeg da tine de i kjøleskap og deretter koke de før jeg griller?

  Mvh
  Stian

 3. Hei
  jeg har ferske frossne sjøkreps. hvordan skal jeg tine disse og skal de kokes før de grilles ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste