Når du får tak i fersk og fin sjøkreps, og du har lyst og anledning til å unne deg noe ekstra, er det bare å slå til! Denne sjøkrepsen fikk være med på hytta etter en møtedag i Oslo i forrige uke, og istedet for pizza på grillen så ble det grillet sjøkreps med urtesmør. Det var helt greit for junior også, som ikke hadde noe imot å utsette fredagspizzaen til søndag. Grillet sjøkreps med urtesmør er festmat - smakfull og enkel fastfood, rett og slett! 

Annonse

Ingredienser

SJØKREPS & URTESMØR

4-8 sjøkreps (kokte)
100 g smør (ca.)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 sitron (saft + revet skall)
1 neve friske urter

TILBEHØR

godt brød, for eksempel eltefritt landbrød
smør eller aioli
1/2 sitron (i båter)

SLIK GJØR DU

Del sjøkrepsen i to på langs, men la den gjerne henge sammen på den ene siden. Fjern tarmen og paven (det brune i hodet).

Lag urtesmør ved å røre sammen mykt smør, hvitløk, sitronsaft, finrevet sitronskall og friske urter etter smak og behag. Ta det du har – jeg brukte persille, basilikum og sitrontimian denne gangen. Krydre sjøkrepsen med salt og pepper, og fordel deretter urtesmøret over krepsekjøttet.

Legg sjøkrepsen med kjøttsiden opp på dobbelt lag med aluminiumsfolie. Grilles på direkte varme i ca. 3 minutter, til den er gjennomvarm og urtesmøret har smeltet. (Alternativt kan sjøkrepsen grilles i stekeovnen.)

Server sjøkrepsen umiddelbart, med godt brød, smør/aioli og sitronbåter som tilbehør.

Dersom du får tak i levende sjøkreps (som jo er det aller beste) bør du koke dem først (2-3 av gangen) i ca. 30 sekunder i saltet vann og deretter avkjøle dem i isvann. Du må også grille dem noe lengre, til krepsekjøttet blir hvitt og fast.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
   1. Tåler du ikke konstruktive forslag? De fleste er av den oppfattning av st det ikke skal kokes før grilling.
    Du birde i steden svart at du skal teste det og komme med en tilbakemelding på det.

    1. Jeg har «lært» at den beste måten å ta livet av sjøkreps på er å dele dem i to på langs med en skarp kniv, eller koke dem i ca. 1/2 minutt. Jeg pleier å benytte sistnevnte metode når jeg en sjelden gang får tak i levende sjøkreps.

 1. går det fint med ferdig kokt fra butikken, eller har de kokt for lenge slik at de blir seige ved varmebehandling?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.