CALZONE MED SPINAT, TOMAT OG FETA

Jeg elsker kombinasjonen spinat, tomat og feta, og som fyll inni calzone blir det en skikkelig godbit. Prøv det du også, for eksempel til lunsj eller til helgekosen. Til 4 calzone trenger du omtrent:

 • 1 porsjon pizzadeig
 • ca. 300 g frisk spinat
 • 3 hvitløksfedd, hakket
 • salt og pepper
 • 50-75 g soltørkede tomater, grovt hakket
 • 200 g feta, smuldret
 • 1 egg, sammenvispet

Lag pizzadeigen etter oppskriften og sett den til heving.

Mens deigen hever lager du spinatfyllet. Skyll spinaten og kjør den gjerne i en salatslynge. Fres hvitløken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett spinaten og la den surre med (under omrøring), til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Hell av vannet som har samlet seg i stekepannen og sett spinaten til avkjøling. Sett gjerne pannen litt skjevt slik at resten av overskuddsvannet samler seg, slik at det enkelt kan helles av eller absorberes av litt kjøkkenpapir.

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme). Ha deigen på melet bakebord og del den opp i 4 jevnstore biter. Trill dem til boller, og la dem gjerne hvile noen minutter før du kjevler dem ut til de er ca. 20 cm i diameter.

Fordel den avkjølte spinaten på den ene halvdelen (men ikke ut mot kantene) og ha deretter soltørkede tomater og smuldret feta over. Visp sammen egget og pensle rundt kantene. Brett halvdelen som ikke har fyll over den med fyll og klem skjøtene godt sammen. Bruk gjerne en gaffel (dyppet i litt hvetemel eller pizzamel) til å lage fine riller.

Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til calzonen er gyllen og gjennomstekt. Serveres umiddelbart, gjerne med en grønn salat og solmodne cherrytomater. Kan også nytes kald, og smaker kjempegodt i lunsjboksen dagen etter, hvis du får noe til overs.

Har du lyst til å prøve andre retter med spinat, tomat og feta også? Sjekk ut for eksempel ut pai med spinat, tomat og feta, vegetarlasagne med spinat og feta, eller spagetti med spinat, tomat, feta og hvitløkschips. 

VELBEKOMME!


, ,

7 Kommentarer

 1. Gudrun Hirt 29. juli 2017 at 14:30 #

  Hei Trine,
  prövde denne i går til fredagskosen, men det er den förste oppskrifta jeg pröver som ikke falt helt i smak. Never the less, i kveld blir det julimenyen, det höres kjempegodt ut.

  Spörsmål: Når du snakker om Chili, mener du da die små ca. 4 cm lange og meget hotte eller de
  ca.10-12 lange som det ikke er fult så mye futt i. De blir her i Tyskland kalt peperoni, de små chili.

  Ellers stort kompliment, bloggen er super og jeg har funnet mange gode oppskrifter her:-)

  • Trine ;) 31. juli 2017 at 17:59 #

   Så leit å høre at calzonen ikke falt helt i smak.

   Når det gjelder rød chili som benyttes i mange av mine oppskrifter mener jeg de som selges i de fleste norske dagligvareforretninger, som er omtrent 10-12 cm lange. De er ikke så sterke som en del av de mindre typene.

 2. Anne Marie Thorstad 30. juli 2017 at 18:28 #

  Kan jeg bruke en annen type ost enn feta?

  • Trine ;) 31. juli 2017 at 17:49 #

   Ja, det kan du. Det er jo litt smak og behag, men velg gjerne en litt skarp ost.

 3. Tina 31. juli 2017 at 23:47 #

  Hvor får man kjøpt smuldret fetaost? Merke ? 🙂
  Håper på svar

  • Trine ;) 1. august 2017 at 00:07 #

   Du kjøper fetaost i blokker i dagligvarebutikken (finnes i ulike varianter), og smuldrer den med fingrene (eller skjærer den opp i små terninger).

 4. Tonje 9. august 2017 at 10:45 #

  Kan denne fryses?

Legg igjen en kommentar