Jeg elsker kombinasjonen spinat, tomat og feta, og som fyll inni calzone blir det en skikkelig godbit. Prøv det du også, for eksempel til lunsj eller til helgekosen.

Ingredienser

FYLL

300 g frisk spinat (ca.)
3 fedd hvitløk (hakket)
salt og pepper
50 g soltørkede tomater (grovt hakket)
200 g feta (smuldret)
1 egg (sammenvispet)

GJÆRDEIG

450 g pizzamel (eller hvetemel)
3 dl vann (fra springen)
1 ts salt
1 klype sukker
15 g gjær (eller 1 ts tørrgjær)
1 ss olivenolje

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeigen etter oppskriften og sett den til heving.

Mens deigen hever lager du spinatfyllet. Skyll spinaten og kjør den gjerne i en salatslynge. Fres hvitløken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett spinaten og la den surre med (under omrøring), til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Hell av vannet som har samlet seg i stekepannen og sett spinaten til avkjøling. Sett gjerne pannen litt skjevt slik at resten av overskuddsvannet samler seg, slik at det enkelt kan helles av eller absorberes av litt kjøkkenpapir.

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme). Ha deigen på melet bakebord og del den opp i 4 jevnstore biter. Trill dem til boller, og la dem gjerne hvile noen minutter før du kjevler dem ut til de er ca. 20 cm i diameter.

Fordel den avkjølte spinaten på den ene halvdelen (men ikke ut mot kantene) og ha deretter soltørkede tomater og smuldret feta over. Visp sammen egget og pensle rundt kantene. Brett halvdelen som ikke har fyll over den med fyll og klem skjøtene godt sammen. Bruk gjerne en gaffel (dyppet i litt hvetemel eller pizzamel) til å lage fine riller.

Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til calzonen er gyllen og gjennomstekt. Serveres umiddelbart, gjerne med en grønn salat og solmodne cherrytomater. Kan også nytes kald, og smaker kjempegodt i lunsjboksen dagen etter, hvis du får noe til overs.

Har du lyst til å prøve andre retter med spinat, tomat og feta også? Sjekk ut for eksempel ut pai med spinat, tomat og feta, vegetarlasagne med spinat og feta, eller spagetti med spinat, tomat, feta og hvitløkschips. 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,
  prövde denne i går til fredagskosen, men det er den förste oppskrifta jeg pröver som ikke falt helt i smak. Never the less, i kveld blir det julimenyen, det höres kjempegodt ut.

  Spörsmål: Når du snakker om Chili, mener du da die små ca. 4 cm lange og meget hotte eller de
  ca.10-12 lange som det ikke er fult så mye futt i. De blir her i Tyskland kalt peperoni, de små chili.

  Ellers stort kompliment, bloggen er super og jeg har funnet mange gode oppskrifter her:-)

  1. Så leit å høre at calzonen ikke falt helt i smak.

   Når det gjelder rød chili som benyttes i mange av mine oppskrifter mener jeg de som selges i de fleste norske dagligvareforretninger, som er omtrent 10-12 cm lange. De er ikke så sterke som en del av de mindre typene.

  1. Du kjøper fetaost i blokker i dagligvarebutikken (finnes i ulike varianter), og smuldrer den med fingrene (eller skjærer den opp i små terninger).

 2. Hei trine jeg har laget calzone med dine smakskombinasjoner. Jeg brukte rød pesto fra eldorado som pizzasaus det er min favoritt pesto, lurer på om du liker den, jeg pleier å ha den oppå fersk fetaost, som tapas siden det er soltørket tomat i pestoen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste