CANNELONI MED SPINAT OG RICOTTA

Canneloni med spinat og ricotta

Kombinasjonen pasta, ricotta, spinat og tomater er en av mine favoritter, og er en gjenganger i flere italienske retter. I denne tradisjonelle italienske retten fylles pastarørene med deilig ricotta- og spinatfyll. Det kan kanskje høres litt komplisert ut, men det går som en drøm dersom du benytter pastarør som ikke trenger forkoking, samt benytter en strøytepose når du fyller dem. Prøv det du også! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

TOMATSAUS

  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 800 g hermetiske tomater, hakkede
  • salt og pepper

SPINAT- OG RICOTTAFYLL

  • 250 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 1 egg
  • 1 sitron, revet skall (kun det gule)
  • muskattnøtt, finrevet
  • salt og pepper

PASTA OG GARNITYR

  • 150-200 g cannelonirør (som ikke trenger forkoking)
  • ca. 200 g mozzarella, i skiver/staver
  • friske basilikumblader
  • godt brød, for eksempel focaccia

Canneloni med spinat og ricotta

Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, og la den surre et par minutter til løken er blank og myk. Tilsett de hermetiske tomatene og la tomatsausen putre på lav varme i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker.

Ha 2-3 dl vann i en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og gi vannet et oppkok. Tilsett spinaten og la den dampe til den så vidt faller sammen. Hell av vannet. La spinatblandingen avkjøles noe.

Rør sammen ricotta, egg, parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Klem ut resten av væsken av spinaten og hakk den ganske fint. Ha spinaten oppi osteblandingen og rør det hele sammen. Ha spinat- og osteblandingen i en sprøytepose av plast eller en plastpose og klipp et hull i den ene enden som er litt smalere enn omkretsen av cannelonirørene.

Canneloni med spinat og ricotta

Fordel ca. 1/3 av tomatsausen i en ildfast form som er ca. 20 x 30 cm. Fyll pastarørene med spinat- og osteblandingen, og legg rørene ved siden av hverandre i den ildfaste formen. Fordel resten av tomatsausen over pastarørene og ha mozzarellaen oppå. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i ca. 30 minutter, til pastaen er mør og fin og mozzarellaen gyllen.

Gi retten et dryss med frisk basilikum og server den umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

IMG_8159

TIPS

  • Dersom du ikke får tak i canneloni kan du benytte pastaplater som du forkoker og ruller rundt fyllet.

BUON APPETITO!


, ,

16 Kommentarer

  1. Anne Sofie 26. juli 2016 at 22:04 #

    Så veldig godt ut😋

  2. Mona Haga 27. juli 2016 at 20:34 #

    Lagde denne til middag i dag. Det var kjempegodt! Jentene mine på 8 og 10 år likte det også. Skal definitivt lage denne retten flere ganger.

  3. Greta Gramstad 28. juli 2016 at 00:47 #

    Hvor får en tak i cannelonirør? Jeg bor i Bergen og har hittil ikke lykkes. Retten ser deilig ut!

    • Trine ;) 28. juli 2016 at 10:29 #

      Prøv i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker. Lykke til!

      • Kari 6. august 2016 at 12:30 #

        Retten ser veldig god ut, men jeg sliter med å få tak i cannellonirørene. Har vært i flere velassorterte dagligvarebuttikker bl.a. MENY, uten å få tak i. Hvilken butikk handler du disse i? Og hvilket merke?

        • Trine ;) 6. august 2016 at 13:12 #

          Sist jeg kjøpte canneloni var i Sverige, av merke Barilla. Jeg har også kjøpt de i Norge (også et annet merke, som jeg ikke husker), men husker dessverre ikke hvor jeg kjøpte dem. Hvis du ikke får tak i canneloni kan du enten lage pastadeig selv eller benytte pastaplater som du forkoker og ruller rundt fyllet. Lykke til!

        • Greta Gramstad 6. august 2016 at 14:54 #

          Jeg måtte be dem bestille.

    • Vegard 30. juli 2016 at 16:55 #

      Funker også fint med pastaplater som du forkoker ca 5 min og ruller rundt fyllet som en lefse.

      • Greta Gramstad 31. juli 2016 at 00:59 #

        Nå har jeg fått tak i fra Lerøy, plutselig hadde de to pakker i hyllen. Så nå er første utgave laget og spist. Godt, og mektig.

      • Hilde 6. juli 2017 at 10:38 #

        hvordan festes pastaplatene?

  4. siri 10. august 2016 at 10:10 #

    Anbefaler du å ha noe grønn salat til? Og evetuelt rødvin?

  5. Vicky 24. september 2016 at 15:32 #

    Hvor får du tak i cannelonirør? Bodde i London før , der fikk jeg tak i det overalt. Har ikke funnet det noen steder her i landet. Gått innom alle dagligvarer som har godt utvalg, flere meny butikker, Coop mega, jackobs, italienske delikatesse butikker osv.

  6. Matfrabunnen 9. januar 2017 at 21:55 #

    PS! Denne retten er PERFEKT for å bruke opp lasagneplater! Mange kjenner seg sikkert igjen om man har kjøpt en viss pakke på butikken. 😉 Kok opp 8-10 plater i 5 min, da blir de håndterlige og kan rulles lett. Bruk en stor kjele med masse lettsaltet vann når du koker platene, for da klistrer de seg ikke sammen så lett. Ricotta og spinat er himmelsk sammen. 🙂

  7. Mona 9. januar 2017 at 21:56 #

    Kan man varme spinaten sammen med litt olje til den faller sammen? Ser for meg at jeg ikke får ut alt vannet og ender opp med ganske flytende fyll.

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 18:55 #

      Det går sikkert bra det også, men tror kanskje at spinaten er mer delikat etter en runde i vann enn i olje.

  8. Hilde 6. juli 2017 at 10:34 #

    Hvor mange er grunnopskriften til? Skal lage til 7-8 styk.

Legg igjen en kommentar