VELKOMMEN TIL TRINES MATBLOGG!

Foto: Oda Hveem

Jeg heter Trine, og er litt over middels opptatt av mat, og veldig glad i å fotografere. Jeg er på stadig jakt etter gode oppskrifter og ideer som kan danne grunnlag for gode matopplevelser rundt bordet hjemme i Lørenskog eller på hytta i Skjebergkilen. Og etter hvert kanskje også på matbloggen. Jeg prøver å fokusere på enkle og noenlunde sunne retter i hverdagen. I helgene prøver jeg å være litt mer kreativ og har jeg tid lager jeg gjerne en tre-retters middag til lørdag kveld. Ellers elsker jeg å bake og har, som dere kanskje har lagt merke til, en forkjærlighet for gjærbakst.

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men er bosatt i Lørenskog sammen med min kjære Viggo (som ofte er den som ender opp med oppvasken) og (kjøkkenassistenten) Mathias Jæger (juni 2008). Jeg har også to voksne døtre (Anette og Emilie) og fem herlige barnebarn – Markus (august 2009), Anine og Sienna (juli 2011), Philip (april 2013) og vesle Max (desember 2015). Jeg er utdannet jurist, men sa i oktober 2015 opp jobben min som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet for å jobbe som matblogger og kokebokforfatter på heltid.

Maten på bloggen og i kokebøkene mine er maten vi spiser hjemme hos oss, etter en hektisk arbeidsdag hvor vi prioriterer god mat og hyggelig samvær rundt bordet, eller på en litt roligere lørdagskveld hvor det er større rom for å bruke tid til litt mer krevende matlaging. Fotoapparatet ligger som regel klart på kjøkkenbenken for å få knipset retten før den skal nytes av to store og en liten.

Bakgrunnen for opprettelsen av matbloggen i januar 2007 var at jeg ønsket å samle oppskriftene mine, primært for min egen del, men også for døtrene mine, venner og bekjente, som av og til spør etter oppskrifter på retter eller bakst de har fått servert hjemme hos oss. Det var tilfeldig at jeg valgte et bloggverktøy, og begynte å legge ut oppskrifter, og etter det har det bare ballet på seg. Så det som i utgangspunktet skulle være en privat «oppskriftsbase» er altså blitt en matblogg og to mestselgende kokebøker! Enda det ikke var meningen.

Trines mat endelig 280 pixNår det er sagt synes jeg det er utrolig morsomt at matbloggen nå har fått et noe annet formål og en helt annen dimensjon enn jeg opprinnelig tenkte. Det er utrolig gøy å få så bra respons på bloggen, og det er inspirerende å lese at noen har forsøkt oppskriftene og har hatt en god matopplevelse – eller at de har blitt inspirert til å prøve nye retter og metoder, og har funnet ut at det slett ikke trenger å være vanskelig eller tidkrevende å lage mat fra bunnen av. Dette er også blitt en ytterligere inspirasjon for meg, som gjør at jeg i større grad utfordrer meg selv, noe jeg tror også vil gjøre bloggen enda bedre på sikt. Disse erfaringene har jeg også tatt med meg i kokebøkene mine, «Trines mat» og Trines mat 2.

trines mat 2 forsideDersom det er noe du savner, eller du har forslag, oppskrifter eller tips til bloggen, er jeg åpen for innspill. Bruk helst kommentarfeltet under et relevant innlegg eller send en epost til trine.sandberg(krøllalfa)yahoo.no, jeg vil gjerne høre fra deg! Jeg har dessverre ikke kapasitet til å besvare individuelle spørsmål som sendes på mail, men forsøker så langt det lar seg gjøre å besvare spørsmål som kommer i kommentarer til innlegg på bloggen, slik at mine svar kommer alle leserne til gode.

Enjoy!