Kombinasjonen pasta, ricotta, spinat og tomater er en av mine favoritter, og er en gjenganger i flere italienske retter. I denne tradisjonelle italienske retten fylles pastarørene med deilig ricotta- og spinatfyll. Det kan kanskje høres litt komplisert ut, men det går som en drøm dersom du benytter pastarør som ikke trenger forkoking, samt benytter en strøytepose når du fyller dem. Prøv det du også!

Ingredienser

TOMATSAUS

1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
800 g hermetiske tomater, hakkede
salt og pepper

SPINAT- OG RICOTTAFYLL

250 g frisk spinat
250 g ricotta
50 g parmesan , finrevet
1 egg
1 sitron , revet skall (kun det gule)
muskattnøtt , finrevet
salt og pepper

PASTA OG GARNITYR

150-200 g cannelonirør (som ikke trenger forkoking)
200 g mozzarella , i skiver/biter
friske basilikumblader
godt brød , for eksempel focaccia

SLIK GJØR DU

Canneloni med spinat og ricotta

Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, og la den surre et par minutter til løken er blank og myk. Tilsett de hermetiske tomatene og la tomatsausen putre på lav varme i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker.

Ha 2-3 dl vann i en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og gi vannet et oppkok. Tilsett spinaten og la den dampe til den så vidt faller sammen. Hell av vannet. La spinatblandingen avkjøles noe.

Rør sammen ricotta, egg, parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Klem ut resten av væsken av spinaten og hakk den ganske fint. Ha spinaten oppi osteblandingen og rør det hele sammen. Ha spinat- og osteblandingen i en sprøytepose av plast eller en plastpose og klipp et hull i den ene enden som er litt smalere enn omkretsen av cannelonirørene.

Canneloni med spinat og ricotta

Fordel ca. 1/3 av tomatsausen i en ildfast form som er ca. 20 x 30 cm. Fyll pastarørene med spinat- og osteblandingen, og legg rørene ved siden av hverandre i den ildfaste formen. Fordel resten av tomatsausen over pastarørene og ha mozzarellaen oppå. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i ca. 30 minutter, til pastaen er mør og fin og mozzarellaen gyllen.

Gi retten et dryss med frisk basilikum og server den umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

IMG_8159

TIPS

 • Dersom du ikke får tak i canneloni kan du benytte pastaplater som du forkoker og ruller rundt fyllet.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Lagde denne til middag i dag. Det var kjempegodt! Jentene mine på 8 og 10 år likte det også. Skal definitivt lage denne retten flere ganger.

 2. Hvor får en tak i cannelonirør? Jeg bor i Bergen og har hittil ikke lykkes. Retten ser deilig ut!

   1. Retten ser veldig god ut, men jeg sliter med å få tak i cannellonirørene. Har vært i flere velassorterte dagligvarebuttikker bl.a. MENY, uten å få tak i. Hvilken butikk handler du disse i? Og hvilket merke?

    1. Sist jeg kjøpte canneloni var i Sverige, av merke Barilla. Jeg har også kjøpt de i Norge (også et annet merke, som jeg ikke husker), men husker dessverre ikke hvor jeg kjøpte dem. Hvis du ikke får tak i canneloni kan du enten lage pastadeig selv eller benytte pastaplater som du forkoker og ruller rundt fyllet. Lykke til!

  1. Funker også fint med pastaplater som du forkoker ca 5 min og ruller rundt fyllet som en lefse.

   1. Nå har jeg fått tak i fra Lerøy, plutselig hadde de to pakker i hyllen. Så nå er første utgave laget og spist. Godt, og mektig.

 3. Hvor får du tak i cannelonirør? Bodde i London før , der fikk jeg tak i det overalt. Har ikke funnet det noen steder her i landet. Gått innom alle dagligvarer som har godt utvalg, flere meny butikker, Coop mega, jackobs, italienske delikatesse butikker osv.

 4. PS! Denne retten er PERFEKT for å bruke opp lasagneplater! Mange kjenner seg sikkert igjen om man har kjøpt en viss pakke på butikken. 😉 Kok opp 8-10 plater i 5 min, da blir de håndterlige og kan rulles lett. Bruk en stor kjele med masse lettsaltet vann når du koker platene, for da klistrer de seg ikke sammen så lett. Ricotta og spinat er himmelsk sammen. 🙂

 5. Kan man varme spinaten sammen med litt olje til den faller sammen? Ser for meg at jeg ikke får ut alt vannet og ender opp med ganske flytende fyll.

  1. Det går sikkert bra det også, men tror kanskje at spinaten er mer delikat etter en runde i vann enn i olje.

 6. Jeg kjøpte med meg mange pakker med Cannelloni fra Bilka i Ålborg.
  Så kommer du over Cannelloni, så kjøp.
  Ikke lett å finne i Norge av en eller annen grunn.
  Men har sett at de har korte Cannelloni-rør på Oliviers & Co.
  De må da funke like fint 🙂

  1. Jeg søkte opp «Riccotta Substitute», og fikk opp cottage cheese. Funket veldig bra;)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste