Har du gulrøtter i huset kan du lage så utrolig mye godt, som for eksempel gulrotsuppe. Her har gulroten fått koke sammen med blant annet rød karripasta, hermetiske tomater og kokosmelk, noe som er en utrolig god match! En deilig vegetarisk suppe som smaker godt på en kjøttfri mandag, tirsdag eller hvilken som helst annen dag.

Ingredienser

SUPPEN

700 g gulrøtter , i biter
nøytral olje til steking
1 løk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 -1 rød chili , finhakket
4 - 6 ts rød karripasta
5 dl grønnsakkraft (eller utblandet fond/buljong)
400 g hermetiske tomater , hakkede
4 dl kokosmelk
1 ts flytende honning eller sukker
1/2 lime , saften
salt og pepper

TOPPING & TILBEHØR

4 ss yoghurt , rømme eller creme fraiche
chiliflak
koriander
2 - 4 nan

SLIK GJØR DU

Skrell og skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i nøytral olje til den er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Tilsett deretter rød karripasta og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter grønnsakkraft/-buljong, gulrøtter og hermetiske tomater. Kok opp og la suppen koke til gulrøttene er møre, etter 15-20 minutter. Vær obs på at koketiden blir lengre jo større gulrotbitene er.

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin med kniver. Tilsett kokosmelken og kok opp. Smak til med honning, limesaft, salt og pepper, og eventuelt litt mer rød karripasta om nødvendig. Server suppen rykende varm med en klatt yoghurt/rømme/crème fraîche, et lite dryss med chiliflak og frisk koriander – og med godt brød som tilbehør, for eksempel hjemmebakt nan.

Gulrotsuppe med kokosmelk og rød curry

TIPS

 • Vær oppmerksom på at karripasta kan ha ulik styrke. Dersom du kjøper karripasta fra etniske butikker kan det være lurt å holde igjen litt og heller spe på med litt mer etter hvert (smak deg frem).
 • Dersom du mangler en ingrediens kan du benytte noe annet med samme egenskaper eller sløyfe den om den ikke er vesentlig. Kokosmelken kan for eksempel erstattes med kremfløte, matfløte, rømme eller creme fraiche. Gulrøtter kan helt eller delvis erstattes av søtpotet.
 • Dersom du ikke må lage en vegetarisk rett kan du gjerne bytte ut grønnsakbuljongen med kyllingkraft eller utblandet kyllingbuljong/-fond. Som topping smaker det også godt med litt pannestekt chorizo, eller en blanding av chorizo og kikerter.
 • Suppen kan fryses.

Gulrotsuppe med kokosmelk og rød curry

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, hermetiske tomater står i ingredienslisten, men ikke i oppskriftsbeskrivelsen. Skal de være med eller ikke?

  1. De skal tilsettes sammen med gulrøtter og kraft. Oppdatert nå. Takk for at du sa ifra. 🙂

   1. Tusen takk:)
    Et spørsmål til, tenkte lage denne suppa i dag.Men på butikken hadde bare yellow curry paste. Kan jeg bruke det?

    1. Jeg har ikke fått testet den selv, men det går sikkert bra. Smak deg frem. Alternativt kan du prøve karrikrydder, hvis du har.

 2. Jeg laget denne suppen i går. Bare helt nydelig. Brukte ferske tomater og curry pluss hjemmelaget chilipeppergelé. Serverte den med dine naanbrød Trine. Herlig middag. Hadde en klatt Skyr naturell og chiliflak over ved servering. Alle var meget fornøyde med resultatet. Takk Trine.
  I dag blir det kringler som skal lages for sykehuset og min datters avdeling.

 3. Hei Trine!

  Jeg har kjøpt to av dine kokebøker og gleder meg til å teste ut enda flere av dine oppskrifter! 🙂

  Jeg har et lite spørsmål som jeg håper du har tid til å svare på:

  Hvilke currypaste bruker du?

  Jeg har vært veldig fornøyd med de fra St. Maria som er lett å finne på vanlige butikker, men tar veldig gjerne mot tips til andre varianter.

  Takk for svar! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste