MARINERT SESAMKYLLING MED WOKEDE GRØNNSAKER

KINESISK KYLLING OG WOKEDE GRØNNSAKER

Klar for en ny kyllingfavoritt? Her får nemlig saftige kyllingbryst selskap av en smaksrik soyasaus og nøtteaktige sesamfrø, og sammen med sprø, wokede grønnsaker blir det en kjempegod kombinasjon! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

MARINERT SESAMKYLLING

  • ca. 700 g kyllingfilet/-lår, i jevnstore biter
  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss søt chilisaus
  • 3 ss soyasaus
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 rød chili, finhakket
  • 2 ts frisk ingefær, finrevet
  • ca. 2 ss limesaft
  • ca. 1 ss sesamfrø, ristet i tørr stekepanne

WOKEDE GRØNNSAKER

  • 1 stor rød paprika, i biter
  • 1/2 rødløk, i tynne båter
  • 3 vårløk, i skiver på skrått
  • 2 mini paksoi/pak choy/bok choy (ca. 250 g)
  • frisk koriander (kan sløyfes)

WOKSAUS

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss søt chilisaus
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 ts frisk ingefær, finrevet
  • ca. 3 ss limesaft (smak til)

KINESISK KYLLING OG WOKEDE GRØNNSAKER

Ha alle ingrediensene til marinaden (med unntak av sesamfrøene) i en bolle og rør godt sammen. Smak til med limesaft til du får en fin balanse mellom det søte og det syrlige. Lag samtidig woksausen, slik at de gode smakene får satt seg. Rør sammen soyasaus, søt chilisaus, hvitløk og ingefær, og smak til med limesaft.

Skjær opp kyllingen i jevnstore biter og ha i en liten plastpose. Hell oppi marinaden og klem på posen til marinaden fordeler seg over alle kyllingbitene. Lukk posen og la kyllingen få marinere i minst 30 minutter. Fordel kyllingbitene utover et bakepapirkledd bakebrett. Kast resten av marinaden. Stek kyllingen midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme), til den er gjennomstekt. Det tar ca. 10 minutter. Dryss umiddelbart litt ristet sesamfrø over kyllingen, og la den hvile noen minutter før servering.

Mens kyllingen koser seg i ovnen woker du grønnsakene. Skjær opp paprika, rødløk og vårløk som angitt ovenfor. Skjær av stilkfestet på paksoien og ta bladene fra hverandre. Store blader kan gjerne skjæres i to på langs. Vask bladene og la dem renne av. Varm woken eller en vid stekepanne med høye kanter og tilsett litt nøytral olje. Stek først rødløken i ca. 1 minutt på høy varme under stadig omrøring, og tilsett deretter paprika og vårløk. Stek grønnsakene i ytterligere 1 minutt, til de er knapt møre. Hell grønnsakene over på en tallerken. Varm woken/stekepannen på nytt, tilsett litt olje og ha i paksoi. Stek raskt over høy varme under stadig omrøring. Tilsett grønnsaksblandingen og skru ned varmen, tilsett woksausen og bland alt godt sammen. Gi gjerne grønnsakene et dryss med grovt hakket koriander.

KINESISK KYLLING OG WOKEDE GRØNNSAKER

Server de wokede grønnsakene umiddelbart sammen med kyllingen, og gjerne sammen med litt ris, nudler eller quinoa slik at det metter litt mer.

TIPS

  • Paksoi/pak choy/bok choy får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og enkelte etniske butikker. Får du ikke tak i det kan du eventuelt benytte kinakål eller hjertesalat istedet.
  • I woken kan du benytte det du har av grønnsaker. Tilsett gjerne også litt mango, det smaker kjempegodt!

VELBEKOMME!


, , ,

8 Kommentarer

  1. Astrid 7. mai 2016 at 20:18 #

    Dette var bare helt fantastisk! Den skal lages flere ganger… Tusen takk for flotte oppskrifter både på nettsiden og i bøkene dine! De er flittig brukt i vårt hus!

  2. Agnete 11. mai 2016 at 13:33 #

    Denne ANEFALES!!! Knallgod, masse gode smaker. Hadde hjertesalat I stedenfor paksoi som fungerte fint. Serverte med nudler. PRØV DEN 🙂

  3. Susanne 11. mai 2016 at 21:39 #

    Ser nydelig ut! Et spørsmål (mulig litt dumt men..): Men med «søt chili saus», mener du sweet chilli saus eller er det en annen?

    • Lisa 31. mai 2016 at 16:44 #

      Det lurer jeg også på 😃

  4. Leni 11. juli 2016 at 16:14 #

    Og på ny nettside: utskrift formatet ønskes med lite bilde og hele oppskriften på en side. Printeren min går tom for farge blekk med mange store bilder og på mange ark!

    • Trine ;) 11. juli 2016 at 16:38 #

      Ja, det vil bli en bedre utskriftsfunksjon også. 🙂

  5. Kristine 23. november 2016 at 10:18 #

    Hei, tenkte å lage denne imorgen! 🙂 mener du sweet chili saus når du skriver søt chilisaus i oppskriften?

  6. Mari 14. mars 2017 at 12:25 #

    Hei. Lagde denne i går, og den falt i smak hos både store og små (3 og 5 år). Kjempe god. Men mine kyllingbiter ble ikke så «mørke». De på bildet ser nesten litt glassert ut. Mine ble nesten vanlig stekt kyllingfarge. Hva kan det skyldes?

Legg igjen en kommentar