Klar for en ny kyllingfavoritt? Her får nemlig saftige kyllingbryst selskap av en smaksrik soyasaus og nøtteaktige sesamfrø, og sammen med sprø, wokede grønnsaker blir det en kjempegod kombinasjon!

Ingredienser

MARINERT SESAMKYLLING

700 g kyllingfilet eller lårfilet, i jevnstore biter
1 dl hoisinsaus
2 ss søt chilisaus
3 ss soyasaus
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4 rød chili , finhakket
2 ts frisk ingefær , finrevet
2 ss limesaft (smak til)
1 ss sesamfrø , ristet i tørr stekepanne

WOKEDE GRØNNSAKER

1 rød paprika , i biter
1/2 rødløk , i tynne båter
3 vårløk , i skiver på skrått
250 g pak choy , mini paksoi eller bok choy (ca.)
frisk koriander (kan sløyfes)

WOKSAUS

3 ss soyasaus
3 ss søt chilisaus
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ts frisk ingefær , finrevet (smak til)
3 ss limesaft (smak til)

SLIK GJØR DU

KINESISK KYLLING OG WOKEDE GRØNNSAKER

Ha alle ingrediensene til marinaden (med unntak av sesamfrøene) i en bolle og rør godt sammen. Smak til med limesaft til du får en fin balanse mellom det søte og det syrlige. Lag samtidig woksausen, slik at de gode smakene får satt seg. Rør sammen soyasaus, søt chilisaus, hvitløk og ingefær, og smak til med limesaft. Skjær opp kyllingen i jevnstore biter og ha i en liten plastpose. Hell oppi marinaden og klem på posen til marinaden fordeler seg over alle kyllingbitene. Lukk posen og la kyllingen få marinere i minst 30 minutter. Fordel kyllingbitene utover et bakepapirkledd bakebrett. Kast resten av marinaden. Stek kyllingen midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme), til den er gjennomstekt. Det tar ca. 10 minutter. Dryss umiddelbart litt ristet sesamfrø over kyllingen, og la den hvile noen minutter før servering.

Mens kyllingen koser seg i ovnen woker du grønnsakene. Skjær opp paprika, rødløk og vårløk som angitt ovenfor. Skjær av stilkfestet på paksoien og ta bladene fra hverandre. Store blader kan gjerne skjæres i to på langs. Vask bladene og la dem renne av. Varm woken eller en vid stekepanne med høye kanter og tilsett litt nøytral olje. Stek først rødløken i ca. 1 minutt på høy varme under stadig omrøring, og tilsett deretter paprika og vårløk. Stek grønnsakene i ytterligere 1 minutt, til de er knapt møre. Hell grønnsakene over på en tallerken. Varm woken/stekepannen på nytt, tilsett litt olje og ha i paksoi. Stek raskt over høy varme under stadig omrøring. Tilsett grønnsaksblandingen og skru ned varmen, tilsett woksausen og bland alt godt sammen. Gi gjerne grønnsakene et dryss med grovt hakket koriander. KINESISK KYLLING OG WOKEDE GRØNNSAKER Server de wokede grønnsakene umiddelbart sammen med kyllingen, og gjerne sammen med litt ris, nudler eller quinoa slik at det metter litt mer.

TIPS

 • Paksoi/pak choy/bok choy får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og enkelte etniske butikker. Får du ikke tak i det kan du eventuelt benytte kinakål eller hjertesalat istedet.
 • I woken kan du benytte det du har av grønnsaker. Tilsett gjerne også litt mango, det smaker kjempegodt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette var bare helt fantastisk! Den skal lages flere ganger… Tusen takk for flotte oppskrifter både på nettsiden og i bøkene dine! De er flittig brukt i vårt hus!

 2. Denne ANEFALES!!! Knallgod, masse gode smaker. Hadde hjertesalat I stedenfor paksoi som fungerte fint. Serverte med nudler. PRØV DEN 🙂

 3. Ser nydelig ut! Et spørsmål (mulig litt dumt men..): Men med «søt chili saus», mener du sweet chilli saus eller er det en annen?

 4. Og på ny nettside: utskrift formatet ønskes med lite bilde og hele oppskriften på en side. Printeren min går tom for farge blekk med mange store bilder og på mange ark!

 5. Hei, tenkte å lage denne imorgen! 🙂 mener du sweet chili saus når du skriver søt chilisaus i oppskriften?

 6. Med fare for å virke treig 🙂 Hva av ingrediensene er ment for marinade til kyllingen, og hva til wok-saus?

  1. Ingrediensene til marinaden finner du under «marinert sesamkylling», og ingrediensene til woksausen finner du under «woksaus».

 7. Hei jeg har et ønske, hvorfor kan man ikke bruke marinaden i solen istedenfor å kaste den, er jo nesten samme?! Kutt #matsvinn2019

  1. Jeg testet faktisk denne oppskriften på nytt i forrige uke, og lot marinaden steke med kyllingen. Jeg synes ikke det ble så godt, da kyllingen ikke fikk den fine stekeskorpen jeg ønsket. Jeg vil ikke anbefale å ha resten i woken da marinaden er blitt utsatt for rå kylling og kan overføre uønskede bakterier til woken (som jo ikke skal varmebehandles så lenge). Uansett er det ikke tale om særlig stort matsvinn her, kun noen ss. Noe av sausen vil jo uansett legge seg utenpå kyllingbitene. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste