SQUASHNUDLER MED KARRIREKER

Squashpasta med karrireker

Har du prøvd grønnsaksnudler? Med en spiralizer* kan du lage lange remser av squash eller rotfrukter, som kan benyttes på samme måte som nudler. Prøv det for eksempel sammen med en god tomatsaus, baksilikumpesto eller sammen med denne deilige karrisausen. Rekene kan gjerne erstattes med strimlet kylling, som forstekes før de tilsettes. Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • 2 squash
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 3-4 ts karri
  • 2 ts fishsauce
  • 3 ts sesamolje
  • ca. 1/2 lime, saften
  • 300-400 g rensede reker
  • frisk koriander

Squashpasta med karrireker

Bruk en spiralizer eller lignende og lag remser av squashen og gulrøttene. Del opp gulrotremsene i ca. 5 cm lange biter. Hvis du har laget lange squashremser kan det være en fordel å dele dem opp i litt kortere, ca. 30 cm, så blir det ikke så mye søl når retten skal nytes.

Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt over, og rens rekene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Fres løk og gulrøtter i litt nøytral olje. Tilsett paprika og hvitløk etter et par minutter, og la det stå å surre på lav til middels varme til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge. Tilsett karri, fishsauce, sesamolje og saften av 1/2 lime, og rør godt sammen. Tilsett rekene og rør godt sammen, og tilsett umiddelbart squashnudlene. Vend det hele godt sammen og pass på at rekene blir godt blandet inn i pastaen. Når squashnudlene og rekene er gjennomvarme er retten ferdig og bør tas av varmen (1-2 minutter). Hvis rekene varmebehandles for lenge vil de bli seige, og squashen vil bli vassen.

Squashpasta med karrireker

Gi retten et dryss med frisk koriander og server umiddelbart.

VELBEKOMME!

* Du får kjøpt ulike spiralizere. Jeg har prøvd to typer, fra Microplane og Gefu, og foretrekker nok selv sistnevnte. 


,

7 Kommentarer

  1. Ina 18. april 2016 at 20:55 #

    Hei!
    Ingen kommentar til akkurat denne oppskriften, men lurer på om du har noen tips til enkel og god fingermat som kan serveres kald? 🙂 Jeg skal feire 30-årsdagen min med Great Gatsby-tema og skulle hatt noe mat som gjerne kan lages noen timer i forveien.

  2. Nina 19. april 2016 at 05:33 #

    Så deilig. Squashspagetti er så digg

  3. Ingrid E 19. april 2016 at 14:51 #

    Ser helt nydelig ut! Gleder meg til å prøve 🙂

    • Ingrid E 22. april 2016 at 21:06 #

      Det smakte veldig godt! Tusen takk for nok en favorittoppskrift, denne må lagres i arkivet 🙂

  4. Marit 3. mai 2016 at 17:56 #

    Dette var riktig godt! Også yngstemann som ikke er storspiser av grønnsaker var 😌

  5. Wenche Hallan 2. august 2017 at 18:06 #

    Hei.
    Må aller først rose deg for en fantastisk «kokebok» her på nettet. Bruker mange av dine oppskrifter.
    Denne retten ligner på en jeg fant for mange år siden i et indisk tv- matprogram, sikkert 30år siden. «reker med squash» heter den. Den består av squash i litt store terninger, finhakket ingerfær og hvitløk, malt koriander og spisskummin, lcayennepepper , litt salt og hermetiske tomater .Jeg legger også i litt frisk champinjong. Serveres med kokt ris. Alltid en vellykket rett.

    Wenche

  6. Tove 14. august 2017 at 17:29 #

    Hvilken spiralizer brukes her?

Legg igjen en kommentar