Har du prøvd grønnsaksnudler? Med en spiralizer* kan du lage lange remser av squash eller rotfrukter, som kan benyttes på samme måte som nudler. Prøv det for eksempel sammen med en god tomatsaus, baksilikumpesto eller sammen med denne deilige karrisausen. Rekene kan gjerne erstattes med strimlet kylling, som forstekes før de tilsettes.

Ingredienser

2 squash
2 gulrøtter
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 ts frisk ingefær , revet
3-4 ts karri
2 ts fishsauce
3 ts sesamolje
1/2 lime , saften
300-400 g reker , renset
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Squashpasta med karrireker

Bruk en spiralizer eller lignende og lag remser av squashen og gulrøttene. Del opp gulrotremsene i ca. 5 cm lange biter. Hvis du har laget lange squashremser kan det være en fordel å dele dem opp i litt kortere, ca. 30 cm, så blir det ikke så mye søl når retten skal nytes.

Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt over, og rens rekene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Fres løk og gulrøtter i litt nøytral olje. Tilsett paprika og hvitløk etter et par minutter, og la det stå å surre på lav til middels varme til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge. Tilsett karri, fishsauce, sesamolje og saften av 1/2 lime, og rør godt sammen. Tilsett rekene og rør godt sammen, og tilsett umiddelbart squashnudlene. Vend det hele godt sammen og pass på at rekene blir godt blandet inn i pastaen. Når squashnudlene og rekene er gjennomvarme er retten ferdig og bør tas av varmen (1-2 minutter). Hvis rekene varmebehandles for lenge vil de bli seige, og squashen vil bli vassen.

Gi retten et dryss med frisk koriander og server umiddelbart.

VELBEKOMME!

* Du får kjøpt ulike spiralizere. Jeg har prøvd to typer, fra Microplane og Gefu, og foretrekker nok selv sistnevnte. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!
    Ingen kommentar til akkurat denne oppskriften, men lurer på om du har noen tips til enkel og god fingermat som kan serveres kald? 🙂 Jeg skal feire 30-årsdagen min med Great Gatsby-tema og skulle hatt noe mat som gjerne kan lages noen timer i forveien.

    1. Det smakte veldig godt! Tusen takk for nok en favorittoppskrift, denne må lagres i arkivet 🙂

  2. Hei. Jeg er allergisk mot skalldyr. Har du forslag til noe annet å bruke i steden for rekene?

  3. Hva tror du om å blande litt kokosmelk i denne her? Fingerer det eller blir det ødelagt? Tusen takk

Leave a Reply to camilla øyahals Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste