KYLLING I CURRY

kylling i curry

Dette er en av mine favorittretter til hverdags, en deilig curry med kylling og mange gode smaker. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 700 g kyllingfilet eller lårfilet, i biter
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1-2 ss revet, frisk ingefær
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 4-6 ts rød currypasta
  • 1-2 gulrøtter, i tynne strimler
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 1/2-1 lime, saft
  • 1-2 ss thai fishsauce
  • 1-2 ts sukker
  • 100 g cherrytomater, i biter
  • frisk koriander, hakket
  • 4 porsjoner jasminris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • nan

Her er videoen som viser fremgangsmåten:

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side. (Stek gjerne kyllingen i to omganger.)

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på curryen din. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og currypasta. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, fishsauce og sukker, og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Tilsett kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter. Rett før servering tilsettes tomater og koriander.

Kylling i curry

Server curryen umiddelbart, med ris og nan som tilbehør. Lurer du på hvordan du skal bake nan? Ta en titt på denne videoen.

VELBEKOMME!

 


, , , ,

44 Kommentarer

  1. Anne Lise 10. april 2015 at 10:04 #

    Vil bare gjøre deg oppmerksom på: i ingredienslista står det «nan (se side x)». Det skal vel være en link her?

  2. Hanne 11. april 2015 at 17:55 #

    Kjempe god!!

  3. Trine - Klisjéhjemmet 11. april 2015 at 19:02 #

    Så deilig 🙂 Jeg syns også dette er noe av det beste å lage til hverdags, men har dessverre en mann som hater koriander, så jeg må spise det i smug når han ikke er hjemme!

    Ha en fin helg!

    Klem fra Trine

    • Anne Marit Landro 21. april 2015 at 00:47 #

      Denne retten kan absolutt serveres uten koriander. Blir tilogmed veldig god. Som det aller meste på Trine sin blogg.

  4. Judith 12. april 2015 at 18:37 #

    Lagde denne til middag i går, og den ble veldig godt tatt i mot av alle. Både store og små:)

  5. Elisabeth 13. april 2015 at 12:55 #

    Denne lagde vi i går og den gikk ned på høykant både hos store og små. Veldig godt!

    • Trine ;) 19. april 2015 at 00:27 #

      Så hyggelig å høre!

  6. Kristin Norén 15. april 2015 at 19:22 #

    Du har mange oppskrifter med koriander. Dessverre liker vi overhode ikke koriander. Hva kan det byttes ut med

    • Sander 17. april 2015 at 09:18 #

      Du trenger ikke å ha med korianderen 🙂 Kan eventuelt byttes ut med litt frisk ruccula eller noe?

    • Trine ;) 18. april 2015 at 23:59 #

      Du kan droppe koriander, eventuelt erstatte den med thaibasilikum.

  7. benedicte 15. april 2015 at 23:49 #

    Hei!

    Bruker dine oppskrifter nesten til all middag jeg lager. Denne er utrolig god! Men! Jeg lurer på om smaken er like god uten rødløk og hvitløk? Lurte på og lage en slik til en som ikke tåler det.
    Hadde foresten vært veldig ønskelig med noen gode retter for allergikere. Uten melk, egg og gluten for eks. 🙂 sikkert mange som lurer på erstatninger på slikt! Meg inkludert 🙂

    Takker for svar!

    • Vanessa 18. april 2015 at 22:26 #

      Benedicte, min datter har IBS og tåler ikke løk eller hvitløk, så når jeg ser på denne oppskriften så tenker jeg «hvordan kan jeg lage dette IBS friendly? Skjær løken i store biter slik at du får smaken men at de kan plukke det ut og bytt ut hvitløken med ramsløk eller bruk litt hvitløk olivenolje under stekingen. Jeg skal prøve dette i nær framtid.

      • Vanessa 2. august 2016 at 18:15 #

        Hun har ikke IBS likevel! Bare spiserørsbrokk så da kan vi spise som vanlig. 😃 Jeg lagde denne i kveld. Utrolig godt! Anbefales!

    • Trine ;) 18. april 2015 at 23:53 #

      Det spørs om du bør finne på noe annet å servere istedet, da currypastaen også inneholder løk og hvitløk, og uten currypasta, løk og hvitløk vil det ikke være særlig stas å sette denne retten på bordet.

      Når det gjelder allergivennlige retter er du ikke den første som spør, og jeg har svart på spørsmålet her: http://trinesmatblogg.no/faq-har-du-tips-til-hvordan-jeg-kan-gjore-denne-oppskriften-gluten-melkefri/

      Lykke til!

  8. WencheS 23. april 2015 at 12:39 #

    Kan en kutte ut limesaften? Bør en i tilfelle kutte ut fiskesausen også da?

  9. Christine 1. mai 2015 at 20:58 #

    Veldig god! Og lett å lage. Anbefales!! 🙂 takk for mange flotte oppskrifter Trine!!

  10. Sidsel 22. mai 2015 at 04:13 #

    «1 boks kokosmelk» -er det den minste boksen? Den kommer i flere størrelser.

  11. Anette 25. mai 2015 at 22:22 #

    Takk for ukentlig matinspirasjon!

    Kan man erstatte kyllingen med kikerter? Vil det passe i denne retten?

    Mvh
    Anette

  12. Eirik Haga 2. juni 2015 at 16:39 #

    nå har jeg kikket på denne oppskriften utallige ganger og i dag satt jeg den til livs.
    forstår hvorfor dette er en favoritt – takk for ein deilig oppskrift 🙂

  13. Linda D. Johannessen 27. august 2015 at 23:33 #

    Serverte denne retten på foreninga i går.
    Den var bare fantastisk god og falt virkelig i smak.
    Er ikke siste gangen jeg lager denne.

  14. Josefine 5. september 2015 at 12:58 #

    Jeg lurer på om det er mulig å erstatte kokkosmelken med noe annet, men med hva? Har en mor som hater kokkosmelken haha ☺

  15. Britt 10. september 2015 at 18:45 #

    Jeg pinner denne oppskriften til en dag jeg har bedre tid! Har du vurdert å oppgi hvor lang tid det tar å lage oppskriftene på bloggen? Det kan sikkert variere i praksis, men det kunne vært en nyttig pekepinn for alle som prøver å få mat på bordet i timen mellom jobb og fotballtreninger. Du er vel i samme båt, bare at du er en racer på kjøkkenet som sikkert ser med en gang hvor omfattende en oppskrift er – det gjør ikke jeg 🙂 Men blogger din er et FUNN, bare så det er sagt!

  16. Mona 16. september 2015 at 17:12 #

    Hei Trine!!
    Masse til lykke med ny bok!! Jeg har kjøpt den og skal nå prøve denne oppskriften.
    Men jeg har to spørsmål;
    Kan jeg bruke oysersaus som fishsauce?
    og currypasta – har de det på vanlige matbutikker?
    kanksje noen andre også kan svaret på spørsmålene mine så er det også fint! 🙂

  17. Nicoline Wallace 20. oktober 2015 at 16:59 #

    Hva kan jeg bruke i stedet for kokosmelk?

  18. Fay Hege Waak 12. november 2015 at 16:53 #

    Nydelig 🙂 Hadde det til middag i dag og det blir absolutt ikke siste gangen 🙂

  19. Kari-Janne 17. desember 2015 at 11:25 #

    Hei. Lurer på kor mange voksne denne oppskrifta rekk til ca?

    • Trine ;) 18. desember 2015 at 14:53 #

      Den er til ca. 4 porsjoner. 🙂

  20. Heidi 2. januar 2016 at 13:53 #

    Hei, er pescetarianer. Hvilken fisk vil du anbefale å bytte kyllingen med (helst ikke laks)? Hilsen Heidi

  21. sonja 6. januar 2016 at 18:07 #

    wow!! Kjempegodt!!!

  22. Mina 13. februar 2016 at 14:02 #

    Hei Trine! Jeg har aldri i mitt liv vært imponert over noens oppskrift enn det jeg ble da jeg lagde kylling curryen din! Jeg spurte mannen om den falt i smak for i min munn så danset det masse ulike smaker! Han svarte: «denne kylling curryen får en 10++» og det har han aldri sagt tidligere. Jeg savner litt flere oppskrift på thai og indisk-mat, skulle ønsket det var mer for jeg elsker den type rett! Du er helt rå Trine!

  23. Eskil 4. mars 2016 at 10:51 #

    heisann,
    Eg har tenkt å lage denne retten, men på butikken vår seljer dei ikkje rød curry pasta,
    dei har berre grøn.
    Har du nokre tips på kva ein kan gjere?

  24. Louise 13. mars 2016 at 17:06 #

    Hei!
    Er det noe annet man kan bruke isteden for kokosmelk for oss som er allerigske mot det?

  25. Mona 14. mars 2016 at 20:40 #

    Hei 🙂

    For en nydelig rett. Rett inn i kategorien «må lages igjen»
    Blir så inspirert av deg og du lager hver og en av oss til små kokker på eget kjøkken. Tusen takk. :-))

    • Trine ;) 14. mars 2016 at 21:05 #

      Å, så hyggelig å høre! Jeg driver jo og pusler her på kjøkkenet mitt (eller foran macen) og da er det så hyggelig med slike tilbakemeldinger! 🙂

  26. namal 5. april 2016 at 08:51 #

    Hvor lang tid tar det å lage dette?

  27. Silje 4. september 2016 at 23:51 #

    Denne retten var nyyydelig! Utrolig å kunne lage bedre curry selv enn jeg har fått servert på diverse asiatiske restauranter. Du har sørget for uendelig mange gode matopplevelser i hjemmet vårt siden vi fant bloggen din for et par år siden. Tusen tusen takk for det💐

  28. Tove Nordlie 7. september 2016 at 11:46 #

    Hei Trine
    Kan jeg lage retten dagen i forveien og varme den før servering?
    Skal ha mange gjester så det hadde vært greit å hatt det klart på forhånd.

    Mvh Tove

    • Silje 7. september 2016 at 23:54 #

      Jeg syns denne retten smaker enda bedre på dag to👍🏼

  29. Faffar 26. desember 2016 at 15:12 #

    Hei trine! Hvor lang det tar tid for å lage denne retten? vh Fariba

    • Trine ;) 26. desember 2016 at 15:57 #

      30-40 minutter.

  30. Hanne 16. januar 2017 at 19:23 #

    Nok en gang så blir det mat på bordet med Trines oppskrift👍🏻Datteren i huset freser kyllingen nå,så da er maten snart klar.Smaker alltid godt!😊

    • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:33 #

      Så hyggelig å høre! Håper curryen falt i smak også! 🙂

  31. Cathrine 13. februar 2017 at 15:13 #

    Hei!

    Kan denne retten fryses? Jeg skal lage til 12 personer, på hyttetur, men lurer på om jeg kan lage den hjemme og ta den med fryst?

  32. Ingvild 15. mai 2017 at 08:38 #

    Hei, jeg har ei som trenger glutenfritt, kan hun spise denne?

Legg igjen en kommentar