Dette er en av mine favorittretter til hverdags, en deilig curry med kylling og mange gode smaker.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

700 g kyllingfilet eller lårfilet, i biter
1 boks kokosmelk (400 g)
1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
½ rød chili , finhakket
1 1/2 ss frisk ingefær revet (smak til)
1 1/2 ss tomatpuré
6 ts rød currypasta (smak til)
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
1 lime , saften (smak til)
1 1/2 ss thai fishsauce (smak til)
1 ts sukker (smak til)
100 g cherrytomater , i biter
frisk koriander , hakket
4 porsjoner jasminris , tilberedt etter anvisningen på pakken
4 nan

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side. (Stek gjerne kyllingen i to omganger.)

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på curryen din. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og currypasta. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, fishsauce og sukker, og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Tilsett kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter. Rett før servering tilsettes tomater og koriander.

Server curryen umiddelbart, med ris og nan som tilbehør.

Lurer du på hvordan du baker nan? Ta en titt på denne videoen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vil bare gjøre deg oppmerksom på: i ingredienslista står det «nan (se side x)». Det skal vel være en link her?

  2. Så deilig 🙂 Jeg syns også dette er noe av det beste å lage til hverdags, men har dessverre en mann som hater koriander, så jeg må spise det i smug når han ikke er hjemme!

    Ha en fin helg!

    Klem fra Trine

    1. Denne retten kan absolutt serveres uten koriander. Blir tilogmed veldig god. Som det aller meste på Trine sin blogg.

  3. Lagde denne til middag i går, og den ble veldig godt tatt i mot av alle. Både store og små:)

    1. Du trenger ikke å ha med korianderen 🙂 Kan eventuelt byttes ut med litt frisk ruccula eller noe?

  4. Hei!

    Bruker dine oppskrifter nesten til all middag jeg lager. Denne er utrolig god! Men! Jeg lurer på om smaken er like god uten rødløk og hvitløk? Lurte på og lage en slik til en som ikke tåler det.
    Hadde foresten vært veldig ønskelig med noen gode retter for allergikere. Uten melk, egg og gluten for eks. 🙂 sikkert mange som lurer på erstatninger på slikt! Meg inkludert 🙂

    Takker for svar!

    1. Benedicte, min datter har IBS og tåler ikke løk eller hvitløk, så når jeg ser på denne oppskriften så tenker jeg «hvordan kan jeg lage dette IBS friendly? Skjær løken i store biter slik at du får smaken men at de kan plukke det ut og bytt ut hvitløken med ramsløk eller bruk litt hvitløk olivenolje under stekingen. Jeg skal prøve dette i nær framtid.

      1. Hun har ikke IBS likevel! Bare spiserørsbrokk så da kan vi spise som vanlig. ? Jeg lagde denne i kveld. Utrolig godt! Anbefales!

  5. Veldig god! Og lett å lage. Anbefales!! 🙂 takk for mange flotte oppskrifter Trine!!

  6. Takk for ukentlig matinspirasjon!

    Kan man erstatte kyllingen med kikerter? Vil det passe i denne retten?

    Mvh
    Anette

  7. nå har jeg kikket på denne oppskriften utallige ganger og i dag satt jeg den til livs.
    forstår hvorfor dette er en favoritt – takk for ein deilig oppskrift 🙂

  8. Serverte denne retten på foreninga i går.
    Den var bare fantastisk god og falt virkelig i smak.
    Er ikke siste gangen jeg lager denne.

  9. Jeg lurer på om det er mulig å erstatte kokkosmelken med noe annet, men med hva? Har en mor som hater kokkosmelken haha ☺

  10. Jeg pinner denne oppskriften til en dag jeg har bedre tid! Har du vurdert å oppgi hvor lang tid det tar å lage oppskriftene på bloggen? Det kan sikkert variere i praksis, men det kunne vært en nyttig pekepinn for alle som prøver å få mat på bordet i timen mellom jobb og fotballtreninger. Du er vel i samme båt, bare at du er en racer på kjøkkenet som sikkert ser med en gang hvor omfattende en oppskrift er – det gjør ikke jeg 🙂 Men blogger din er et FUNN, bare så det er sagt!

  11. Hei Trine!!
    Masse til lykke med ny bok!! Jeg har kjøpt den og skal nå prøve denne oppskriften.
    Men jeg har to spørsmål;
    Kan jeg bruke oysersaus som fishsauce?
    og currypasta – har de det på vanlige matbutikker?
    kanksje noen andre også kan svaret på spørsmålene mine så er det også fint! 🙂

  12. Hei Trine! Jeg har aldri i mitt liv vært imponert over noens oppskrift enn det jeg ble da jeg lagde kylling curryen din! Jeg spurte mannen om den falt i smak for i min munn så danset det masse ulike smaker! Han svarte: «denne kylling curryen får en 10++» og det har han aldri sagt tidligere. Jeg savner litt flere oppskrift på thai og indisk-mat, skulle ønsket det var mer for jeg elsker den type rett! Du er helt rå Trine!

  13. heisann,
    Eg har tenkt å lage denne retten, men på butikken vår seljer dei ikkje rød curry pasta,
    dei har berre grøn.
    Har du nokre tips på kva ein kan gjere?

  14. Hei!
    Er det noe annet man kan bruke isteden for kokosmelk for oss som er allerigske mot det?

  15. Hei 🙂

    For en nydelig rett. Rett inn i kategorien «må lages igjen»
    Blir så inspirert av deg og du lager hver og en av oss til små kokker på eget kjøkken. Tusen takk. :-))

    1. Å, så hyggelig å høre! Jeg driver jo og pusler her på kjøkkenet mitt (eller foran macen) og da er det så hyggelig med slike tilbakemeldinger! 🙂

  16. Denne retten var nyyydelig! Utrolig å kunne lage bedre curry selv enn jeg har fått servert på diverse asiatiske restauranter. Du har sørget for uendelig mange gode matopplevelser i hjemmet vårt siden vi fant bloggen din for et par år siden. Tusen tusen takk for det?

  17. Hei Trine
    Kan jeg lage retten dagen i forveien og varme den før servering?
    Skal ha mange gjester så det hadde vært greit å hatt det klart på forhånd.

    Mvh Tove

  18. Nok en gang så blir det mat på bordet med Trines oppskrift??Datteren i huset freser kyllingen nå,så da er maten snart klar.Smaker alltid godt!?

  19. Noen som har erfaring med å fryse denne retten?, Skal lage til 25 personer og kunne vært greit å lage på forhånd.

    1. Det går nok bra å fryse den ned. Jeg vil anbefale deg å lage den nesten ferdig, men vente med å tilsette kylling og tomater til rett før servering. Lykke til!

  20. Sitter her med middagen foran meg nå og den var helt fantastisk. Dette blir jeg å lage flere ganger! 🙂

  21. Hei Trine, jeg lurer på å bruke denne retten på en «damefest.» Vi er et par venninner som møtes et par ganger i året. Finnes det en vin som passer til? Jeg har også tenkt å lage nanbrød, bør de lages samme dagen?
    Hilsen Anne
    PS Takk for mange fine oppskrifter som jeg stadig bruker.

  22. Hei 🙂 jeg tenker å lage denne og lurer på om den kan stå noen timer og godgjøre seg eller om det vil ha motsatt effekt? Tenker da før tomat og koriander tilsettes 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste