GRILLSPYD MED SVIN OG CHORIZO

Grillspyd med svin, chorizo og rødløk + couscoussalat

I dag får svinekjøttet selskap av en pikant chorizo og rødløk, og serveres sammen med en enkel couscoussalat. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

GRILLSPYD MED SVIN, CHORIZO OG RØDLØK

  • ca. 600 g indre- eller ytrefilet av svin, i biter
  • 250 g (speket) chorizo, i biter
  • 2 rødløk, i store biter
  • grillspyd
  • BBQ saus

COUSCOUSSALAT

  • 4 porsjoner couscous, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • 1 liten rød paprika, i små terninger
  • 1 liten gul paprika, i små terninger
  • 1/2 agurk, i små terninger
  • 10 cherrytomater, i små terninger
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 3-4 ss god olivenolje, extra virgin
  • ca. 1/2 sitron, saften
  • bladpersille og mynte, finsnittet
  • salt og pepper

IMG_1644

Skjær kjøtt, pølse og løk i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.) Pensle grillspydene med BBQ-sausen, og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile i ca. 10 minutter før servering.

IMG_1660

Kok couscousen etter anvisningen på pakken og avkjøl. Jeg har her benyttet perlecouscous (som kan være vanskelig å få tak i – prøv feks. Meny), men du kan fint benytte vanlig couscous, bulgur eller byggris. Del cherrytomatene i to, grav ut kjernene med en teskje, og skjær dem opp i båter. Bland couscous, grønnsaker og urter, og tilsett  olivenoljen. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

grillspyd med couscous

Serveres med for eksempel fetakrem og godt brød.

ENJOY!


, , , ,

3 Kommentarer

  1. Mette 29. juli 2014 at 23:38 #

    Tusen takk for enda en super oppskrift. Falt i smak både hos store og små!

  2. Laila 30. juli 2014 at 08:52 #

    Chorizo på grillen, sammen med svinefilet var super godt.

  3. Nina Greger 3. august 2014 at 20:02 #

    Dette var veldig godt, BBQ sausen gjorde susen. Hadde fetakremen også, og den er alltid en slager til grillmat, nam nam 🙂

Legg igjen en kommentar