Pizza med sitronmarinert kylling og mozzarella

Det er fredag, endelig. Fredag er ofte pizzadag hos oss, og det er det i dag, både på bloggen og hjemme. Finn frem:

  • 1 porsjon pizzadeig
  • 1 porsjon tomatsaus
  • 1 kyllingfilet, i tynne skiver
  • Marinade av ca 1/2 dl olivenolje, 1/4 chili, 1 fedd hvitløk og sitronsaft
  • Mozzarella, i skiver
  • norvegia eller cheddar, revet
  • 1/2 rødløk, i skiver
  • en neve soltørkede tomater, i biter
  • Parmesan, i flak
  • frisk oregano
  • Eventuelt litt god olivenolje

Tilbered pizzadeig og tomatsaus etter oppskriftene ovenfor.

Lag marinade av olivenolje, chili, hvitløk, chili og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Skjær kyllingfileten i tynne skiver og legg i en plastpose. Hell marinaden oppi og klem litt på posen slik at marinaden fordeler seg rundt kyllingen. La kyllingen marinere ca en time, eller lengre dersom du har tid.

Bak ut pizzadeigen til den får ønsket størrelse. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Legg pizzabunnen oppå og fordel pizzasausen og litt revet norvegia/cheddar over. Legg på kyllingskivene, sammen med mozzarella, soltørkede tomater og løkringene.

Stek pizzaen på maksimal temperatur (250-300 grader), til pizzaen er gjennomstekt og har blitt gylden i kantene. I min ovn (på 300 grader) tar det ca 7 minutter. Pass på mot slutten av steketiden da ovner steker ulikt. (Jeg anbefaler at du benytter pizzasten, hvis du har. Stenen settes inn i kald ovn og må bli ordentlig varm før du skal steke pizzaen. Tips om steking på pizzasten finner du i dette innlegget.)

Ha på skavet parmesan og frisk oregano (eller basilikum) og server umiddelbart, gjerne med en god rødvin til.

Ha en fin fredag!

Inspirasjon til denne pizzaen har jeg funnet i den flotte kokeboken Samvirkelagbestyrer Sevaldsens pizzabok fra Lofthus samvirkelag og Åpent bakeri.

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)


,

5 Kommentarer

  1. Laila 8. juni 2012 at 10:30 #

    Skikkelig fysen på pizza, men det får vente til i morgen. Da blir det pizza etter de tre siste dagenes flotte tips/oppskrifter. God helg :)

  2. Thorbjørg 13. juni 2012 at 12:43 #

    Hei!
    Kan du si meg litt om Mozzarella, hva er forskjellen på de ulike typene Mozzarella og hva egner seg til hva? Det finnes slike «baller» med Mozzarella i lake (noen står det Bøffel-mozzarella på og noen bare mozzarella). Jeg har forsøkt disse på pizza, men syns de avgir så mye væske (selv om jeg tørker dem godt først). Den du har på pizzaen ser mye fastere ut og ser ut som den er skåret i skiver av en «pølse»? Hva kalles denne og hvordan skal jeg finne den igjen i butikken og hva er forskjellen på disse ulike typene?

    Forøvrig takk for en fantastisk matblogg – den mest delikate, innbydende og troverdige jeg har sett hittil – det er bare en fryd å besøke den og en av oppskriftene dine er allerede blitt en favoritt her i huset!

  3. Vera 15. juni 2012 at 19:55 #

    Sitronmarinert kyllingpizza, helt nyyydelig, ruccolasalat gjorde det hele helt perfekt. Denne uken kjører vi hele 24 ulemenyen. Kjempegodt alt sammen, imorgen blir det grillmat og lun salat. En stor takk til deg og bloggen din.

  4. Ann-Kristin Nilsen 7. juli 2012 at 20:59 #

    Kjempegod pizza.

  5. Stine Marie 10. april 2014 at 20:13 #

    Vi trengte litt kos i dag, og tjuvstartet og tok pizzaen på forskudd. Den ble kjempegod! Guttene våre på fire og syv år synes og den smakte godt.

    Takk for mange gode og brukervennlige oppskrifter. Helt supert med ukemenyer! :-)

Legg igjen en kommentar