Sjokoladecupcakes slår alltid an, hos både store og små. Pynt dem som fine "maiblomster", laget av silkemyk ostekrem og røde og blå bær - og få skikkelig 17. mai-stemning, enten dere er mange eller få rundt bordet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CUPCAKES

150 g smør
1 dl kremfløte eller matfløte/melk
100 g kokesjokolade , finhakket
3 egg
125-150 g sukker
250 g hvetemel
2 ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
16 muffinsformer (medium)

OSTEKREM & DEKOR

100 g smør , romtemperert
150 g melis
1 ts vaniljesukker
200 g kremost naturell , kjøleskapskald
16 bringebær /blåbær

SLIK GJØR DU

Sjokoladecupcakes med ostekrem

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Finn frem muffinsbrett og 16 muffinsformer. Dersom du ikke har muffinsbrett kan du benytte doble muffinsformer isteden.

Smelt smøret og trekk kjelen til side. Tilsett fløte/melk og sjokolade, og rør til sjokoladen har smeltet. Jeg brukte melkesjokolade denne gangen, men du kan gjerne benytte mørk kokesjokolade isteden. Rør sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker, og sikt dem. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen i eggedosisen, og vend deretter inn melblandingen i 2-3 puljer. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra. Fordel røra i muffinsformene.

Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. Stikk en ren fyrstikk midt i en kake. Dersom det ikke henger røre igjen på fyrstikken er kaken ferdig stekt. Avkjøles i muffinsbrettet på rist i ca. 10 minutter, og løft dem deretter forsiktig ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles helt på risten.

Sjokoladecupcakes med ostekrem

Rett før du skal dekorere kakene lager du ostekremen. Pisk det romtempererte smøret i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visp), til smøret er hvitt og luftig. Tilsett melis og vaniljesukker og visp et par minutter til. Tilsett deretter kjøleskapskald kremost og kjør det til du har en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp (eller bruk sprøteposen som den er).

Hold sprøyteposen rett over kaken og sprøyt 6 «dotter» langs kanten og en litt mindre i midten. Finn frem en liten teskje og dra baksiden av skjebladet fra kanten og inn mot midten, slik at det danner seg små «blader», se bilde under. Dekorer med friske bær i midten. (Dersom ostekremen blir vanskelig å jobbe med mens du dekorerer kan du sette den i kjøleskapet noen minutter.)

Sjokoladecupcakes med ostekrem

Oppbevar småkakene kaldt frem til de skal serveres. Nytes sammen med en god kopp kaffe, og i godt selskap.

Sjokoladecupcakes med ostekrem

TIPS

  • Kakene er holdbare og kan oppbevares flere dager (tildekket) i kjøleskapet. De kan også fryses, men da helst uten ostekrem og bær.
  • Lyst på gulrotmuffins isteden? Sjekk ut denne oppskriften.

Sjokoladecupcakes med ostekrem

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste