Til disse deilige gulrotmuffinsene har jeg tatt utgangspunkt i den populære oppskriften på ”Gulrotkake a la ROOM”. Jeg synes nesten den gjør seg bedre i en liten muffinsform, slik at jeg begrenser meg med én – med mindre viljestyrken kollapser totalt og jeg plutselig observerer meg selv med en muffins i hver hånd. Det kan fort skje.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

MUFFINS

2 egg (store)
1 ¾ dl matolje (nøytral)
225 g sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts malt kanel
1/3 ts malt muskatnøtt
1 ts natron
1 ts bakepulver
250 g hvetemel (ca.)
75 g mørk sjokolade (hakket)
275 g gulrot (revet)
1 eple (revet)
12 - 16 muffinsformer

OSTEKREM

150 g kremost naturell (romtemperert)
75 g smør (romtemperert)
300 g melis
kanel (til dekor)

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).

Mål opp alle ingrediensene, hakk opp sjokoladen og riv gulrøtter og epler, slik at du har alt klart før du begynner.

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til du får en lys og luftig røre. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket kokesjokolade. Vend til slutt inn gulrøtter og epler i røren. Fordel røren i muffinsformer (gjerne plassert i muffinsbrett, hvis du har), som fylles ca. 2/3 fulle.

Stekes på rist (stekeplate dersom du ikke har muffinsbrett) midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Steketiden vil variere etter hvor store muffins du lager og stekeegenskapene til stekeovnen din, så det kan lønne seg å følge med mot slutten. Du sjekker om muffinsen er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i baksten. Er fyrstikken ren er muffinsen ferdig, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl muffinsene på rist. Nyt gulrotmuffinsene som de er, eller lag en deilig ostekrem til topping.

Rør raskt sammen romtemperert smør og kremost. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, og tilsett deretter så mye melis som er nødvendig for å en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover). Smør kremen utover muffinsene, eller bruk en sprøytepose til å pynte muffinsene. Dryss gjerne litt kanel oppå ostekremen, og nyyyt! TIPS

  • Gulrotmuffinsene er holdbare og kan oppbevares flere dager (tildekket) i kjøleskapet. Muffinsene kan også fryses, men da helst uten ostekremen.

VEL BEKOMME!

Skriv ut
  1. Fantastisk god muffens med og uten topping….
    .like gode om de har hvert frosset ned.
    Tines I romtemperatur. PS fryses uten topping
    Den oppskriften må dere prøve folkens

  2. Er det mulig å bare bruke gulrot? Altså ikke med eple og sjokolade. Hvor mye gulrot må man i så fall bruke?

  3. Har bakt disse idag -anbefales -de har virkelig falt i smak her -servert uten toppingen

  4. Syyyyykt digg! De var kjempe gode. Lett og morsomt å bake! Anbefales (gutt 14)

  5. Hei, når eg piska eg, sukker og olje blei ikkje røra lys og luftig….. Det er vanlig å piske eg og sukker sammen, men eg har aldri brukt olje oppi før….

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at det er flere enn familien og jeg som liker oppskriftene.

    1. Ja, det går fint. Stekes ved 175 grader, og muligens noe kortere enn det som står i oppskriften. Følg med mot slutten av steketiden. Lykke til!

  6. Hei! Jeg har lett lenge etter slike former som du har brukt her. Hvor har du kjøpt muffinsformene? 🙂

  7. Har bakt disse idag da jeg hadde igjen endel revet gulrot etter middagen igår.
    Hadde ikke eple så droppet dette å hadde i firkløversjokolade siden jeg ikke hadde kokesjokolade. Reduserte også litt av hvit sukker å hadde oppi blanding av hvit å brunt sikkert. De ble helt fantastisk.
    Denne er blitt en ny favoritt å skal bare brukes fremover når jeg skal lage gulrotmuffins.

  8. Dette må være de verste muffinsene jeg noen gang har lagd.. De ble tørre og for lite søte. De hadde også en papp-aktig smak.. Ingen suksess her altså..

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste