Salade Niçoise, eller "salat fra Nice", er en klassisk fransk salat med tunfisk som finnes i utallige varianter. Her er "min" variant med blant annet poteter som gjør at den metter godt som middag, for eksempel. Server den i en vid, lav bolle eller på porsjonstallerkener og nyt den på varme sommerdager - gjerne sammen med et glass fransk rosévin.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SALATEN

150 - 200 g tunfisk på boks
4-6 poteter (kalde), i skiver
4 egg , delt i to
1-2 hjertesalat
150-200 g aspargesbønner
1 rødløk , i ringer
300 g cherrytomater , delt i to
1/2 agurk , i "halvmåner"
1 neve sorte oliven
4 ts kapers
6 - 8 ansjosfileter (kan sløyfes)
frisk oregano , hvis du har

DRESSING

2 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 dl extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk , most
1 ts flytende honning eller sukker
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Salade Nicoise

Kok potetene møre og avkjøl dem (eller bruk rester) og skjær opp i skiver. Kok eggene i ca. 8 minutter og la dem ligge et par minutter i kaldt vann, før du fjerner skallet og deler dem i to. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell av vannet og ha deretter litt kaldt vann over bønnene slik kokeprosessen stopper. Skjær løken i ringer og legg i kaldt vann noen minutter. Skyll hjertesalaten og kjør den i en salatslynge eller lignende, og riv den opp i grove biter. Del ansjosfiletene i to på langs. Skjær opp tomater og agurk som angitt.

Anrett hjertesalaten i en stor, vid bolle sammen med poteter, aspargesbønner, rødløk, cherrytomater, agurk, oliven og kapers, eller anrett på porsjonstallerkener slik jeg har gjort her.

Ha hvitvinseddik, sennep og hvitløk i et glass med lokk og rør det godt sammen. Tilsett deretter olivenoljen litt etter litt, og rist godt slik at det blir en jevn emulsjon. Smak til med salt og pepper. Drypp ca. 2/3 av dressingen over salaten og vend den forsiktig sammen, slik at dressingen blir fordelt over det hele. Fordel tunfisken (sil av eventuell olje eller vann), eggebåtene, ansjosfiletene og frisk oregano oppå salaten, og server resten av dressingen ved siden av.

Server salaten umiddelbart, gjerne med et glass fransk rosévin ved siden av.

Salade Nicoise

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste