HOT KYLLINGSUPPE MED TOMAT, EPLE OG LØK

Her kommer nok en smaksopplevelse, som ikke er så ulik den indiske kyllingsuppen, som er av de mest populære suppene på bloggen. Kombinasjonen eple, løk og karri er spennende, og sammen med kylling blir det en utrolig bra match! Siden denne suppen inneholder en del matfløte og kokosmelk kan det kanskje oppleves som noe mektig. Ønsker du en noe lettere utgave kan du gjerne erstatte noe av dette med litt mer kyllingbuljong. Smak deg frem!

Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 2-3 kyllingfileter, i små biter
  • smør til steking
  • 1 ss karri
  • 1  rødløk, finhakket
  • 1 eple, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater, finhakket
  • ca 1,5 dl kokosmelk
  • ca 1,5 dl matfløte
  • 3-4 dl vann
  • 1-2 kyllingbuljongterninger eller kyllingfond
  • en klype sukker
  • frisk koriander, finhakket
  • 1-2 ss creme fraiche til topping (kan sløyfes)

Brun kyllingbitene i smør eller olje, til de såvidt tar farge. Legg til side.

Ha smør eller olje i en gryte og tilsett karri, eple, løk og finhakket chili (kan eventuelt sløyfes hvis du ønsker en mildere suppe, eventuelt øke mengden noe dersom du ønsker en hottere utgave.) La det surre i gryta til løken er blank og myk. Tilsett vann, hermetiske tomater, fløte og kokosmelk (du kan eventuelt erstatte kokosmelken helt eller delvis med fløte, eller omvendt). Smak til med kyllingbuljongterninger/fond. Dersom du benytter fond bruker du anvisningen på flasken som veiledning og smaker deg frem til ønsket styrke. (Har du kyllingkraft tilgjengelig kan du selvsagt erstatte vannet og buljongterninger/fond med det.) La suppen småkoke/trekke i ca 10 minutter. Tilsett kyllingbitene mot slutten av koketiden og la de trekke med til de er gjennomvarme.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Rett før servering tilsettes eventuelt hakket koriander. Serveres gjerne med en klatt creme fraiche eller rømme, og godt brød/nanbrød som tilbehør.

Enjoy!


, ,

49 Kommentarer

  1. Heidi 23. januar 2012 at 16:14 #

    Nam nam, denne ser god ut! Må prøves.))

  2. Tove 23. januar 2012 at 17:50 #

    MÅ prøves!

  3. Laila 23. januar 2012 at 19:27 #

    Ikke lett å holde seg til den oppsatte ukeplanen, når en deilig suppe dukker opp. Dette blir morgendagens middag.
    Må også skryte av oppskriften din på pannestekt torsk med sukkererter og «pastasalat», som sto på menyen i dag (jeg byttet ut sukkerertene med aspargesbønner). Det var bare SÅ godt!

    • Trine ;) 23. januar 2012 at 23:11 #

      Fint at det falt i smak Laila! Hvor mange retter er du oppe i nå?

      • Laila 24. januar 2012 at 09:27 #

        Har prøvd 127 av oppskriftene. Det har vært en sann fornøyelse å lage rettene og ikke minst å spise dem :)

        • Trine ;) 24. januar 2012 at 18:27 #

          Du er helt rå! :)

  4. Jeanette 23. januar 2012 at 21:32 #

    Denne skal lages til jentekveld i morgen:) Kan jeg bruke currypaste i stedet for pulver?

    • Trine ;) 23. januar 2012 at 23:10 #

      Du kan fint erstatte karrien med currypaste. Smak deg frem!

  5. Familieoghelse 23. januar 2012 at 21:35 #

    Dette ser godt ut! Jeg er imponert over alle de flotte oppskriftene du lager. Bildene er alle supre! Du må enten ha veldig bra fotoutstyr eller så er du bare veldig flinkt til å ta bilder!

    • Trine ;) 23. januar 2012 at 23:04 #

      Takk for det! Bildene er nok et resultat av ok kamera, bruk av ferdiginnstilte programmer og litt meg. :)

      • Torill 24. januar 2012 at 10:16 #

        NAM! Elsker sånne supper, så jeg må nok prøve denne. Hva slags fotoapparat ha du? Lurer på å bytte ut det jeg har.

        • Trine ;) 24. januar 2012 at 18:26 #

          Har Canon eos 600D med 60 mm makroobjektiv. Matfotografen Synøve Dreyer anbefalte 100 mm objektiv, men jeg synes dette fungerer fint til mitt bruk. :)

          • familieoghelse 25. januar 2012 at 00:16 #

            Må nok vurdere å kjøpe et sånt. Har kun et portrett objektiv 50 mm. Får uklare bilder av det.:(

  6. Benedicte Sofie 24. januar 2012 at 00:36 #

    jøss så spennende kombinasjon :)

  7. Magne D. Antonsen. 24. januar 2012 at 17:09 #

    Bra blogg, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    • Trine ;) 24. januar 2012 at 18:24 #

      Takk! :)

  8. ida 24. januar 2012 at 17:45 #

    Er ikke dette kyllingsuppen til Tine??

    http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/7974.cms?hot-kyllingsuppe

    • Trine ;) 24. januar 2012 at 18:24 #

      Det er nok ikke det, selv om den har en del av de samme ingrediensene. Hvis du ser nærmere bruker jeg litt andre ingredienser og mengder. Det finnes mange varianter av denne suppen, du finner flere på bloggen også. :)

  9. ida 24. januar 2012 at 21:52 #

    Hei!
    Denne suppen er utrolig god, jeg jobber i en restaurant som har denne på menyen (da uten kokos melk) Anbefales alle, nam=)

  10. Pralin 24. januar 2012 at 22:37 #

    Det finns inget bättre än god soppa för dessa kalla dagar

  11. Lene 25. januar 2012 at 09:44 #

    Hei! Suppen ser kjempegod ut, men jeg er desverre allergisk mot epler…kan man bruke noe annet?? Ananas kanskje??

  12. Jonette 25. januar 2012 at 15:06 #

    Hei =) Tenker å prøve ut denne suppen, men lurer på om det går an å fryse den, evt oppbevare i kjøleskapet til neste dag? Det blir litt mye mat til kun en person det der.. :p

    • Trine ;) 26. januar 2012 at 23:45 #

      Den kan fint oppbevares i kjøleskapet en dag eller to. Har ikke forsøkt å fryse den, men det går vel bra det også. Et annet alternativ kan jo være å lage halv porsjon…

  13. Astrid 27. januar 2012 at 13:32 #

    Kjempedeilig suppe, laget den i går :)
    Fantastisk fine oppskrifter her, har laget mange av de.
    Bruker du også i jobbsammenheng (Restaurant og matfag Vg1)

    God helg ;)

  14. Trine Beate 27. januar 2012 at 21:09 #

    Akkurat ferdig med å spise en fantastisk god suppe. Elsker matbloggen din Trine. Den er blitt min kokebok ;-)

  15. Marie 28. januar 2012 at 21:39 #

    Vi lagde denne suppen i dag, og den var utrolig god! Spesiell, men god smak :)

  16. Supertjej 30. januar 2012 at 01:02 #

    Hei.
    Eg har nemnt deg i eit blogginnlegg over mine favorittbloggar. Om det er noko du vil rette på, er misfornøgd med eller ynskjer å slette er det fint om du gjer beskjed. Blogginnlegget finn du her: http://ordmedklang.blogspot.com/2012/01/favorittbloggar.html

    • Trine ;) 30. januar 2012 at 08:22 #

      Tusen takk for hyggelig omtale! En glad start på uken! :)

  17. Annette 31. januar 2012 at 14:55 #

    Denne suppen var supergod. Kokte litt nudler og hadde i også. Mmmmm.

  18. Ingunn 31. januar 2012 at 19:33 #

    Gubben måtte fram med slikkepotten idag!! Prøver å teste ut en ny rett på hver uke, da brukes primært bloggen din! Meegeet fornøyd!

  19. GAWO 31. januar 2012 at 19:43 #

    Jeg laget denne i går og makan til suppe er det lenge siden jeg har smakt. Lett og lage og kanongod. Anbefales til alle. :)

  20. Kristine Tuft 1. februar 2012 at 13:05 #

    Jeg lager en lignende en som er uten kokosmelk, chili og koriander. Den er fantastisk, så regner med denne er det også!

  21. Therese 4. februar 2012 at 22:04 #

    Kjempegod suppe!! Også så rask å lage!!
    Du er veldig flink til å legge raske retter til hverdagen i ukenemenyene og det setter jeg stor pris på! Da lager jeg sunn mat fra bånn også på travle dager.. Bloggen din er min kokebok! Tusen takk :-)

  22. R 4. februar 2012 at 22:20 #

    Laget denne til familien her om dagen, det ble stor suksess :-) veldig godt!

  23. Kristin 6. februar 2012 at 13:47 #

    OH MYE GOD!! Dødsgod suppe.
    Lagde så mye at dette blir middag for 4 dager, gjør ikke meg NOE! nam nam nam

  24. Kathrine 7. februar 2012 at 11:16 #

    Fantastisk god suppe! No har eg endelig fått min «suppe-er-ikkje-middag»- mann til å ombestemme seg. ;)

  25. Maiken 12. februar 2012 at 19:29 #

    Nydelig suppe! Vi koste oss med den til søndagsmiddag i dag :-)

  26. Lise 17. februar 2012 at 09:31 #

    Lagde denne nydelige suppen til jentegjengen med stor suksess!

  27. Slje 21. februar 2012 at 10:20 #

    Det er lenge siden jeg har smakt en så vidunderlig suppe som dette! Kunne lett lurt meg til å tro at den kom rett fra restaurant! :)

  28. Svetlana 10. mars 2012 at 21:21 #

    Fantastisk suppe! :) Smakte den først hos en venninne og måtte bare introdusere hjemme! Den blir nok til en fast rett her. Som samboeren min sa den kunne man nesten servere på restaurant :). Tusen takk for oppskriften!

  29. Jan Bjørnar Sørensen 16. september 2012 at 09:24 #

    Tusen takk for flott blogg. Den er til stadighet med meg på kjøkkenet. :-)
    I dag er det denne suppen som står på menyen. En sikker vinner. Hver gang!!

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 23:41 #

      :)

  30. Anette 8. januar 2013 at 21:59 #

    Hei trine:) kan denne suppa lages dagen før??

  31. siw 18. mars 2013 at 21:39 #

    Lagde denne suppa idag og den ble knallgod! :D lagde også nanbrød til som også ble godt.

  32. Monica 21. mars 2013 at 01:17 #

    Hei. Denne oppskriften skal jeg prøve. Må kutte ut epler da jeg er allergisk. Har du oppskrift på tomatsuppe også? Gjerne litt «hot» :)

  33. Mari 23. mars 2013 at 19:37 #

    hei.luerer på om kyllingbitene skal stekes litt først,eller legger du bare rett oppi?

    • Trine ;) 23. mars 2013 at 22:16 #

      Jeg foretrekker å steke kyllingbitene raskt først, men det er også mulig å legge dem rå i suppa og la dem trekke med til de er gjennomkokte.

  34. born2bake - Anita Velle 22. september 2013 at 10:25 #

    Hei Trine! På lørdag kjøpte jeg med meg et godt surdeigsbrød fra jobb, som passer perfekt til suppe. Så jeg lagde denne suppa til middag til meg og min mor. Den var bare helt fantastisk, og ikke minst kjempe enkel å lage.
    Tusen takk for en fantastisk oppskrift! :-D

Legg igjen en kommentar