Her kommer nok en smaksopplevelse, som ikke er så ulik den indiske kyllingsuppen, som er av de mest populære suppene på bloggen. Kombinasjonen eple, løk og karri er spennende, og sammen med kylling blir det en utrolig bra match! Siden denne suppen inneholder en del matfløte og kokosmelk kan det kanskje oppleves som noe mektig. Ønsker du en noe lettere utgave kan du gjerne erstatte noe av dette med litt mer kyllingbuljong. Smak deg frem!

Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2-3 kyllingfileter , i små biter
1 ss karri
smør til steking
1 rødløk , finhakket
1 eple , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 boks hermetiske tomater , finhakket
1,5 dl kokosmelk (ca.)
1,5 dl matfløte (ca.)
3-4 dl vann
1-2 terninger kyllingbuljongterninger eller kyllingfond
1 klype sukker
frisk koriander , finhakket
1-2 ss creme fraiche til topping (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Brun kyllingbitene i smør eller olje, til de såvidt tar farge. Legg til side.

Ha smør eller olje i en gryte og tilsett karri, eple, løk og finhakket chili (kan eventuelt sløyfes hvis du ønsker en mildere suppe, eventuelt øke mengden noe dersom du ønsker en hottere utgave.) La det surre i gryta til løken er blank og myk. Tilsett vann, hermetiske tomater, fløte og kokosmelk (du kan eventuelt erstatte kokosmelken helt eller delvis med fløte, eller omvendt). Smak til med kyllingbuljongterninger/fond. Dersom du benytter fond bruker du anvisningen på flasken som veiledning og smaker deg frem til ønsket styrke. (Har du kyllingkraft tilgjengelig kan du selvsagt erstatte vannet og buljongterninger/fond med det.) La suppen småkoke/trekke i ca 10 minutter. Tilsett kyllingbitene mot slutten av koketiden og la de trekke med til de er gjennomvarme.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Rett før servering tilsettes eventuelt hakket koriander. Serveres gjerne med en klatt creme fraiche eller rømme, og godt brød/nanbrød som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ikke lett å holde seg til den oppsatte ukeplanen, når en deilig suppe dukker opp. Dette blir morgendagens middag.
  Må også skryte av oppskriften din på pannestekt torsk med sukkererter og «pastasalat», som sto på menyen i dag (jeg byttet ut sukkerertene med aspargesbønner). Det var bare SÅ godt!

   1. Har prøvd 127 av oppskriftene. Det har vært en sann fornøyelse å lage rettene og ikke minst å spise dem 🙂

 2. Dette ser godt ut! Jeg er imponert over alle de flotte oppskriftene du lager. Bildene er alle supre! Du må enten ha veldig bra fotoutstyr eller så er du bare veldig flinkt til å ta bilder!

  1. Takk for det! Bildene er nok et resultat av ok kamera, bruk av ferdiginnstilte programmer og litt meg. 🙂

    1. Har Canon eos 600D med 60 mm makroobjektiv. Matfotografen Synøve Dreyer anbefalte 100 mm objektiv, men jeg synes dette fungerer fint til mitt bruk. 🙂

  1. Det er nok ikke det, selv om den har en del av de samme ingrediensene. Hvis du ser nærmere bruker jeg litt andre ingredienser og mengder. Det finnes mange varianter av denne suppen, du finner flere på bloggen også. 🙂

 3. Hei!
  Denne suppen er utrolig god, jeg jobber i en restaurant som har denne på menyen (da uten kokos melk) Anbefales alle, nam=)

 4. Hei! Suppen ser kjempegod ut, men jeg er desverre allergisk mot epler…kan man bruke noe annet?? Ananas kanskje??

 5. Hei =) Tenker å prøve ut denne suppen, men lurer på om det går an å fryse den, evt oppbevare i kjøleskapet til neste dag? Det blir litt mye mat til kun en person det der.. :p

  1. Den kan fint oppbevares i kjøleskapet en dag eller to. Har ikke forsøkt å fryse den, men det går vel bra det også. Et annet alternativ kan jo være å lage halv porsjon…

 6. Kjempedeilig suppe, laget den i går 🙂
  Fantastisk fine oppskrifter her, har laget mange av de.
  Bruker du også i jobbsammenheng (Restaurant og matfag Vg1)

  God helg 😉

 7. Akkurat ferdig med å spise en fantastisk god suppe. Elsker matbloggen din Trine. Den er blitt min kokebok 😉

 8. Gubben måtte fram med slikkepotten idag!! Prøver å teste ut en ny rett på hver uke, da brukes primært bloggen din! Meegeet fornøyd!

 9. Jeg laget denne i går og makan til suppe er det lenge siden jeg har smakt. Lett og lage og kanongod. Anbefales til alle. 🙂

 10. Kjempegod suppe!! Også så rask å lage!!
  Du er veldig flink til å legge raske retter til hverdagen i ukenemenyene og det setter jeg stor pris på! Da lager jeg sunn mat fra bånn også på travle dager.. Bloggen din er min kokebok! Tusen takk 🙂

 11. OH MYE GOD!! Dødsgod suppe.
  Lagde så mye at dette blir middag for 4 dager, gjør ikke meg NOE! nam nam nam

 12. Det er lenge siden jeg har smakt en så vidunderlig suppe som dette! Kunne lett lurt meg til å tro at den kom rett fra restaurant! 🙂

 13. Fantastisk suppe! 🙂 Smakte den først hos en venninne og måtte bare introdusere hjemme! Den blir nok til en fast rett her. Som samboeren min sa den kunne man nesten servere på restaurant :). Tusen takk for oppskriften!

 14. Hei. Denne oppskriften skal jeg prøve. Må kutte ut epler da jeg er allergisk. Har du oppskrift på tomatsuppe også? Gjerne litt «hot» 🙂

  1. Jeg foretrekker å steke kyllingbitene raskt først, men det er også mulig å legge dem rå i suppa og la dem trekke med til de er gjennomkokte.

 15. Hei Trine! På lørdag kjøpte jeg med meg et godt surdeigsbrød fra jobb, som passer perfekt til suppe. Så jeg lagde denne suppa til middag til meg og min mor. Den var bare helt fantastisk, og ikke minst kjempe enkel å lage.
  Tusen takk for en fantastisk oppskrift! 😀

 16. Hei!

  Denne suppen er veldig god.
  Den passer best som stavmikset etter vår smak.
  Så ha de lettstekte kyllingbitene oppi, gi et lite oppkok.
  Øs oppi suppskåler, strø over hakket koriander, og grovhakkede salte mandler.
  Til slutt litt fremme fraiche.
  Litt flaksalt og kvernet pepper.

  Nydelig. ( Vi brukte både karripulver og litt rød currypaste, samt sukker, og lime. Erstattet også fløten med kokoskrem )

 17. Denne ligner veldig på kyllingsuppa som står på matfløteboksen i butikken. Jeg bruker hakkede tomater med chili/og en vanlig. Denne står på ovnen her hos meg nå, kjempegod!

 18. Hei. Denne suppa er en gjenganger og favoritt hos oss. Vi skal ha gjester som hverken spiser kjøtt eller fisk. Har du forslag til hvordan gjøre denne om til en vegetarvariant?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste