Stjernemuffins med blåbær, bringebær og stivpisket kremfløte

Muffins er egentlig ganske raskt å lage når du har det som skal til. Disse stjernemuffinsene laget jeg til dessert forrige fredag, for å få litt avsetning på friske bær jeg hadde til overs, og samtidig få en liten søt avrunding av en hektisk arbeidsuke. Med en liten ivrig hjelper som villig assisterte og sørget for at korrekt antall bær havnet oppi hver eneste muffins gikk det unna i en fei. Det var en som var ganske så stolt da desserten endelig kom på bordet. Til 10-12 muffins trenger du:

 • 125 gram smør
 • 175 gram sukker
 • 2 egg
 • 0,75 dl melk
 • 200 gram hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
 • friske bær, for eksempel bringebær og blåbær

 • kremfløte
 • litt sukker
 • friske bær, for eksempel bringebær og blåbær

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Ha så i vaniljeekstrakten. Bland mel og bakepulver, og sikt ca halvparten av melet oppi bollen og rør sammen. Rør så inn melken og sikt deretter i resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig slik at mest mulig luft beholdes inni røren.

Fordel røren i 12 muffinsformer og putt noen bær oppi hver form. Formen skal være ca 3/4 full når både røre og bær er på plass. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Eller du kan gjøre som jeg, og steke muffinsene i briocheformer eller lignende, for å få en litt mer spennende form på muffinsen. Husk å ha formfett eller lignende i formene før du fyller de.

Stek muffinsen ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til de er ferdigstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er “ren” når du trekker den opp er muffinsen ferdigstekt. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet/formene noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Fjern muffinspapiret/hvelv muffinsen ut av formen og legg den på en tallerken. Pisk krem av kremfløte tilsatt litt sukker og ha på en real klatt. Pynt med friske bær og gjerne mynte eller sitronmelisse, hvis du har det. Gi desserten et lite melisdryss, server og nyt!

Muffinsen kan også nytes slik den er og du kan selvsagt bytte ut blåbær og bringebær med annen bær eller frukt i små biter. Får du noen til overs kan de fint puttes i fryseren til en annen anledning.

Enjoy!


, ,

9 Kommentarer

 1. Cecilie G 26. august 2011 at 09:24 #

  De så kjempegode ut : ) Morsomt å lage muffins i utradisjonelle former.

 2. LM 26. august 2011 at 10:57 #

  Disse minner meg om de såkalte Jacob-kakene i fasong. Har du en oppskrift på disse? (Kan kjøpe dem på bla. Samson)

  • Trine 28. august 2011 at 11:17 #

   Har ikke oppskrift på Jacob-kaker, kanskje det er andre som har?

 3. GAWO 26. august 2011 at 18:50 #

  Flink til å lage mat, ja det er du virkelig, og like flink til å formidle er også alltid. Bildene dine er skikkelig fine og det hele fremstår så lekkert og fristende. Ut av dette bør det absolutt bli en bok. En tjukk fin kokebok. Gleder meg alt 🙂
  Ønsker deg en fin helg 🙂

  • Trine 26. august 2011 at 20:41 #

   Tusen, tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Den gjorde ekstra godt i dag!

 4. Monika 29. august 2011 at 20:59 #

  Bakte disse muffinsene på jobb lørdagskvelden (jobber på sykehjem). Pasientene ble godt fornøyde med ferske muffins til kaffen søndag formiddag 😉

  • Trine 29. august 2011 at 22:16 #

   Så snill du er! 😉

 5. sara 7. november 2015 at 10:41 #

  Hei! Hvor finner man de muffinsformene? 🙁

 6. Maja 16. mai 2017 at 09:18 #

  Hei!
  Disse så deilige ut!
  Egner melange seg til disse muffinsene i stedet for smør…?

Legg igjen en kommentar